Tank

Zaczęty przez Volmedort, Marzec 09, 2007, 12:09:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Volmedort

witam chciałbym się dowiedziec która posatc waszym zdaniem najbardziej nadaje się na tanka [chce stworzyc nową postac i ma być tankiem podczas party rb] gram na infiniti

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

echoes

jesli chcesz grac stricte tankiem i interesuja cie tylko raidy/duze pt pve/aoe/trainy a pvp dla ciebie w ogóle nie jest wazne to bierz temple knight'a (tank jasnych elfow)... brak skilli w ataku (poza storm kubikiem :P) nadrabia najlepszym m defem z tankow (niektore rb uzywaja magii wiec sie przydaje),przy podobnym p defie i pasywku aegis (blok tarcza z kazdej strony przy naprawde ciekawym shield block rate ) jak sk,ma od sk sporo wiecej hp i kubika ktory leczy jego i czlonkow party (life cubic,czasem dziala naprawde czesto i ratuje tylek, a czasem wlacza sie baaardzo rzadko,zalezy od twojego szczescia chyba :P ).Ludzkie tanki maja tylko jeden plus: wiecej hp,ale przy gorszych zdolnosciach defensywnych i duzo gorszym bloku tarcza,ta roznica sie zaciera.Ogolnie,sk i da to tanki na pvp,palladyn na nieumarlych (chociaz tk ma roota na nieumarlych,calkiem przydatny skill-holy aura)a tk to najlepszy pure tank w grze,natomiast na rowni z palkiem raczej slaba postac w pvp (chociaz tk ze wszystkich tankow moim skromnym zdaniem,najbardziej nadaje sie do exterminacji lucznikow dzieki entagle i najwyzszemu speedowi i accuracy :P... nooo moze jeszcze sk :P )

Dev

ten kubik to zwykle cie leczy po tym jak juz nie zyjesz. Z kumplem testowalismy TK to myślałem ze spadnę :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

echoes

hmm moze to zalezy od serva... ja czesto soluje na woa (teraz juz na wilczkach :P) i potrafi mnie podleczyc ze 2 -3  pod rzad... a czasem masz racje,leczy gdy ja juz prawie nie zyje ;) ale czesciej leczy niz nie-leczy (poza tym w ostatecznosci jest zawsze elemental heal :P ) jedyne co moze byc naprawde irytujace w life cubie to jak moj kolega nekro zjedzie na cdl'a a moj cube leczy go ciagle z uporem maniaka :D

Ryltar

Cytatnadrabia najlepszym m defem z tankow

Zapytam sie 5 raz na tym forum...GDZIE WY CZYTACIE TAKIE BZDURY ZE xxx MA WIEKSZY P.DEF/M.DEF NIZ xxx?!

Bo to jest gowno prawda...kazdy tank ma taki sam m.def i p.def i NIE MA PRAWA byc miedzy nimi roznicy jezeli laza w takim samym sprzecie.

echoes

khm khm czy sk ma selfa na m def? :P a tk ma :P i o to mi chodzilo ;) na tym samym levelu z ta sama bizu tk/sk maja tyle samo m defa i troszke wiecej od da/pala (sprawdz ;) ) wiesz sam przeciez ze nie zawsze i nie wszedzie bedziesz mial komplet buffkow,zreszta jak np masz w pt pp na np 72 lev to on ma buff na m defa z efektem 2 a spirit barrier tk na tym samym levelu ma efekt 3 :P wiec jesli walczymy na arence na selfach to ty masz na powiedzmy 72 levelu z bizu BO 631 m defa a ja ze spirit barrier i tym samym stuffem mam 789 m defa :P wczytaj sie w moj text,nie pisalem nic o p defie ;) tylko o bloku tarcza :P i zdolnosciach defensywnych.

fedur

Ryltar

Nie pisales nic o self buffach...napisales ze najlepszy a mastery nie pozwala dawac u jednych wiecej u drugich mniej.

Cytatwiesz sam przeciez ze nie zawsze i nie wszedzie bedziesz mial komplet buffkow

Jak jestem w klanie to raczej bede mial.

Cytatzreszta jak np masz w pt pp na np 72 lev to on ma buff na m defa z efektem 2 a spirit barrier tk na tym samym levelu ma efekt 3

PP na 52 ma barrier z efektem 3 a TK spirit z efektem 3 na 58.

MonT

Cytat: Ryltar w Marzec 09, 2007, 02:56:03 PM
Cytatnadrabia najlepszym m defem z tankow
Bo to jest gowno prawda...kazdy tank ma taki sam m.def i p.def i NIE MA PRAWA byc miedzy nimi roznicy jezeli laza w takim samym sprzecie.
SK i TK mają większy m.def niż taki DA czy Pal, znikoma różnica 1 MEN, niby nic, ale jednak nie tyle samo.

echoes

Cytat: Ryltar w Marzec 09, 2007, 04:24:48 PM
Nie pisales nic o self buffach...napisales ze najlepszy a mastery nie pozwala dawac u jednych wiecej u drugich mniej.

Cytatwiesz sam przeciez ze nie zawsze i nie wszedzie bedziesz mial komplet buffkow

Jak jestem w klanie to raczej bede mial.

Cytatzreszta jak np masz w pt pp na np 72 lev to on ma buff na m defa z efektem 2 a spirit barrier tk na tym samym levelu ma efekt 3

zara zara....ja sie opieralem o calcu ze stronki guru,jak dalem buffki pp z 72 lev to jego buffek mial efekt 2... :/ zreszta niewazne :P
w kazdym badz razie tk to najlepszy pure tank :D

Ryltar

CytatSK i TK mają większy m.def niż taki DA czy Pal, znikoma różnica 1 MEN, niby nic, ale jednak nie tyle samo.

To sie tyczylo mastery nie rasowych bonusow.

arbiter_elegantiarum

[/quote]

Dodam jeszcze ze humany maja Iron Will ....bez selfbuffa na mdef pozostal jedynie SK

echoes

i bardzo dobrze  :D za duzo by mial bajerow :D

MonT

Cytat: Ryltar w Marzec 09, 2007, 04:51:36 PM
CytatSK i TK mają większy m.def niż taki DA czy Pal, znikoma różnica 1 MEN, niby nic, ale jednak nie tyle samo.

To sie tyczylo mastery nie rasowych bonusow.
To trzeba było to podkreślić. [=

Lookas84

TK...i zadne tam udawane "niby tanki". 8)

Ryltar

Cytati bardzo dobrze  Very Happy za duzo by mial bajerow Very Happy

Powinien miec AoE LS,masowe zwolywanie swoich cubow i aure ktora pozwala ludzia z party miec 3 cubici.

echoes

i obowiazkowo gumowego penisa? :P btw tk tez powinien miec jakiegos stuna :P

Marc1n

Może w C7 :P
Już pykam sobie na C6. Pytałem się jaktam cubici i sama gra TK. Stwierdzili, że klasa zrobiła się teraz bardzo grywalna, bardzo grywalna, gdyż archera/daggera zamiata jak nigdy wcześniej, a tankowanie wychodzi jej niesamowicie dobrze. Przy nowym-starym Storm Cubicu naprawdę teraz nieźle zamiata. Heal Cubic ma więcej IQ, chodź efekt kolegi z CDLem w party jest dla niego nie do opanowania.
Testowaliśmy także Paladina, a raczej Phoenix Knight i Eva's Templar :)
Najlepszy Pure Tank :?: Albo TK, albo Paladin. Zależy czy wolisz automatyczny heal dla kolegów z party przez cały czas trwania cubica, czy też zdalny/aktywny/non-automatic heal, który możesz użyć 6 razy i jesteś Out Of Mana ;)
HATE ME MOAR!

Ryltar

Cytati obowiazkowo gumowego penisa?

Nieee to wasze wyposazenie my to raczej SM.

Cytatbtw tk tez powinien miec jakiegos stuna

Ma na 77 ;p do tego czasu to jest potrzebne.