Shield Slam z efektem Silence?

Zaczęty przez Astraley, Grudzień 26, 2006, 10:21:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Astraley

Tak się zastanawiam, czy ja coś pomyliłem czy inaczej... Wydaje mi się, a raczej jestem rpawie pewien, że widziałem na video różnych DA, w tym DLM, efekt silence na graczach, gdy ten użył na nich Shield Slam. I wczoraj grając na serverze uparcie kłócę się z GMem, że shield slam nie działa tutaj tak jak na retailu - ten wmawia mi, ze działa tak jak na retailu...

No to ja wchodzę na lineage2.com - patrzę w opis skilla, a tam zonk - taki sam jak na serverze na jakim gram, lol? Zaraz potem kopię newsy, listy zmian szukam... Ale nie dokopałem sie do niczego konkretnego i w związku z tym pytam:

czy Shield Slam u DA faktycznie miał oprócz stuna efekt na "rzucenie" Silence na wroga? teraz z tego co widzę, ma tylko stun i usunięcie celu z przeciwnika (tj. jego zaznaczonego celu). Domyślam sie, ze zostało to zmienione, ale... kiedy, jak, gdzie? Czy to ostatni patch na retailu zmienił to i nie ma już Silence w shield slam? z tego co pamiętam to Shield Bash u SK stunował i zdejmował broń wrogowi, a shield slam u DA stunował i nadawał silence właśnie... jak to jest?

[L2 Dex] Astraley - Dark Avenger - 7X / Elven Elder - 5X

montezuma

Shield Slam nigdy nie powodowal sillence, tylko stunowal i gubil target.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Astraley

Ahm, to chyba coś pomyliłem. Dzięki za odpowiedź.

Dev

to byl chyba touch of dead a nie slam :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Astraley

No ale jak? ToD nie daje silence:

CytatSacrifices HP to cast a dark curse upon an enemy that has a chance to remove multiple buffs and significantly decrease maximum CP for a brief time. Decreases resistance to debuff attacks and the effectiveness of HP regeneration magic. Only usable when HP is 75% or lower.

No chyba, że masz na myśli wizualny efekt zastosowania ToD? Choć na privach i tak to różnie działa, na zbugowanej javie ściąga prawie całe HP wrogowi zamiast CP.;)

Dev

sorki ;p pomylilo mi sie silience z cancelem :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

CytatShield Slam nigdy nie powodowal sillence, tylko stunowal i gubil target.

On nie dawal stunta i gubienia celu to dawal Bash ST/ET.On wycisza Skille Fizyczne.