frameless window

Zaczęty przez Tirixx, Styczeń 10, 2007, 12:12:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tirixx

Czy moglby mi ktos powiedziec jak to zrobic? gram na serweze existance. wiem ze tzeba zmienic plik L2.ini

Chadwao

A co to jest frameless window? Bo trochu nie skumałem.

Jesli chodzi ci o odpalenie gry w oknie to mozesz zmienic sobie linijke w Options.ini

StartupFullScreen=True

na
StartupFullScreen=False

ale prosciej jest odpalic gre normalnie i wcisnac alt+enter, co da urochomienie gry w oknie.

Jesli to nie oto chodzilo to sorrki i neich mod usunie posta.

Saladin

chodzi chyba o to ze znikaja wszystkie okienka, naciska sie bodajze alt+h, nie pamietam :P
Nie udzielam pomocy przez PM...

Drammer

Gniewny

jemu chodzi o windowed mode bez ramek.

Polgara

Tirixx

dokladnie okno bez ramek nie sadze zeby kombinacja alta z jakims klawiszem rozwiazala sparawe. ale dzieki za odzew

Polgara

Alt +X powoduje pojawienie sie lub zniknięcie ramek

Najpierw spróbuj zrobić to co radzimy a nie od razu neguj ze na pewno to nie będzie działać

Tirixx

najpierw sprawdz czy twoja rada dziala a potem krzycz. alt + enter i mam okno. ale mi chodzi o okno bez ramek. wyglada to tak jak bym gral normalnie ale widac pasek winda na dole zegar itp. wiem na 100% ze skroty klawiszowe nie zadzialaja. jest tyna to sposob. trzeba przerobic l2.ini albo inny plik. ja nie potrafie dlatego pytam i prosze na forum.

alt + h - znikaja wszystkie okienka w grze(pasek skrutow itp.) dobre do screenow
alt + enter - okno Z RAMKAMI
alt + x - pojawia sie okienko wyboru macra, opcji, itp

Polgara

Po 1 nie krzycze na Ciebie :P
Po 2 jesli naciskasz jak napisałeś alt+enter to pojawiają sie ramki jak naciskasz drugi raz gra powinna być bez ramek jesli to nie pomaga to jak masz ramki to w prawym górnym rogu tak jak otwierasz np strone masz czerwony X drugie okno z zmniejszeniem i rozszerzeniem oraz zrzut do paska
Wiec nacisnij to srodkowe okno

Arkezar

Jemu chodzi o gre w oknie bez ramki, a nie w trybie fullscreen
btw. jest to wykonalne ale trzeba grzebac w window.dll, do C3 chyba widziałem takie coś na Post Pacific do C4 jeszcze nie spotkałem

Franz:
Arkezar - Ghost Hunter 78 / Storm Screamer 7x - INActive
Aion Beta Testing

Tirixx

http://dstuff.l2wh.com/   tutaj znalazlem pare rzeczy na ten temat ale jak juz mowilem nie radze sobie z tym. podmiana pliku l2.ini nic nie daje bo plik ten zawiera adres ip serwera a ja nie potrafie tego wyedytowac.

Arkezar

poczytałem troche i znalazłem rozwiązanie (które jest bardziej banalne niż przypuszczałem :P)
napisz do mnie na GG 6813395 a wszystko wyjasnie

Franz:
Aion Beta Testing

Tirixx

ok dzieki wielkie juz wszystko jasne.

Polgara

Następnym razem pisz dokładnie o co Ci chodzi :)
I jak byś mógł opisz to co zrobiłeś na pewno się komus przyda

Arkezar

Krotka instrukcja:
1. ściągamy L2ENCDEC
2. wypakowujemy do jakiegos prostego folderu, np. C:\l2encdec
3. do tego folderu kopiujemy swoj L2.INI
4. otwieramy Wiersz Poleceń (Start -> Uruchom... -> cmd)
5. przechodzimy do folderu C:\l2encdec (komenda CD\L2ENCDEC)
6. wpisujemy L2ENCDEC -D L2.INI L2.TXT
7. usuwamy stary plik l2.ini z folderu l2encdec
8. otwieramy w notatniku L2.txt i Options.ini, szukamy linijki StartupFullScreen=True (w Options.ini) i UseWindowFrame=True (w L2.ini) i obie wartości zmieniamy na false; zapisujemy zmiany
9. w linii polecen wpisujemy L2ENCDEC -H413 L2.TXT L2.INI
10. kopiujemy utworzony l2.ini do swojego folderu Lineage II\system
THE END

Franz:
Aion Beta Testing

Tirixx

probowalem zrobic to z C5 ale cosik nie idzie. po zamianie plikow gra sie nie odpala :P tzn pojawia sie klepsydra windy na kilka sekund i tyle... nawet jak pobralem plik l2.ini z tamtej strony i podmienilem adres serwera bylo to samo.