Mag przydatny na oblężeniu

Zaczęty przez Arcturus, Styczeń 20, 2007, 03:36:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arcturus

Witam wszystkich na forum. Moje pytanie do was, weteranów L2 (wazelinka :D), jest proste (albo wydaje się proste). Otóż zastanawiam się, która z podanych klas jest najprzydatniejsza na oblężeniach: Spellsinger, Spellhowler, Necromancer czy Elemental Summoner. Byłbym wdzięczny za każdą opinię, proszę także o krótkie uzasadnienie wyboru (np. jakie zaklęcia są szczególnie przydatne). Dodam także, że nie zależy mi na PvP.

fedur

Elemental SUmmoner wedlug mnie... jesli atakujesz z klanem na zamek z npc to dajesz koziolka i walisz mass nuki i guardzi przy bramie padaja...

montezuma

Neco, ma najwieksze szanse przezycia na polu walki.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Ryltar

CytatNeco, ma najwieksze szanse przezycia na polu walki.

Ta tylko trzeba patrzec zeby jakos summon nie ziwal poza zasieg albo zeby erase nie dostal(shit happends).

Arcturus

Dzięki za te informacje, które podaliście, chociaż czekam na więcej :). Nawiasem chciałbym tylko zapytać, czy Swordsinger ma jakieś umiejętności pomagające w bezpośredniej walce i jak wypada on w porównaniu z Bladedancerem?

coshoo

Cytat: Arcturus w Styczeń 20, 2007, 08:50:25 PM
Dzięki za te informacje, które podaliście, chociaż czekam na więcej :). Nawiasem chciałbym tylko zapytać, czy Swordsinger ma jakieś umiejętności pomagające w bezpośredniej walce i jak wypada on w porównaniu z Bladedancerem?

I jedna i druga postać jest bardzo pożądana w walce jako postacie supportujące. SwS ma songi, BD ma dance, buffy trwające 2 min. BD - wiekszy dmg, mniejszy def; SwS - większy def, mniejszy dmg.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

MonT

Cytat: Jan Maria w Styczeń 20, 2007, 07:02:09 PM
Dlatego że jak go zrobisz pod dmg i zucisz odpowiedni czar to padnie 5-6 osob na 1 strzal co prawda bedziesz go zucal godzine ... ale ... ;+).
Mowisz o magic crytykach czy o biciu postaci 20 lvli nizszych?

montezuma

Cytat: Ryltar w Styczeń 20, 2007, 08:19:55 PM

Ta tylko trzeba patrzec zeby jakos summon nie ziwal poza zasieg albo zeby erase nie dostal(shit happends).

W czym problem, trzymasz bo caly czas przy sobie, natomiast erase jest dobry na 1vs 1, w mass pvp zaden healer nie ma czasu uzyc tego skilla.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Ryltar

No niby nic ale niektorzy sa tacy zdolni ze puszcza summona i o nim zapomna.A co do erase na siege to nie wiedzialem bo w na PTs to prophet ktory ze mna byl usunal PSowi cien za pierwszym razem a sam summoner juz nie przywolal go ^^

NetSuuN

A ciemu nić nie móficie na tiemacik b1tchopka ?
Pszeca umie lecyć i w ogóle, i asystuje...  :( :?

:D

A tak ps. to czy Jan Maria Rokita, to nie ten co obrażał czyjąś mame i dostał bana od dohida ?   :shock:

Hmm...czas drakule nakarmic bo stehnie...  :(

Dev

CytatW czym problem, trzymasz bo caly czas przy sobie, natomiast erase jest dobry na 1vs 1, w mass pvp zaden healer nie ma czasu uzyc tego skilla.

Wystarczy jeden fear :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Inidriel

Każdy mag przydatny na oblężeniu bo zadają konkretny damage. Oddaję głos na nekro - najdłużej utrzyma się na nogach ze wszystkich nukerów. :)

Wnioskuję, że zależy Ci bardziej na 'niszczycielu' niż na 'wspomagaczu', ale na wszelki wypadek podam inne typy magów najlepszych( wg. mnie ) w swojej klasie na oblężeniach:

Nuker - Necromancer ( summon + Transfer Pain robią swoje )
Buffer - Prophet ( bo ma najwięcej buffów )
Healer - Bishop ( najlepszy Heal w grze )
Summoner - Elemental Summoner ( fajny obszarowy nuke )

MonT

OL/WC rlz, buffy szybkie i dobre, drainem tez czasami kogos uszkodzic mozna.

Koni

Tylko szkoda many na draina. Lepiej leczyć cp/hp i buffnąć niż szybko stracić mane i być bezużytecznym  :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->