tarcza

Zaczęty przez KUba666, Marzec 15, 2007, 06:07:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Inidriel

Cytat: mik0s w Marzec 17, 2007, 01:22:25 AM
Omg...

Omg...

Omg...

A] HE nie ucieknie sztyleciarzowi, toteż snipe można załączyć. @indriel, widzę jak He kituje PW. Wprost to czuje.
B] Evasion ssie.
C] Bez Ue załączonego to jesteś Józek Lodziarz.
D] Evasion ssie.
E] Co z tego, że jest napisane, że jest zasranym daggerowcem? Jak masz dużo kasy i czasu to postacie maxujesz w opór[, czyli np. daggerowi fundujesz tarczę, orkom łuki]. Ja się przyznam, że jak grałem mega przekoxańskim necrem to 3 razy łuk mi tyłek podratował[silence od SH ;>].
F] Evasion ssie.
G] Na DN nie gram.
H] Mnie to naprawdę nie interesuje, że jesteście w znakomitej większości noobami, persaldo masą, której się coś wbije do głowy, a ona broni swoich prawd jak tylko może.

Lepiej skasuj tę wypowiedz bo staniesz się pośmiewiskiem...  :?  Daggerzy mają mały p.def więc muszą polegać na evasion. Nie będę Ci tłumaczył jak grać, PRem swoim gram od długiego czasu i staram się ciągle doskonalić moje umiejętności. Skoro pisałeś wcześniej o offhandach to znaczy, że grasz na jakimś "pseudo L2 serwerze". Rozumiem, że masz swoje zdanie i nie nakazuję Ci go zmieniać. Jednak nie potrafisz udowodnić swoich racji i wyzywasz wszystkich od noobów... Ciekawe czy jak dostaniesz baty w L2 od kogoś to po walce zamiast napisać "GF" nazywasz go noobem?  Nie odpisuj na tego posta, szkoda zaśmiecać forum...

doman18

E] Co z tego, że jest napisane, że jest zasranym daggerowcem? Jak masz dużo kasy i czasu to postacie maxujesz w opór[, czyli np. daggerowi fundujesz tarczę, orkom łuki]. Ja się przyznam, że jak grałem mega przekoxańskim necrem to 3 razy łuk mi tyłek podratował[silence od SH ;>].
No dobra, jak miałeś łuk z guidance (musiałeś mieć), buff, do tego dye na dex i latałeś z łukiem TOP X faktycznie mogłeś jakiś dmg zadawać, lepsze to niż stać i czekać aż cię SH rozszarpie. Tym bardziej gdy necrusem już mu sprałeś tyłek i on został na parę hitów. ALe w tym przypadku używałeś łuku z przymusu a nie jako alternatywy dla twoich czarów, a dając tarczę daggerowcowi właśnie to jakbyś zamiast czarów używał tego łuku. Powiesz "ale to tylko w walce z HE", tak ale prędzej zbierzesz hita przez to że nie unikniesz ciosu ( -ev z tarczy) niż ta tarcza cię osłoni.

G] Na DN nie gram.
To od razu powiedz gdzie grasz a nie gdzie nie grasz.
H] Mnie to naprawdę nie interesuje, że jesteście w znakomitej większości noobami, persaldo masą, której się coś wbije do głowy, a ona broni swoich prawd jak tylko może.
Haha dobra ludzie zaczyna się ostro więc wyluzujmy trochę. Mikos ma własne teorie na temat grania daggerowcem i niech sobie je stosuje jeżeli są dla niego skuteczne. Nie nauczysz starego psa nowych sztuczek (to była przenośnia Mikos, absolutnie nie nazywam ciebie psem).
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

NetSuuN

Sorki, ale np. taki PW na full bufie ma potężny evasion, i wierz mi, że dla mnie jest to bardzo irytujące jak strzelam Silver Rangerką i trafić PW nie moge ; /

A dodam że mam również buffy i +accuracy.

Dlatego nie mów że evasion ssie.
Jak bedziesz nawalać postać z dużym evasionem to co 3 uderzenie wejdzie jak bedziesz mieć szczęście.
A HE jak sobie załączy snipe to już może liczyć na pogrzeb.
Zachodze od tyły i wpierdzielam mu całą kaskade moich blowów + np. bleed a uciec nie może.

mik0s

Wmawiacie mi to czego nie napisałem. ;>

Czy nie mam racji, że p.def jest lepszy od eva?
Czy napisałem, że tarcze winno się nosić na pvp ze wszystkimi klasami?
Czy HE ucieknie daggerowi czy np. tyrantowi?
Czy wiecie, że z łuku nekrem miałem większe hity niż 80-90?
Czy wiecie, że w tej sytuacji pomógł mi głównie summon, a łuk tylko delikatnie podratował?
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Inidriel

CytatCzy nie mam racji, że p.def jest lepszy od eva?

Załóżmy, że zostało Ci 100hp. Co Ciebie bardziej uratuje przed strzałem łucznika, uderzeniem melee fightera - p.def czy evasion? Przy wysokim Evasion dosyć często unika się hitów, co może nam uratować skórę bo przy udanym uniku nie tracimy HP.

CytatCzy napisałem, że tarcze winno się nosić na pvp ze wszystkimi klasami?

Nie, nie napisałeś.

CytatCzy HE ucieknie daggerowi czy np. tyrantowi?

Ucieknąć nie ucieknie, ale może utrudnić mu pościg - Hamstring Shot + Dash ( 15sekund - C5 ). Przy odrobienie szczęścia jak wejdzie Stun Shot zachowamy należyty dystans. W ciągu tych paru sekund można jak się poszczęści zjechać konkretnie CP/HP przeciwnika.

CytatCzy wiecie, że z łuku nekrem miałem większe hity niż 80-90?
Czy wiecie, że w tej sytuacji pomógł mi głównie summon, a łuk tylko delikatnie podratował?

Mogłeś wcześniej o tym wspomnieć ;)

To tyle z mojej strony, więcej się w tym temacie nie wypowiadam. Każdy ma swoje poglądy nt. gry w L2 i uszanujmy to. Pozdro!

gadget

Dlaczego proponujecie tarcze dla maga? Nie posiadaja oni przeciez pasywnych skilli do tarczy, wiec czy warto obnizac sobie evasion az o 8 punktow.
Co innego gdy dostajemy buffy od EE, bless shield, agility, advanced block.

NetSuuN

U maga evasion sie nie liczy.
Ma i tak, mały poziom e. więc to nie robi już różnicy czy ma tarcze czy nie.

Maślan

Najlepszy z tarczą jest Howk-RanGer + Heavy Armor (żeby mniej bulu zadawało)

gadget

To ze evasion ma maly to wiem ale jak sie do shield rate, bo w gruncie rzeczy duzy shield rate maja postacie z pasywnym skillem shield mastery. Wniosek z tego taki ze po co trzymac cos w lapie skoro sie tego prawie w ogóle uzywac nie bedzie.

Duo

zeby ladnei wygladalo ewentualnie lepiej od czasu do czasu wylapac na tarcze od archera strzl niz lapac go caly czas :)

taki jest sens noszenia tarczy magiem

Uploaded with ImageShack.us

gadget

Tylko ze wylapanie strzaly na tarcze u maga jest takim samym cudem jak zrobienie uniku od niej :-)

Reasumujac tarcza dla maga to taki kwiatek do kozucha.

fracti

Wielu magow ma debuffy obnizajace celnosc przeciwnika, wiec noszenie tarczy eliminuje jego uzycie - bo sie nie oplaca. Moim zdaniem tarcze powinno sie nosic gdy sie ma pasywki. Inaczej nic to nie daje, a nawet szkodzi. Wole uniknac jednego ciosu niz dostac nawet trzy slabsze (bo i tak niewiele slabsze).

mik0s

Lepiej jest mieć 2 kafle p. defa niż 2k eva, bo eva nie działa na skill'e...
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Duo

Cytat: gadget w Marzec 17, 2007, 02:57:33 PM
Tylko ze wylapanie strzaly na tarcze u maga jest takim samym cudem jak zrobienie uniku od niej :-)

Reasumujac tarcza dla maga to taki kwiatek do kozucha.

a i tu mozna sie klocic bo w c4 ta szansa jest maxymalnie zaduza w stosunku do innych kronik... niestety

Uploaded with ImageShack.us

Nerash

Cytat: mik0s w Marzec 17, 2007, 04:07:05 PM
Lepiej jest mieć 2 kafle p. defa niż 2k eva, bo eva nie działa na skill'e...

lol czlowieku ja chciualbym miec 2k eva zamiast 2k defa XD nie wiesz co piszesz. taki thowiec cie nie trafi jak masz 2k eva bo blowy zaleza od eva wroga palo XD no ale gorzej z np. gladem :P chociaz nie moze byc tak ze 1 def i 2k eva lub 2k defa a 1 eva omg

Ryltar

CytatLepiej jest mieć 2 kafle p. defa niż 2k eva, bo eva nie działa na skill'e...

Za to tarcza ciebie uratuje przed skillami bo warriorzy specialami nie przebijaja jej -_-

myha

Nerash: blowy nie zależa w żaden sposób od evasion, dla tego np w walce dager vs dager ja sobie zakładam swoim aw tarcze(nie kupowłem jej poprostu dropła mi a mam kasy dużo to nie sprzedawałem)
mik0s tarcza w walce z lucznikiem  to samobujstwo, łucznik na podobnym poziomie co ja trafia w mojego aw co drugi raz, jak dostanie send bomb to 1 na 3/4 celne ma, jak mam ue to nic nie trafia
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."