Warlord [WL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:26:00 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Meyko

po przezctyaniu poradnika http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=6772.0
stwierdzam jednak ze opcja w light nie jest az taka zla jak pisaliscie

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

MonT

To ja Ci wytlumacze o co chodzi, na przykladzie summonera i warlorda. A wiec obydwie te postacie maja light armor mastery tylko, ze:
a. u summonera: L.A.M zwieksza kolejno P. Def., Casting Spd., Atk. Spd. i MP regeneration.
b. u warlorda: L.A.M zwieksza tylko P. Def. i Evasion.
Wniosek? Heavy daje wiecej P. Defa niz light (co jest oczywiste), a warlord i tak ma gowniane uniki wiec nie warto na nie liczyc. L.A.M rozni sie u wielu postaci, tak samo jak H.A.M (porownanie np. destro i OLa). Juz rozumiesz dlaczego lepiej wziac heavy armor? (:

Meyko

dobrze juz dobrze, nie krzyzc, nie bij
dziekuje, rozumiem  :dw_2_2:

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

Baellion

Cytat: MonT w Luty 09, 2007, 03:09:28 PM
To ja Ci wytlumacze o co chodzi, na przykladzie summonera i warlorda. A wiec obydwie te postacie maja light armor mastery tylko, ze:
a. u summonera: L.A.M zwieksza kolejno P. Def., Casting Spd., Atk. Spd. i MP regeneration.
b. u warlorda: L.A.M zwieksza tylko P. Def. i Evasion.
Wniosek? Heavy daje wiecej P. Defa niz light (co jest oczywiste), a warlord i tak ma gowniane uniki wiec nie warto na nie liczyc. L.A.M rozni sie u wielu postaci, tak samo jak H.A.M (porownanie np. destro i OLa). Juz rozumiesz dlaczego lepiej wziac heavy armor? (:
Cytat: Meyko w Luty 09, 2007, 03:11:12 PM
dobrze juz dobrze, nie krzyzc, nie bij
dziekuje, rozumiem  :dw_2_2:

Meyko owned xD

Co do setów A grade, to według mnie NM to kiepski wybór, bo odejmuje od dex. Troszku grałem Warlordem i czym lepsze accuracy tym szybciej ubije bande mobów.
Może Cię w nim nie zrootują tak łatwo, ale co z tego jak jesteś jeszcze wolniejszy z tym -2 dex i tak nikogo nie dorwiesz w mass.
Ja bym wybrał Tallum bo zwiększa a.speed i do tego zwiększa str. Ewentualnie majestic, ale i tak najbardziej mi przypadł do gustu tallum dla Warlorda.
Ellanthar - Elven Knight lvl3x - Hindemith
Devion - AW lvl4x - Franz - retired

Polecam  ---> lineage2 retail

virus

Cytat- B grade - Najlepszy jest Doom Heavy Set ( duzy bonus do HP ) i Lance. Dodatkowo jesli mamy sporo kasy mozemy kupic sobie SOES'a+Body Blessing - posiadam wtedy buffa Bless the Body na poziomie 5 co dodaje nam sporo HP. Z WL jest tak: im wiecej mamy HP tym jestesy lepsi wiec warto w HP inwestowac

Jak uzywac tego buffa Bless the Body jak juz mamy tego staffa?

BladeMaster

A ja mam 2 pytania :)
Pierwsze jest odnośnie PvP z magami. Jak wygląda sprawa z M.def u Warlorda ? Czy np. taki SH lub SpS może nam zaszkodzić ? Czy zdązymy do niego dobiec i jak szybko go zabijemy ?
Drugie pytanie odnosi się do Siege'a. Czy gdy leje się obok nas kilka osób z Allie i wrogów, skille WL będą uderzać również sprzymierzeńcow ?
Pozdro
I've given up
I'm sick of living
Is there nothing You can say
Take this all away
I'm suffocating
Tell me what the fuck is wrong with me

Koni

Na mage się nie porywaj, nie masz szans. Co do siege, skille Warlorda nie działają na osoby w party/ally/clanie. Ale uważaj - jak masz stoi jakis oflagowany gostek koło ciebie, nie z party itp to jak rzucisz provoke, czy inny skill to się oflagujesz :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Bled

i tak czesto ciecie z wyzszym lvem na warlordow, albo tez glupie expisz sobie w ct walisz provoke i flaga o.o

Ryltar

Kiedys za C2 byl serwer x10k (moze niektorzy pamietaja) i tam wlasnie po raz pierwszy pomyslalem czy nie sprawdzic WL w Light.Powiem ze bylo dobrze bo tracilem mniej HP niz w heavy czyli cos w tym jest.Ale generalnie to tak kiedys powiedzial warlord z warcry:light do pve heavy do pvp tylko skad wezmiesz tyle kasy :P? Latwo powiedziec...

Polgara

Temat oczyszczony z oftopa i postów nic nie wnoszących do tematu
Następnym razem będą leciec OSTRZEŻENIA aż mił będzie patrzeć
Potraktować serio to o co prosze

Shen

pare pytan odnosnie WL
czy Fell Swoop   to polaczenie Wide Blow i Long Blow?
i czy Earthquake ma zasieg do okola Warlorda tak jak Whirlwind?

moze ktos polecic jakies miejsca do expowania dla WL  z mobami 1/2hp ? od 20lvl i wyzej

wopio

mam nadzieje ze nie dostane bana za umieszczenie tego linka :)

http://www.l2db.net/monsters.php?lo=21&hi=30&wp=&rsst=&strtp=x1/2&skill_filter=0&drop=&race=

tu masz mobki z 1/2hp. Zapamietaj nazwe ktoregos z nich wpisz w...

http://dc.lineage2.bo.pl/

. . . done :)
The Abyss x3 - WARLORD - Ike - 73
Supreme - SK - Ikee - 75
RU Lancer - Grand Khavatari - ForceOne - 85

Marc1n

HATE ME MOAR!

Shen

Arael

a wiec mam WL na 71 lvl...
aktualnie wyglada to tak:
BW heavy, tallum glaive +2, dye : +3str-3con oraz +3dex-3con   wiem ze build dosc nie typowy...
dodatkowo nosze emi jak ktos zacznie uciekac :)
co sadzicie o takim buildzie ?? z setow A planuje talluma heavy
tutaj zdjecie moich aktualnych statow z greater potem na a.spd i spd... oraz z battle...
http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=10515.0
jesli ktos ma zrobionego WL raczej na pvp to prosil bym o zaryz takiego postaci

Dev

Jak ktos zacznie uciekac to go chwycic stunem możesz, bo to ma niezły nawet zasięg ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Arael

ehhh tego stuna na odleglosc to dopiero od 77lvl :/ a ja mowie ze luk sie przydaje na maga czy cos takiego w pvp czasem...
jak ktos ma jakies pomysly badz cos takiego to z checia przyjme :)

Marc1n

HATE ME MOAR!

Arael

czytalem to juz... ale jakos na pvp nie widze WL w light... moge sie mylic oczywiscie

Dev

dla mnie dobry jest WL w tallumie - Thrill fight + te bonusy talluma ...

Nerash

a halbarda + CS czyli 25% szansy na stuna przy criticu??

Marc1n

No jak tak napisane to tak jest.
Pograjcie WLami, albo porównajcie na żywo na koledze i weźcie doświadczenie z retaila, to pogadamy co bardziej słuszne:
Co do armorów i klas co mają mastery na Pole:
Destro-Heavy
WS/BH - Heavy
WarLord - Light
HATE ME MOAR!

Nerash

Marc1n

Czytaj link który dałem + wyjdź z Dragon Network na jakiś "realniejszy" priv, a zobaczysz w czym naprawdę WL zamiata.
HATE ME MOAR!

Dev

czyli proponujesz tallum light, czy mzoe cos innego ?? :>