tarcza

Zaczęty przez KUba666, Marzec 15, 2007, 06:07:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KUba666

oplaca sie nosic tarcze postaciami(glad,magowie,sws itd) ktore nie maja skili do tarczy? bo skutecznosc chyba nie jest ich zadobra

mik0s

Zawsze i wszędzie, jeżeli nie musisz używać 2h weapon.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Nerash

mikos qrde XD wez daj spokuj :D tarcze sa tylko dla tankow/magow

Inidriel

Cytat: mik0s w Marzec 15, 2007, 06:08:29 PM
Zawsze i wszędzie, jeżeli nie musisz używać 2h weapon.

Może wliczasz w to sztyleciarzy? :P

Nerash

echoes

a nos sobie,czasem cos wyblokujesz,zawsze tez mozesz dostac buffki na tarcze od es-a wiec cos wiecej moze wyblokujesz ;) ale po co ci tarcza dla glada? :P dla szpanu? :D

KUba666

póki c onie stac mni ena ladne duale to wale palka:P i jedna reke mam wolna... taarca zjada 8 eva

NetSuuN

Postacie które nie powinny nosić tarczy:

Daggerzy [PW, AW, TH]
Łucznicy [bo niby jak]
Gladiator [bo niby jak (gdy dualki)]

Postacie, które powinny nosić tarczę:

Tanki [Pal, TK, SK, i inne]
Nuke [Sorc, SpS, SH i inne]
Summonerzy [PS, Warlock, ES]
Bufferzy [Gdy nie łuk lub dual tj. podczas expienia - mówimy nie, podczas leczenia itd - mówimy tak]

Ryltar

Tankom nie dawaj tarczy,lepsyz dwurak lub luk...

SwS da sie nosic tarcze na Defense Build(ma tam ten modyfikator 1.50 z bloku tarcza).

mik0s

Zapomniałem o daggerach. Zwykłe niedopatrzenie.

Tyle, że dagger walczący z HE winny jest nosić tarcze, bo jego dupska przed ACC nie poratuje[, nawet UE]. Bez UE to tarcza jest dobrym rozwiązaniem również na PR i SR. Imo chodzenie bez tarczy(;]) jest dobre jedynie na tanków, orczych magów, support oraz PvE. W reszcie przypadków to tarcza nie gra roli...

echoes

nie pisz o off-handach i innych drakeagowych wynalazkach bo tylko mieszasz kolesiowi i innym nowym ktorzy to przeczytaja w glowach.

doman18

Bufferzy też raczej bez tarczy bo w większości albo mają łuk/duale jako broń do pvp/smal pt albo laski do big pt. No chyba że ktoś używa homka z acu/conv
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

fracti

Cytat: mik0s w Marzec 15, 2007, 10:07:43 PM
Zapomniałem o daggerach. Zwykłe niedopatrzenie.

Tyle, że dagger walczący z HE winny jest nosić tarcze, bo jego dupska przed ACC nie poratuje[, nawet UE]. Bez UE to tarcza jest dobrym rozwiązaniem również na PR i SR. Imo off hand jest dobry jedynie na tanków, orczych magów, support oraz PvE. W reszcie przypadków to tarcza nie gra roli...

W interesie daggera jest zeby rozwijac evasion. Lepiej uniknac hita niz wylapac kilka slabszych. Wsadz sobie ta tarcze i biegaj w kolo domu.. Nie pisz juz wiecej tych swoich dragonowych bzdur.

mik0s

Kredem jezdeś... :<<<<

Tylko mi zdradź po co te pare evasion, skoro archer tak czy owak cię trafi...

NetSuuN

Omg, widziałeś kiedyś daggera z tarczą?

Inidriel

Mikos, proszę nie pisz, że evasion się nie przyda! Podstawa to uniki, wiadomo jak ważną rolę odgrywają. Toż to są herezje ( z tym noszeniem tarczy ) i w tej chwili obrażasz każdego szanującego się sztyleciarza. Z twojej wypowiedzi wynika, że HE ma największe Accuracy lol Chyba na Snipe... Okej, stój na w miejscu , wyłapiesz Bluffa, blowy i GF... Robi się offtop, lepiej zamknąć ten temat bo pewnie nowe teorie powstaną.  :|

KUba666

ja widialem kilka daggerow z tarczami

Inidriel

To chyba na Dragonie, gdzie łączą się subki - Tank + Dagger, ale mówmy o normalnych zasadach.

doman18

Mikos grałeś w ogóle daggerowcem? Ja nie, przyznaje się ale już po opisach skilli widzę co jest grane. Daggerowwiec jest po to żeby unikać ciosów a nie przyjmować je na tarczę, poprostu to wynika z samej klasy. "Daggerowiec" samo przez się rozumie się jako gościa który pojawia się, zdaje cios i go nie ma (tzn nie przyjmuje ciosów). Dając mu tarcze to tak jakbyś spsowi dawał dye +10x -10Wit, albo destroerowi w łapę łuk. To "profanacja" postaci. Ale to tylko moje zdanie a i na DNie gdzie grasz może być inaczej (co nie dziwne zresztą)
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Dev

pojebalo was ? Daggerowi tarcze ? O.o ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

KUba666

dobra nie rozpisujci esie nad tym czy dagger powinien miec tarcze, tylko czy normalne postacie, ktore nie maja skili do tarczy powinni je nosic, bo jeden mowi ze si eoplaca nosic, a inny mowi ze arcza jest do dupy bo za biera uniki

Dev

magi maja nosic tarcze, glad nie moze, sws i BD moze nosic do 43, tanki obowiazkowo, summonerzy tez ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

mik0s

Omg...

Omg...

Omg...

A] HE nie ucieknie sztyleciarzowi, toteż snipe można załączyć. @indriel, widzę jak He kituje PW. Wprost to czuje.
B] Evasion ssie.
C] Bez Ue załączonego to jesteś Józek Lodziarz.
D] Evasion ssie.
E] Co z tego, że jest napisane, że jest zasranym daggerowcem? Jak masz dużo kasy i czasu to postacie maxujesz w opór[, czyli np. daggerowi fundujesz tarczę, orkom łuki]. Ja się przyznam, że jak grałem mega przekoxańskim necrem to 3 razy łuk mi tyłek podratował[silence od SH ;>].
F] Evasion ssie.
G] Na DN nie gram.
H] Mnie to naprawdę nie interesuje, że jesteście w znakomitej większości noobami, persaldo masą, której się coś wbije do głowy, a ona broni swoich prawd jak tylko może.

echoes

idzcie juz spac omg ludzie :D
mik0s,wybacz,ale to ty zawsze i wszedzie bronisz swoich racji,nawet jak pleciesz straszne pierdoly...evasion ssie?co ty gadasz? :D no ale ok evasion ssie ;) co by ci dal luk na nekrusie kontra sh?co ty pier....niczysz chopie??ile nekrus zada dam z luku??80?90?a ile sh jednym hurricanem?600?900?stuknij sie w czolko,moze przejdzie...n00n to ty se mozesz mowic,ale do kolezkow spod trzepaka...
a wracajac do tematu...nukerami,bufferami (jesli uwzywasz jednorecznej broni) etc uzywaj tarczy,bo evasion i tak masz lipny wiec te -8 i tak niewiele zmieni a czasem cos na tarcze wemiesz ;) (baaaa raz na ruski rok wyjdzie ci excellent shield blosc-1 dam co by to nie bylo ^^),natomiast na postacie opierajace sie na evasion,tarczy nie bierz bo te 8pkt roznicy mozna juz wtedy odczuc.

Duo

Cytat: mik0s w Marzec 17, 2007, 01:22:25 AM
Omg...

Omg...

Omg...

A] HE nie ucieknie sztyleciarzowi, toteż snipe można załączyć. @indriel, widzę jak He kituje PW. Wprost to czuje.
B] Evasion ssie.
C] Bez Ue załączonego to jesteś Józek Lodziarz.
D] Evasion ssie.
E] Co z tego, że jest napisane, że jest zasranym daggerowcem? Jak masz dużo kasy i czasu to postacie maxujesz w opór[, czyli np. daggerowi fundujesz tarczę, orkom łuki]. Ja się przyznam, że jak grałem mega przekoxańskim necrem to 3 razy łuk mi tyłek podratował[silence od SH ;>].
F] Evasion ssie.
G] Na DN nie gram.
H] Mnie to naprawdę nie interesuje, że jesteście w znakomitej większości noobami, persaldo masą, której się coś wbije do głowy, a ona broni swoich prawd jak tylko może.

lolololololololmao  :D :D :D :D :D

Dawno sie tak nie usmialem <lol> nie porównuj mnie czy innych do siebie plx... chyba sobie zrobie sig z twoimi niektorymi cytatami bo normalnie got owned

W nastepnym wcieleniu mik0s wannabe <hahahahaha>
po raz 2 cie prosze nagraj frapsem swoj jedyny i sluszny build postaci tym razem dla daggera z tarcza , bo he jakos ci chyba wypadlo z glowy [=

nie wiem czy nie zauwazyles ale zebyc okolwiek sensownego lapac na ta tarcze to musisz poswiecic 1 wolnego slota na buff, w przypadku full buffa ten 1 marnujacy sie slot to bardzo duzo.
Evasion ssie powiadasz, ciekawe dlaczego miliony Daggerowcow idzie w kierunku light armor. Dosc duzo robi zubei, w ogóle dlaczego masa tych wszystkich light armorowcow nie ubiera sie w heavy przecierz wg twojej teori bardziej by sie im to oplacalo(rez na archer,blow) [=
Dziwne... widac miliony musza sie mylic, ale niemartw sie powklejam twoj post do wszystkich wiekszych forow(joke) moze wkoncu przejrza na oczy : D

GL & HF

Uploaded with ImageShack.us