Prophet [PP]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:31:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lancelot[PL]

no dobra.piszecie o sprzcie o tatuazach ale nie napisaliscie tak jak w kazdym innym tego typu temacie gdzie expic. jesli jest to na tej samej zasadzie co u bishopa to powiedzcie

Dohid

Expisz gdziekolwiek gdzie znajdziesz party i gdzie zabierze Cię klan. Wszędzie na mobach od zielonych do 78 lvlu. Przydasz się każdemu i w każdej sytuacji, natomiast sam to możesz kliknąć "to village" albo zabijać 1 moba na 3 minuty z łuku lub duali.

Lancelot[PL]

ie dokladnie o taka odpowiedz mi chodzilo. ja mam dopiero 33 poziom. w innych tematach jakos sa instrukcje ze np odtego poziomu do tego idz expic tu a potem tu i tu...... o takie cos mi chodzi

Dohid

Przepraszam za pixelowanie i majorowanie ale nauczcie się grać wreszcie. Tak, możesz założyć sobie light/heavy, duale i być masta blasta mega warrior.
Jechać sobie na 30 na EG nukiem na nieumarłych albo root + bow, na 35 DP i potem Hardians root + bow. Ale:

1. Kto Ci da na ssy?
2. Kto Cię weźmie do party jak sobie zainwestujesz w light / heavy [no chyba że taki bogaty jesteś] + skille na to i Ci braknie na bafy SP.
3. Chce Ci sie??? Jak chcesz sobie sam expić to robisz glada [haha], HE, nukera, sztyleciarza, DESTRO [!], Tyranta, cokolwiek co nadaje się do walki.

Jeśli źle czujesz się w party, nie lubisz innych ludzi, uważasz że gra jest zrobiona pod solo [a nie jest], nie masz znajomych albo grasz na high rate z NPC bufferami itd - daruj se chłopie propheta.

Daję Ci więc jedyną normalną i sensowną instrukcję gdzie expić prophetem: W PARTY gdzie Ci się tylko podoba. Jeśli nie, patrz akapit wyżej i daruj se.

renifer

trzeba zakupic homonukulusa+acu najlepiej i w party

ixi

Cytat: Dohid w Październik 26, 2006, 05:18:52 PM
Przepraszam za pixelowanie i majorowanie ale nauczcie się grać wreszcie.

Nie przepraszaj, gdyż zacny twoj uczynek.
Hindemith - SE - Full C5

Ryltar

Nie smiac sie Kaplani sa do solo a nie do party...

Dev

mana up żeby ci starczyło many na bufy i leczenie jesli robisz za hilera ...
Osobiście ja grając pp biegałem sporo czasu w karmianie, aż do 70 lvl. Miałe m2 bronie - łuk akat i homokulus. Potem łuk zmieniłem na polearm. Z pole całkiem przyjemnie sie biega w party. Root i bijemy ;p ^^  Homokulus był do bufów i do roota a pole do bicia ;p
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Kulika

We pakujecie w c.speed u propheta. Ja zrobiłam zgoła inaczej.:D Po 3rd klasie sama zainwestowałam w Soul Separatora i na full buffkach i combat haste potion mam 1192 atk.speed:) c.speed to 798:) Bez berserkera wyciągem 1k p.defa w lighcie:) Nie jest tak źle. Na Varka Silenos Outpost sama mobki załatwiałam:)

--------------------------------------------------------------------

Cytatcombat haste potion

yy? Graczy Dragona prosimy do działu Dragon Network

Reina

Cytat: Kulika w Grudzień 17, 2006, 10:17:20 PM

--------------------------------------------------------------------

Cytatcombat haste potion

yy? Graczy Dragona prosimy do działu Dragon Network

co nie zmienia faktu ze pp w wersji bojowej nie jest najgorszy ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Tlintar

Witam!
Gram Prorokiem juz bardzo długo na ratach 2x. Znam tą postac. I stwierdzam ze nie nadaje sie do samotnego expienia :x Ale Wymiatać może :] (Pojechałem SH 2 lvl starszego. On jest do bufowania i do asysty w expieniu. (polecam expienie Prorok+Tyrant). Bron z A polecam Soul separator:]

Mam pytanie bo biegam bez tatułazy...i dobrze jest. Ale chciałem teraz zrobic sobie jakiś ale nie wie jaki.
1. na wiekszy atak speed
2 na casting speed
3 na szybsze poruszanie sie. 

Pliss o pomoc :)

Dohid

1. i 3. to odejmujesz z STR albo CON i dajesz w DEX ale różnice w szybkościach nie będą duże.
2. - MEN + WIT i tylko tak.

Dev

imo najfajniejszy bajer dla pp to pika z longblow albo z critical stun. Ewentualnie DLE z health ...

Ryltar

No ja uwazam ze lepiej dac sobie w MP bo po co ci cast.speed? Ty nie leczysz tylko healerzy a i tak przed buffowaniem rzucasz na siebie Acumen.

Shiver

Po to, ze buffowanie calego party bez + do cast speeda trwa strasznie dlugo ;) Poza tym PP to nie tylko buffy- root ownz ;) Piki w zyciu nie dalbym pp (niska celnosc, w c5 pogorszony casting spd), predzej jakis miecz z critical dmg i tarcze. Do tego - str i +dex i con.

Ryltar

CytatPo to, ze buffowanie calego party bez + do cast speeda trwa strasznie dlugo

O ta zbawi kazdego 30 sekund...jak sie skonczy pp MP to poczekacie 5 minut...

Jakos u nas PP nie mial problemow z buffowaniem z bronia na mana up.

CytatPoza tym PP to nie tylko buffy- root ownz

I tak go za czesto nie uzywa.

Bacar

Party Archer + PP owned PP rootuje Archer nawala :D

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Shiver

Cytat: Ryltar w Grudzień 31, 2006, 10:37:39 AM
CytatPoza tym PP to nie tylko buffy- root ownz

To zes dowalil, root jest najwazniejszym po healu skillem podczas pvp- praktycznie pozbawia mozliwosci obrony 40% klas. Oczywiscie bliskodystansowcy moga wtedy uzywac lukow, ale noszenie drugiej broni nie jest czestym zjawiskiem.

NetSuuN

Dokładnie, przy mass pvp, rootowanie wojowników łączy się z autentyczną wygraną jakiegoś dystansowca, bo co może zrobić powiedzmy AW z Rottem przeciwko SpS xD

Tlintar

Cytat: Ryltar

Muhuhaha Ty chyba żeś prorkiem nie grał  :D Root to najwazniejszy jego skill. wiele raz ratuje tyłek a w pvp jest niezastąpiony.  Dzieki za te tatułaze
Pozdro dla tch co podziwiają tych co kroczą drogą Proroka :P

Dev

W c4 pika to bardzo dobry pomysł, wiem bo mam propha na 300x dla zabawy i widzę że jak sie expi w 2 osoby to pp zawsze coś pomoże, a mob go nie pierdzielnie. Zresztą po co ci cast ? WOlisz sie dłużej utrzymać czy szybciej czarować ?

Ryltar

CytatTo zes dowalil, root jest najwazniejszym po healu skillem podczas pvp- praktycznie pozbawia mozliwosci obrony 40% klas. Oczywiscie bliskodystansowcy moga wtedy uzywac lukow, ale noszenie drugiej broni nie jest czestym zjawiskiem.

Wiesz zazwyczaj tank nosi NM i ma Luk wiec ten root cos neizbyt wejdzie a jak wejdzie to ma sie luk.Dobry tank to taki co ma 2 bronie(no dobra DLAM ma 3).Wy PP Leczycie Party? Fajnie macie...

MonT

I oczywiscie dobry tank ma od razu nightmare i trzecia profke nie?

Shiver

Cytat: Ryltar w Grudzień 31, 2006, 03:18:27 PM
CytatTo zes dowalil, root jest najwazniejszym po healu skillem podczas pvp- praktycznie pozbawia mozliwosci obrony 40% klas. Oczywiscie bliskodystansowcy moga wtedy uzywac lukow, ale noszenie drugiej broni nie jest czestym zjawiskiem.

Wiesz zazwyczaj tank nosi NM i ma Luk wiec ten root cos neizbyt wejdzie a jak wejdzie to ma sie luk.Dobry tank to taki co ma 2 bronie(no dobra DLAM ma 3).Wy PP Leczycie Party? Fajnie macie...

Zazwyczaj, heh... Btw- co ma robic PP jesli w party nie ma healera lub wyczerpala mu sie mana lub zostal zabity lub leczy gdzies daleko kogo innego? Patrzec jak kolejny towarzysz ginie? Poza tym nie tylko tank walczy h2h- nie zapominaj o daggerach, melee fighterach i support fighterach :]

Ryltar

CytatI oczywiscie dobry tank ma od razu nightmare i trzecia profke nie?

Od kiedy 3 profa jest potrzebna zeby nosic rzeczy A?

Cytatco ma robic PP jesli w party nie ma healera

To party jest zaje*****...

Cytatwyczerpala mu sie mana

To fajne party skoro pozwalaja zeby healerowi sie mp wyczerpalo.

Cytatlub zostal zabity

To Tank jest genialny ;p

Cytatub leczy gdzies daleko kogo innego?

To genialne party co nie trzyma sie razem ;p

CytatPatrzec jak kolejny towarzysz ginie

PP nie ma leczyc tylko buffowac po to jest EE/SE zeby w razie czego leczyli.