OFENSYWNY DA

Zaczęty przez MANIAK, Wrzesień 24, 2006, 09:34:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arthas

Cytat: Ryltar w Grudzień 31, 2006, 05:24:55 PM
CytatRyltar bzdura, na rbp nie liczy sie to ile masz hp ... od tego sa healerzy

Ta masz 6k hp dostajesz za 500 a inny tank ma 8k hp to kto lepiej to przyblokuje z mniejsza szansa ze rb nie wypali? Healerzy moga przysnac a wtedy dupa i po raidzie.

Jak healerzy przysna, to nawet to 2k hp cie nie uratuje. Do tego zawsze jest UD lub 2 tank.

Dev

SK niestety jest lepszy na RB bo ma defa ze wszystkich stron tarczą a DA nie ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Koni

Jak lejesz pojedynczego raid bossa to i tak nie potrzebny aegis, a jak więcej to tak czy owak obstawa szybko pada...
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Bade

sk>pal jest lepszy na rb z obstawa, da=pal bez obstawy bo ma majesty ktory moze dzialac rownoczesnie z schield, a generalnie to najlepszy jest tk do tankowania raid bossa zarowno z obstawa jaki bez
tired...

Koni

Paladyn też ma aegis....
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Bade

ale działający troche an innej zasadzie, niejest to pasywny skill tylko selfbuff zmiejsza p.def tarczy ale tarcza mozna blokowac ataki z kazdej strony
tired...

Koni

Też jest pasywny. I działa tak jak mówisz.
Your journey's never end

szwagier

Zgadzam się że TEORETYCZNIE :P DA przez brak Agis jest najgorszy do RB z obstawą , ale czy to aż tak widać? I tak dobry tank zaczyna od hate aury i ultima defence/Vengeance więc ma kosmiczny p.def. przez ten krótki okres czasu, po zakończeniu działania ww. skilli powinien zostać sam RB.

Czy zatem z tych samych powodów (brak Agis) DA nie powinien być najlepszy do walki z RB solo?

Aegis Stance - Provides defense from all directions when a shield is equipped. Decreases one's shield defense strength.

Do tegojako jedyny ma fantastyczny self buff:

Majesty - Temporarily increase P. Def while decreasing Evasion. Effect 2.
(coś jak Guard Stance tylko lepsze, bo nie konsumuje MP, ktore można wykorzystać na hate)

Koni

Zamiast majesty (Pal też go ma) elfy i drowy mają Aura defence lvl 2 :) ,a Aegis SK nie zmniejsza defa tarczą, TK to uber tank. W sumie tank to tank, potrzebny tylko po to żeby ściągać ataki, bishop uleczy, więc na cholere mu obroną tarczą ze wszystkich stron :D (mowa o RB)
Your journey's never end

szwagier

Cytat: Koni w Luty 03, 2007, 10:41:40 AM
Zamiast majesty (Pal też go ma) elfy i drowy mają Aura defence lvl 2 :)

Zgadza się, ale Aura defence lvl 2 znika po zbuffowaniu "shield lvl 3" :) a Majesty to jakby dodatkowy shield lvl 3 :)  niestety kosztem evasion :P .

Ryltar

Po co tankowi evasion to ja nie wiem...

szwagier

Cytat: Ryltar w Luty 03, 2007, 07:54:18 PM
Po co tankowi evasion to ja nie wiem...
Oczywiste jest że tank idzie w p.def. aczkolwiek nie pogardziłbym Agility :D od czasu do czasu zdarzy się zrobić unik nawet tankowi ;)

Ryltar

Agility? Szkoda miejsca na tego buffa wole sobie tam wsadzic empa lub acumen chyba ze jestem tylko z EE w party(a z EE w party bez suba nigdy nie bede...) to biore tego buffa.

Dev

ja biore agility na 300x xD jak mam ud wyciągam łuk i czasem też mnie nie trafiają a i nawet z tarczą nbei trafiają ;p
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Kryko1

mam pytanie czy DA w buid ofensywnym jest dobry w pvp czy nie [c5] czytalem temat ale zdania sa podzielone :P

Scroller

Moim Zdaniem gorszy niz w C4, bo w C5 przydaje sie to HP do tankowania na mass pvp. Co prawda ten hate nie dziala tak rewelacyjnie bo wiekszosc graczy sie juz wycwanila, ale zawsze mozna przyjac jakis dmg zamiast biednego maga ;)

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Kryko1

a czy mozna bylo dac blumntaz SA health?? zamiast sowrda?i bardziej niz mass pvp ciekawi mnie 1vs1 stakim buildem

Scroller

Do 1v1 lepszy jest moim zdaniem +CON build.
Mozna dac blunta z healthem, ale traci sie duuzo critcala a zystkuje pare punktow acc no i te 25% HP. Szkoda ze nie ma zadnego top B sworda z healthem.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Degorran

DA to tank!!!! nie DD!! jesli chcesz tanka z dobrym DMG to wejz SK :D fajnie sie nim expi i na brak dobrych hitow nazekac nie mozna :P

THE BEST kabaret Ani Mru Mru!!!

Ryltar

DA na DD buildzie jest po to zeby jak mu padnie pantera byl jeszcze grozny.Walcz z DA co ma +con +dex -str i niech mu zdechnie pantera.Masz praktycznie K.O

Degorran

Tu sie z toba zgadzam fakt ze DA to tank i nie jest od Dealowania ale ma panterke ktora jak padnie to automatyczne DA traci swoja sile ognia :P

THE BEST kabaret Ani Mru Mru!!!

Mazzi

DA nie jest postacia stworzona do ofensywy :) wiec nie ma co zieniac jego natury to tak samo jakby chcial zrobic glada na defensywe... czasami trzeba troszke pomyslec stary:) ja mam DA na 55lvl nie narzekam mam w nim yaksa mace i avadon heavy dmg mam silny a pantere biore tylkojak expie samemu... ale powiem szczerze DA to ciezka postac do jakichkolwiek mass pvp czy expa zawrotnego

Ryltar

Kazdy gra jak lubi jak ja chce to moge u sk zrobic -11 con albo -5 dex.Ofensywny tez jest dobry jakbym mial DA to bym szedl w tym kierunku.

Mazzi

Czyli co dowalic se health do blunta i brac str i dex kosztem con?

Mazzi

Nie wiem na co narzekacie dmg DA? Ludzie jak chodzicie ze swordem to tak macie ja sls zaminilem na yaksa i mam krytyki mocniejsze i hity tez wiec nie radze dowalac dla DA miecza a ladowac dye zabierajace con to nonsens bedzie tracil hp a o to wlasciwie chodzi w tej postaci tank to tank