Summonerzy - Prezentacja

Zaczęty przez Ryltar, Sierpień 01, 2006, 05:01:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Beda dzialac oba.To tak samo jak w interduce gdy polaczysz miecz ktory daje ci pasywne odbijanie obrazen to kumuleje sie z chant of revange/skinami/reflect damage/songiem.

Co do ksiazki...to chyba twoj serwer ma cos zwalone z dropami bo jestem na 10000000000000000% pewien ze leca z tego moba nowe cubici bo sam na allseronie szukalem tego SB dla kumpla i przy okazji znalazlem 4 inne SB na cuby(800k do przodu bylem ^^).

damc

No cóż popytam na forum Exi... siedziałem w it teraz droplo troche książek, ale nie znalazłem tej na Sparka:/. A stun Sparks to silny jest? Często wchodzi w białe moby?
Edit:Znalazłem z czego dropi ten SB - Manashen Gargoyle.

Ryltar

Spark to jeden z 3 najlepszych cubicow(wg.mnie) a do czolowki zalicza sie polter,spark i vampire.

damc

Jednak poprostu pecha miałem że nie dropło(5 godzin siedziałem krasiem windsusach) obok mnie jakis kraś expil(na bee hive) i mu dropła ta książka... Kupiłem od niego i się cieszę sparkiem.
Mam takie pytanie co do expienia - mam prawie 43 lvl i dotąd expiłem w IT, ale zaraz niektóre moby bedą zielone tam i nie wiem gdzie teraz iść. Myślałem, żeby iść do CT i wziąć ze sobą jakiegoś spoila w party, czy może lepiej iść samemu/z kimś gdzie indziej?
Edit:Zrobiłem duale stormy i teraz zauważyłem niezłą poprawę w częstotliwości aktywacji cubiców, szkoda ze na razie moge tylko 1 miec :/.

montezuma

Cytat: Ryltar w Styczeń 11, 2007, 09:54:58 PM
Anti Summon Field jest polem ktore moze utworzyc kazdy summoner.Gdy osoba tego uzyje zostaje unieruchomiona na ten czas i zre MP podczas jego rzucania.To ma tez wade bo kazdy nie wazne czy to nasz czy wroga wejdzie w pole zostaje odeslany wiec na siege nalezy uwazac zeby siege golem lub wild hog jakos sie nie zapetal i nie wpadl w to pole bo zniknie.Generalnie pole niezwykle przydatne,ustawione w dobrym miejscu napsuje zycia innym summonerom.

Nie, ten skill ma bardzo mala uzytecznosc, to ja z obecnymi skillami fuzyjnymi, na papierze wygladaja super, w praktyce tego nikt nie uzywa. Z obecnych informacji o interlude te pole bedze mial bardzo maly zasieg, ok 100-200 range, trzeba na niego 3osob ktore nie moga byc atakowane i nie wiadomo jaki land rate bedze mial skill. Sam erase ma niezbyt duze szanse wejsca, a co mowic o AOE skillu. Mysle ze te 3 osoby bedze mozna wykorzystac do lepszych skilli fuzyjnych niz ten likwidujacy sumony. Ogolnie skill do niczego.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Sol

No więc mam małe pytanie odnośnie summonerów, na które za cholerę nie mogłem sobie odpowiedzieć, a konkretnie.
Czy kiedy gramy z summonerem w party, to ta kara 30%, 90%, 10% itd. spada tylko na summonera czy może na całe party.
Może dziwne pytanie, ale po prostu zaczynam grę na serwerze z osobą towarzyszącą :P i mamy zamiar biegać ciągle w party, a gdyby jedno z nas wciąż otrzymywało kary prowadziłoby to do dysproporcji w lvlach, no zresztą sami rozumiecie. Chodzi mi o c5, dodatkowo dodam.

Tyr

To tobie zabiera expa nie innym to chyba logiczne x]
Lineage 2 Classic EU

Sol

Tak jak najbardziej logiczne, w innym wypadku przecież summonerzy nie mieliby szansy na party.
No ale mi tam po prostu chodzi o to, że summoner traci tego expa i jeśli chce się pakować tak od początku do końca z kimś innym no to jednak normalne, że pojawiają się problemy i prędzej czy później summoner gdzieś sam musi pakować, żeby dorównać w stanie doświadczenia innym postaciom nie ponoszącym tej kary, stąd też moje pytanie czy nie da się tego gdzieś ustawić?

Ashurei

Ustawic?? :? Jeli biegasz z kumplem/kumpela DD albo magiem to olej summona. W przypadku maga po prostu siedz i zbieraj exp :P A jesli twoj kumpel/kumpela robi DD to przyzywaj tylko cuby i pomagaj mu nimi. Dopiero na 56 (+/-) lvl dostajesz summona do party (Queen the Cat, Nightshade, Unicorn Seraphim) zjadajacego tylko 5%, ale to raczej do wiekszego party (np. Cata/Necro party)

Sol

No właśnie mam dopiero zamiar przejść na c5 bo przerzuciło się tam sporo moich znajomych i myślałem, że może w c5 coś takiego dorzucili, skoro nawet spoila w party można dzielić. :)
No ale przyznam, że mi pomogłeś cuby to też sensowne rozwiązanie i nie ma problemów z expem.
Wielkie dzięki. :wink:

Ryltar

CytatZ obecnych informacji o interlude te pole bedze mial bardzo maly zasieg, ok 100-200 range, trzeba na niego 3osob ktore nie moga byc atakowane i nie wiadomo jaki land rate bedze mial skill. Sam erase ma niezbyt duze szanse wejsca, a co mowic o AOE skillu.

Dobra skumalem aluzje skill jest do dupy :P

Queen do lucznikow lub daggerow jest FTW ^^V

fracti

Mam pytanko, w sumie od dawna mnie gnebi, ale nie mialem jak sprawdzic: Warlock/ElementalSummoner maja kubiki, ktore zadaja DMG. Gdy kogos uderze, kubik nie zawsze aktywuje sie od razu. Koles rezygnuje z walki, znika mu flaga, mi rowniez, on ma malo HP, kubik odpala, koles pada. Czy zarabiam karme czy nie?

echoes

ja zarobilem :P dla zabawy szturchalem sie kolezanka na bardzo niskim levelu (chyba 25) na piesci ale zapomnialem ze mam storma nad glowa... skonczylismy sie bic...zeszla jej flaga,sztormik sie obudzil i dupnal ja za 2,5k dam :D jeszcze nigdy nie widzialem tak wscieklej kobiety :D

fracti

echoes

ja mialem :P ale  to moze jakis blad?

Marc1n

HATE ME MOAR!

Ryltar

Cubic po przywolaniu jest czescia ciebie.Znika po 15 minutach lub znika jak ty padasz.

fracti

To akurat wiem.. Czyli jego ockniecie sie moze skonczyc sie karma dla nas? A jak koles przezyje? Dostaje flage czy nie?

Ryltar

Tak jak cubic walnie typa jestes oflagowany a jak zabijesz typa bez flagi to masz karme.

~Armagedon~

pytanie - czy buff XXX servitor działa z final servitor ?? (XXX zależy od rasy - jak ludź to warrior servitor)

Ryltar

Nie...jak PoF nie dziala z CoV to tak samo nie dzialaja Servitory.

Bled

Jakie skille dostal w c5 ES/EM []z tego co sie orientuje to : betray,warrior bane? cos jeszcze?, Te 2 buffy z 3 profy sa dodane w c5 czy c4?

MonT

Wszystkie skille z 3 profki zostały nie zmienione, za to jako ES dostaje możliwość rozwijania wind schakle oraz nowe skille takie jak betray, mass surrender to water oraz summon friend.

Nightmare93

Jaki light A grade dla PS? Co daje nightmare light?

Marc1n

Majestic Light:
Archery P. Atk. +8%
MP +240
Weight increased plus the point at which a weight penalty is applied +5759
Stun Resistance +50%
DEX +1
CON -1
Spis: http://www.lineage2.com/Knowledge/item_sets.html
HATE ME MOAR!