Niebieski ekran

Zaczęty przez Leszczyq, Styczeń 19, 2007, 11:34:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Leszczyq

Witam mam problem z kompem ;/ wczasie pracy Robi mi sie niebieski ekran i musze resetowac kompa lub sam sie zresetuje po paru sekundach ;/ to chyba blad pamieci wirtualnej.Prosze jak temu zaradzic??
>>--->...:::Abyss:::...<---<<

izo

pewnie masz burdel w systemie jezeli nie wiesz jak zwiekszyc pamiec wirtualna
pewnie masz tak zasyfiony kurzem komp, ze juz ten kurz zyskal swiadomosc i zaczyna pukac w obudowe
na tym bluescreenie przewaznie masz napisane co komputerek boli - glowka czy oczko...

ja sie miesiac uzeralem z 1 bluescrenem - nie dalem rady naprawic tego do konca. format i reinstalka windy pomogla :/

Zedafein

Zapewne chodzi ci o niebieski ekran z błędem 0x0000000A? Błąd ten występuje podczas niekompatybilności z ustawieniami w BIOS-ie, przy błędach w sterownikach lub w przypadku uszkodzenia sprzętu. Wpierw można spróbować zainstalować najnowsze dostępne drivery do wszystkich urządzeń (zaczynając od karty graficznej, dźwiękowej i sieciowej).

Jeśli nie pomoże to można zresetować ustawienia BIOS-u do wartości domyślnych.

Możliwe też że jest coś nie tak ze sprzętem (zasilacz, karta sieciowa itp).

Ogólnie formacik powinien też pomóc, jednak nie skutkuje to we wszystkich przypadkach.

Leszczyq

formata niemam poco robic bo kompa kupilem niedawno i zajete mam z 300 gb okolo 30gb ;pp ustawienia biosu zmienialem an domyslne.Sterowniki mam nowe.Wiec coto moze byc?? moze cos musze ustawic w kompie?? pomocy!!

izo

Cytat: Leszczyq w Styczeń 20, 2007, 12:53:44 AM
formata niemam poco robic bo kompa kupilem niedawno i zajete mam z 300 gb okolo 30gb ;pp ustawienia biosu zmienialem an domyslne.Sterowniki mam nowe.Wiec coto moze byc?? moze cos musze ustawic w kompie?? pomocy!!
no podales wszystkie dane jakie sa potrzebne do znalezienia zrodla bledu.
wiesz co ja jutro pojde do wrozki a ona mi powie wszystko o twoim sprzecie, i o tym co masz zainstalowane, o tym co instalowales, co odisntalowales, o tym co ile czasu czyscisz kompa..... ble ble ble

ja tego bluescrena mialem przez Kerio PF jak go wywalilem

Zedafein

Przyczyn może być naprawdę sporo. Może to być coś nie tak ze sprzetem. Najlepiej abyś wypisał na forum cały błąd jaki ci wyskakuje. Sporo można z tego wywnioskować. Przede wszystkim chodzi o info typu:

*** STOP: (0x00000050 (0xE3F20784, 0x00000000, 0xBF80900E, 0x00000001)
*** win32k.sys - Adres BF80900E base at BF800000, DateStamp 43446a58

Jeśli występuje błąd 0x0000000A, można jeszcze tak:

Spróbować zdemontować wszystkie zainstalowane w kompie karty rozszerzeń (usuwając je najpierw z Menedżera urzadzeń) i zresetować ustawienia BIOS-u do wartości domyślnych. Jeżeli błąd zniknie, dostosuj BIOS do własnych potrzeb. Później można wkładać po jednej karcie i instalować do nich sterowniki - prędzej czy później trafisz na urządzenie powodujące problemy.

Jest to jednak dość męczące zadanie i sprawdza się tylko wtedy, gdy masz pewność co do rodzaju błędu.

Leszczyq

oddam lepiej  kompa na gwarancje xD Napewno beda wiedzieli co sie dzieje

Daab

Cytat: Leszczyq w Styczeń 21, 2007, 12:58:28 AM
oddam lepiej  kompa na gwarancje xD Napewno beda wiedzieli co sie dzieje
albo zgłoś niezgodność towaru z umową weź kase i kup lepszy ^^
Piszę niepoprawnie po polsku  - sory....

L2walker,hacki,cheaty XD czyli co kazdy cheater powinien wiedzieć

Leszczyq

watpie ze takie cos sie uda hehe to by bylo nieoplacalne dla nich.Wsumie od poczatku z tym kompem sa jakies problemy ;/  ekran sie wlacza zwlaszcza gdy wlacze swoj serv i chce wejsc na lineage 2. albo sie zrobi niebieski zanim wejde na l2 lub wczasie gry po 5 min ;/ co zrobic??

NetSuuN

Przecież juz poiołeś decyzje ; P