SwS vs BD

Zaczęty przez Argus, Luty 23, 2007, 06:19:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Argus

Nie chodzi mi tutaj o pvp tylko o przydatnosc w klanie/ party. czyje buffy sa przydatniejsze?? osobiscie na serwach widzialem samych BD i ani jednego SwS :shock:

PS. czytalem nowy regulamin i ten topic wydaje mi sie zgodny z nim

coshoo

BD = SWS. I jedna i druga postać niezbedna.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Simonus*

Cytat: Argus w Luty 23, 2007, 06:19:39 AM
Nie chodzi mi tutaj o pvp tylko o przydatnosc w klanie/ party. czyje buffy sa przydatniejsze?? osobiscie na serwach widzialem samych BD i ani jednego SwS :shock:

Jeśli party ma być pełne to jest potrzebny zarówno BD jak i SWS.
Pierwszy ma "buffy" ofensywne, natomiast drugi defensywne.
Podsumowaując te postacie idealnie się uzupełniają :-)

Simonus*

Cytat: Simonus* w Luty 23, 2007, 08:52:32 AM
Cytat: Argus w Luty 23, 2007, 06:19:39 AM

Jeśli party ma być pełne to jest potrzebny zarówno BD jak i SWS.
Pierwszy ma "buffy" ofensywne, natomiast drugi defensywne.
Podsumowaując te postacie idealnie uzupełniają skład party/klanu :-)

Mateles

Wydaje mi się że BD jest lepszy jako buffer dla magów, za to SwS ma świetne Song of Hunter ( Critical +100%), na 3 klasie ma też songi zmniejszające re-use skilli i zmniejszające ich (skilli) koszt w manie. W sumie co to dużo gadać, każdy z nich się przyda. Wybierz tego który Ci bardziej leży. Jeśli chcesz się  czegoś więcej dowiedzieć o tych klasach to polecam http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=7949.0 -Inidriel ładnie to wszystko opisał.

Simonus*

Cytat: Mateles w Luty 23, 2007, 10:58:05 AM
Wydaje mi się że BD jest lepszy jako buffer dla magów, za to SwS ma świetne Song of Hunter ( Critical +100%), na 3 klasie ma też songi zmniejszające re-use skilli i zmniejszające ich (skilli) koszt w manie. W sumie co to dużo gadać, każdy z nich się przyda. Wybierz tego który Ci bardziej leży. Jeśli chcesz się  czegoś więcej dowiedzieć o tych klasach to polecam http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=7949.0 -Inidriel ładnie to wszystko opisał.
Uzupełniając wypowiedź dodam, że party magów obędzie się tylko z BD, natomiast łucznicy potrzebują zdecydowanie obu klas, żeby w pełni rozwinąć skrzydła

Argus

chyba SwS jest lepszy w party. ma lepsze songi niz BD, wiecej hp, wiecej p.def. ofc ma mniejszy atak

NetSuuN

BD.

I dla maga i dla woja świetne buffy.

myha

dla mnie jako dagera sws jest lepszy song of hunter daje wiecej niz fire, fury i warior razem
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Kryko1

a ktory lepiej sie sprawdza w mass pvp i pvp??

NetSuuN

Scroller

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Vascius

Obydwoje są potrzebni tylko żależy do jakiego party, najlepiej jeśli są obaj drużynka z WrC, BD i SwS jest mocarna.

Jancia

nie zgodzę się, że SwS jest zbędny dla magów... Song of Renewal zmniejsza zużycie many i obniża reuse skilli, myślę że nie zdajecie sobie nawet sprawy co z maną mogą robić EE/SE z tym songiem.

P.S. jedyny problem, że tego songa dostaje dopiero na 77 lvl'u xD
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

NetSuuN

A czy jego na 3 profie nie dostajesz?

coshoo

Cytat: NetSuuN w Luty 23, 2007, 07:45:23 PM
A czy jego na 3 profie nie dostajesz?

3 profka i 77lvl.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

NetSuuN

A jak się nie myle mówimo o SwS a nie o Sword Muse.

Ps. Spectral Dancer dostale dance of siren, jeszcze bardziej przydatny skill.

Vascius

No i oprócz tego Dance of Medusa dzięki któremu można nieraz uratować całą drużyne.

Jancia

Cytat: NetSuuN w Luty 23, 2007, 08:22:59 PM
A jak się nie myle mówimo o SwS a nie o Sword Muse.

Ps. Spectral Dancer dostale dance of siren, jeszcze bardziej przydatny skill.