Błąd w wyborze serwera.

Zaczęty przez ozzi132, Grudzień 11, 2006, 11:54:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ozzi132

Witam

Do gry loguję się bez problemu, po zalogowaniu wyskakuje mi okienko z wyborem serwera na którym chce grać i tu pojawia się problem. wybieram sobie serwer i klikam "OK"... i nic się nie dzieje. Występuje to na wszystkich serwerach do których sobie patche ściągnąłem. Czy może być to problem z dostawcą internetu? Czy mógłby mi ktoś pomóc?

PS: jakieś 2 dni temu było wszystko ok.

SpiderMan

Prawdopodobnie masz złą wersję.
Pozdro

www.gry-mmorpg.bee.pl - Forum o Grach MMORPG! Zapraszam.

ozzi132

złą wersje czego? patcha czy gry? patcha sciągałem 15 min temu i nic dalej to samo na każdym serwrze :x
klient tez jest ok bo na tej samej instalce grałem dzisiaj ranoi wszystko było ok;/

Polgara

1 Fajnie by było jakbyś podał jaki to serwer :)
2 na tej instalce grałes na tym samym serwie??
3 a sprawdziłes moze serwer jest off lub jest przepełniony??

Drammer

ozzi132

Jest to serwer The Abyss, ( próbowałem też na innych np. epi , eckholon i to samo)
Tak się składa że mam możliwość korzystania z 2 komputerów i różnych łącz. Na każdym z nich zainstalowana jest ta sama instalka klienta ten sam patch ten sam windows. Pierwszy komputer ma łącze z neostrady i na nim wszystko ok jest. Natomiast ten 2 to mam łącze z kablówki(Vectra net), na nim chodziło też dobrze przed weekendem. Wracam po próbuje się zalogować i nic.
Login na pewno nie jest padnięty. Po zalogowaniu dochodzi do wyboru serwa i albo nic się nie dzieje albo (dzisiaj mi się zdarzyło 1 raz ) disconect. CO to może byc ban na ip?

Drammer

może Vectra blokuj coś nie wiem zadzwoń do nich i spytaj sie czy nie dokonali żadnych zmian w zabezpieczeniach sieci

ozzi132

heh bylem już dzisiaj u nich :P dali mi nowy modem ale dalej to samo...

Drammer

modem to nic nie ma do rzeczy poprostu oni blokuje jakieś hosty proxy czy coś takiego nie znam sie na tym nawet jak by ci wymienili całe okablowanie to i tak byś tak miał. A spróbuj podłączyć Vectre do komap gdzie wszytko działa is spróbuj odpalić jak bedzie działać to znaczy że masz jakiegoś firewalla

ozzi132

słuchaj podejrzewam ze to vecta ponieważ kumple grają w silkroad i maja też problemy, tyle że nie z logowaniem tylko wywala ich z serwera co jakiś czas(śr co 5 min). ręce opadają

Drammer

czyli tak jak opisałem dzwoń do nich i niech zmienjszą zabezpieczenia czy coś

ozzi132

jutro się wszystko wyjaśni bo 5 telefonie przyznali się że konserwują siec   :x :x niby mają jutro skonczyc ale coś mi się wydaje że to jeszcze dłużej  potrwa no nic wszytko okaże się jutro. jeżeli to nie to to ja nie wiem....:P dzięki wielkie za pomoc:)

izo

:rotfl: konserwuja to sie oni ale wódką!

snieg zaczal padac to im zaczelo sie walic - radze uzbroic sie w anielska cierpliwosc :)

Cytatbo 5 telefonie przyznali się że konserwują siec
- chyba by nie powiedzieli, ze cos im sie tak spierniczylo, ze netu nie bedzie tydzien :)

Te infolinie to jedno wielkie oszustwo - nigdy nie dowiesz sie prawdy
no chyba ze przedstawisz takie dowody i uzyjesz takiego fachowego slownictwa, ze konsultant nie bedzie wiedzial o co chodzi - przewaznie maja napisane na kartce co powiedziec jak uslysza słowo-klucz, ale gubia sie czasem w natloku slów, ktore slysza w groznym, zdecydowanym glosie abonenta

Drammer

zależy gdzie u mnie w słupsk ma nie być śniegu aż do stycznia

/Cubu$

Masz to chyba w sygnaturce? Co ma Twoj post to tematu? na razie dostajesz ostrzezenie słowne. Następnym razem jak napiszesz nie na temat (tzw. offtop) będzie warn.

Cytatkill the SPAMERS  !!!!!!!

ozzi132

Dzwoniłem dzisiaj kolejny raz do mojego dostawcy internetu i oto co się dowiedziałem:
problemy mogą potrwać do końca tego tygodnia  :x powodem problemów jest to: :o :o :shock: zwiększają nam z 512 do 1024 :o :o lol coś mi się nie chce w to wierzyć heh poza tym jaki to mogło by miec wpływ na logowanie się do serwerów?
co o tym myślicie? Ja jestem troszkę zszokowany tym co dzisiaj usłyszałem :o

Drammer

heheheh coś w to nie wieże po 1 to sami z siebie ne podwyższyli by prędkości a po 2 to za darmo  by nie podwyższyli coś może sie u niech zepsuło i nie chcą sie przyznać u mnie w sieci jak złomiaże ukradli kabel to powiedzieli że problem z dostawcą internetu