Pytania odnośnie Human Knighta

Zaczęty przez Imker, Grudzień 21, 2006, 03:24:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Imker

To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich użytkowników.
Wiele jest tutaj tematów odnośnie zaawansowanych klas, lecz o Human Knighcie jak na lekarstwo. Gram w L2 od 3 dni, toteż jestem kompletnie zielony i dlatego chciałem Was prosić o radę.

1. Gdzie expić Human Knightem od 20 lvlu? Gdzieś czytałem o Abandoned Camp, ale nie wiem czy łatwo tam się expi, czy schodzi dużo potów etc. Może są jakieś lepsze miejsca?
2. Skąd brać kasę? Na 20 lvlu mam 50k co mi nawet na dupnego blunta nie starczy (biegam z Dwarven Mace). Chciałbym zarobić w niedługim czasie około 1M adena.
3. Jakie skille brać jako pierwsze? Które będą najbardziej przydatne na początku (idę na Dark Avangera, mam ok. 30k SP do rozdysponowania).
4. Co to jest CP, taki żółty pasek nad HP i MP?

Jak mi się przypomni coś jeszcze, to dopiszę. Z góry dziękuję za pomoc.
<usunięte na prośbę zainteresowanego>

Koni

1. Ja knightem od 20-24 expiłem w Ruins of Despair (pd. od Gludio), potem od 24-34 w Execution Grounds (wsch od Dion), 34-40 Fettered Soul + moby z questa.
2. Kasy dużo nie zarobisz samym knightem. Najlepiej zrób sobie krasnala na lvl ok. 30 craftera, lub spoilera rób ssy lub spoiluj recki etc, uzbieraj na sprżet D grade dla knighta, przełóż go. Exp Knightem do 40, zrób profke. Krasnalem exp i zarób na c grade itd.
3. Shield Stun i Drain Healtha rozwiń. Nie zapomnij o pasywnych skillach oraz UD i Majesty. Jak palnujesz grę w party (grupie) to w aggresion właduj - tak czy siak będziesz musiał brać tego skilla.
4. CP - combat points jest to dodatkowy pasek wytrzymałości działający tylko na pvp. Jeżeli jakis gracz cię zacznie atakować, to najpierw musi ci zdjąc całe cp, potem spada hp.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Bled

jesli grasz na dobrze wywazonym servku i bedziesz dobrze sprzedawal/kupowal to na ok 40 powinienies miec top d a na 52 top c (bez krasnala)

Imker

Żeby coś dobrze sprzedać, to najpierw trzeba mieć za co to kupić.
Czyli z tego co napisał Koni wniosek jest bardzo prosty: nie masz krasia, to sobie nie pograsz. W każdej grze muszą coś spieprzyć ;(
W Ruins of Despair mnie za bardzo klepią, bo nie mam EQ, czyli kasy. Tylko kasa, kasa, kasa.
Spróbuję zrobić krasnala, ale nie mam cierpliwości do klas ułomnych pod względem bojowym :(

Koni

Możesz jeszcze dołączyć do jakiegoś klanu żeby ci pomogli expić i dali sprzęt. Może szukają rekrutów, albo szukają tanka. Jak masz chęci i zapał to z dobrym sprzętem szybko wbijesz wysoki level. No kraś to mistrz w zarabianiu kasy. Zobacz czy bardziej opłaca się produkować soul shoty czy spoilować matsy i wybierz odpowiedniego krasnala. Na stronie głównej jest drop calculator więc możesz się zorientować jaki mob co dropi ze spoila.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Shiver

Nie trzeba robic krasnala, zeby radzic sobie z kasa. Przed 40 niestety jest ten bol, ze za bardzo nie ma na czym zarabiac. Sprzet nie jest jeszcze taki strasznie wazny, spokojnie mozna dobic 40 w ng/low d. Jesli chodzi o miejsce do expienia, Camp wg mnie jest jednym z fajniejszych miejsc, jest tam napewno mniej ludzi niz w RoD, moby nie sa strasznie upierdliwe. Postaraj sie takze zalapac do jakiegos RB party, czesto z nich leca fajne rzeczy. Tank jest podczas takich pt bardzo przydatny, ale jesli w pt jest juz jakis czolg to moze byc problem z zalapaniem sie. Po 40lvlu zacznij otwierac skrzynki, skupowac klucze, lvlowac krysztaly do SA (quest u magister jurek w giran) oraz wez quest coin of magic- rowniez mozna na nim troche sie wzbogacic. W ten sposob mozna dac sobie rade z kasa. Przed 40- hmm mozesz zrobic artisana i robic sobie tansze ssd i troche zarabiac sprzedajac to co sam nie uzyjesz. Akurat masz ten +, ze krasnal uzywa tego samego ekwipunku co ty.

Imker

na razie robię tego krasnala na Artisana -> Warsmitha, bo bardzo mi się ta postać spodobała ;) Pierwsze wrażenie było słabe, ale jak dałem mu swój eq, to zaczęło iść gładko. W dodatku mam Spoila, więc co nieco się załapie z mobków. Kraś nie jest taki słaby jak mi się na początku wydawało. Jak już będę miał kasę, to nie będzie problemów z eq, expem etc. Dziękuję Wam za pomoc. Wesołych świąt! :D

Bled

ja na 21lvu milaem pole za 169k i seta woodena,robiac questy mzoan sie niezle dorobic, masz tu stronke http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/ w elven villige sa fajne questy, na tiv, i jeden w darkelven villige.

Ryltar

Rob zadania z mobami na ktorych koksisz to podstawa.

mussaszi

Cytat: Imker w Grudzień 21, 2006, 08:31:04 PM
Spróbuję zrobić krasnala, ale nie mam cierpliwości do klas ułomnych pod względem bojowym :(

Stary nie wiesz co mówisz :( od kiedy to krasnal jest klasą ułomną  :?: ja swoim na RB chodziłem/teraz robi przedmioty i trzepie kase  :P /

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Imker

Ok, dawno mnie tu nie było, więc zrobię podsumowanie:
Nie gram w ogóle Human Knightem, tylko Warmisthem i mam 41 lvl.
Na początku męczyłem się z SSD, a przy manie regenerującej się po 1-2 zeszło się zanim zarobiłem 450k na Work Hammera. Jak go kupiłem, to poszedłem expić i okazało się, że wypadają Event Medale i tak się problemy skończyły. Natłukłem około 300 Medali, bo niestety był to dzień Wigilii i nie miałem zbytnio czasu, ale to i tak dało mi oszałamiającą jak na tamte czasy sumę 1,5kk adena ;) od razu kupiłem Brigandine Armor i Gaiters, a potem Tarbara.
Teraz nie mam problemów z kapustą, ani expem. Znalazłem klan z miłymi i pomocnymi graczami. Gra stała się o wiele łatwiejsza. Dziękuję wszystkim za pomoc i myślę, że to temat do zamknięcia.

Koni

W końcu o to chodzi - kto pyta nie błądzi, zawsze ktoś pomoże  :) Miłej gry.
Your journey's never end

Matim

hahaha! :) ale macie problemy !! :shock: ja na 30 lvl zarabialem po 4kk DZIENNIE !!! na servku z ratami ADENA X3 (noobwars)  na nasionach (menor system )  ziarno wymienialem na ok 2k kosci dziennie i sprzedawałem po 2k za szuke :P teraz mi sie już nie opłaca ale teraz też zarabiam furrree kasy na AA (acient adena) mam 47 lvl i w tydzień za sprzedaną AA zarobiłem 20kk i złożyłem doom plate armor B-grade na 47 :D:D:D jct mam dark avangera :P

Koni

Ciesze się, że masz takie łupy, opracowałeś ekonomię servera, i zarabiasz na ziarnach (???) ale jak coś chcesz napisać to tak żeby pomogło wszystki, nie tylko noobwars(to jeszcze działa o.0??) playerom.
Your journey's never end