Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marc1n

Po co grać solo jak non-stop i tak masz party :?: O_o
HATE ME MOAR!

VampireHunterD

mam BD na 63 lv w co go mam ubrać i uzbroić tak żeby grało sie najbardziej efektywnie

Marc1n

HATE ME MOAR!

Yezo

maj/tallum heavy, do pve sls*tsu OE, do pvp jakiś łuk (carange) tanczysz zmiana broni na łuk i prujesz =)
League of Legends

Marc1n

Nie bardzo. Kesh*Kesh do Talluma i mamy wykręcony atk. speed. Focus z Sls*Tsu jest taki se. Dlaczego tak sądzę :?: Jak będziemy trafiać łucznika/daggera to go zabijemy, a tam każdy pkt. Acu jest zbawienny, z innymi klasami zbytnio nie mamy szans. Critical rate na buffach i tak mamy duży dość. No a przewaga p.atk Damascusów nad SLS*Tsu jest duuuża. Ok. 150 na p.atk na 64 lvl, bez buffów w BW Heavy. Obie bronie +4...
HATE ME MOAR!

Ryltar

Ja tam osobiscie lubie MJ i +4 str +4 dex -8 con i walnac sobie kesh*dama ale ja to ja ^^

bula

Ryltar, chodzilo ci o +4str +4 dex -8 con? 8)

Xyber

Po co pytasz?? Skoro tak napisał to logiczne, że właśnie o to mu chodzi  :shock: Żeby nie było, że posty nabijam napisze jak ja gram BD. Jak większość używam seta DOOM, który jak już wcześniej ktoś napisał, nie raz może uratować naszą skórę :D Na A grade używam Talluma Heavy i Kesh*Kesh, dobry dmg i ogólnie dobre połączenie. Największe problemy mam zazwyczaj z łucznikami, którzy szybciej biegają :P Odbiega na kawałek strzela, biegnie strzela i tak aż padnę xD Tak ogólnie BD wymiata ;)

Dev

można kupić łuk z jak największym dmg ;] Na ud zdazymy kogos walnac a krytyk moze być nawet niezły :)
DO a grade BD nie doszedlem, ale uzywalem B blue wolf i +str -con :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

xMaestrox

Gram Bladedancerem sporo czasu dobiłem max lvl  :P i teraz spędzam duzo czasu na pvp i jak chodzi o sprzed dokladnie o bron to według mnie najlepszym rozwiazaniem dla BD sa Duale Kesh i Kesh oczywiscie z SA i nie żadne SLS*Tsuru  bo i tak Haste nie jest aż takie złe mamy w nich aż o 8 % atack speedu i o wiele wiekszy bazowy P.Atack i do tego choć nie każdy o tym wie SA w A gradach dodaje bonus do obrażeń w PvP .Logiczne że zadamy więcej ciosów i tym samym więcej wejdzie krytyków zbroja to Tallum lub Majestic ja osobiście wybrałbym Talluma czym większy atack speed tym lepiej . Obie zbroje sie sprawdzają w PVP .
Dyesów nie robie żadnych , ponieważ według mnie nic sie opłaca odejmować BD . A Healta osobiscie bym nie radzil  dodawać bo DE ten bonus daje najmniej ,rozumiem dla Destro ale nie BD , oczywiscie to moje zdanie  :D
Aktualnie mam Set BW i Duale Kesh *Kesh +4 naprawde odkąd wzuciłem na +4 gra mi sie o wiele latwiej i ostanio zabilem na rownym lvl 
na arenie HE z Setem DC light i Soul Bowem  :P
Pozdrawiam

Yezo

o sls*tsu była mowa do pve ^^
League of Legends

xMaestrox

Oczywiście że na PvE SLS * Tsuru jest bardzo dobrym i tańszym rozwiązaniem, ale czytałem w temacie wypowiedź że nie warto sobie zawracać głowy dualami A , ja tylko napisałem że opłaca się imwestować w Keshe chociażby o ten dodatkowy bonus do obrażeń w PVP  bo różnice widać , a w PVE też nie są złe ( Tego samego moba wykańczam 5 sekund szybciej Z Keshami na +4 niż wcześniej na +  3 oczywiscie mob z normalna ilością HP )  ^^

Marc1n

Na którym serverze grasz retailowym :?:
HATE ME MOAR!

xMaestrox

willlord

Witam.
Mam prośbe jakie dye?
I jakie tatuarze ( MONK) ??
Czy dye sei w ogóle oplaca?

Yezo

ja osobiście (niektórzy uważają taki zestaw za zły) dl BD dałbym +4STR +4DEX - 8CON, a dlaczego tak juz mówie, z BD jest żaden tank to po pierwsze, po drugie na pvp i tak jest targetowany w ostatniej kolejności więc, jeśli jest już bity to i tak padnie bo reszta party leży, a  dzieki takiemu zestawowi hmm mocniej bije sie moby/graczy imo lepiej sie sprawuj ogólnie rzecz ujmując...ale oczywiscie można ianczej jak kto lubi
League of Legends

Marc1n

BD ostatni :?: :shock: Go to sie ubija na poczatku prawie. Pierdziele, jak da Arresty, debuffy AoE to już jest niewesoło :?
HATE ME MOAR!

Dev

ta wystarczy medusa ... Siądzie w połowe i wróg jest osłabiony :)

Marc1n

Mówie o BD, a nie Spectralu, co go nie tak łatwo zrobić :)
HATE ME MOAR!

Dev

akurat jak zawsze masz party 2-3 osoby to zrobisz ;] ja ten quest SK robiłem właśnie 3 dni dzieki temu ze mialem w party 2 SH ;)

willlord

musze powiedziec ze zgadles co ja nosze
do tego chce zaloczyc 2 tatuarze + 12% atak spod  -8 % p.atak i -8% pdef
+ damascus dual + 4 i bije aż padne "na ryj":P

Yezo

Cytat: DevouringOne w Marzec 27, 2007, 10:17:35 PM
akurat jak zawsze masz party 2-3 osoby to zrobisz ;] ja ten quest SK robiłem właśnie 3 dni dzieki temu ze mialem w party 2 SH ;)
boshe tu nie chodzi o quest a o lvl 77, a że na Twoim x300 robisz to w 1-2 dni to już inna sprawa...
a ja nadal twierdze ze wieksza szkode robią archerzy/magowie/dd niż BD, dlatego też powinien byc ubijany na końcu
League of Legends

kaio

BD jest dobry bo ma Dance, lecz nie każdy uważa że dance sa potrzebne np na RB lub jakies wieksze exp party. Grałem na EPi low rate i sie zdziwilem, mam tam BD na 44 i nikt nie chcial mnie do party choćby na RB. Zawsze mowili "mamy pełne party" a zachwile sie dowiaduje od kumpla ze idzie na RB z Tym party i że sa miejsca. No to dalem PM do tego gostka a ten bezczelnie mi wmawial ze sa zadaleko i ich nie dogonie pff...

Czy BD jest potrzebny, jesli mamy PP, sws juz w party ????

Inidriel

Cytat
Czy BD jest potrzebny, jesli mamy PP, sws juz w party ????

Jasne, że jest potrzebny! Więcej buffów = większa siła rażenia ;) A temu gostkowi co Ciebie nie chciał do party to tylko pogratulować... Taka specyfika polskich serwerów ( tzn. niektórych graczy na tych serwerach bo np. na L2Dexie tego nie spotkałem ) - ja na jednym byłem SE i mnie nie wzięło party bo wg. nich exp będzie wolniej leciał...

kaio

Wiele ludzi uważa że BD jest wręcz wspaniały do pvp , owszem lecz nie z każdym [wiem z doświadczenia].
BD raczej nie pokona np: Warlocka, Necro, SPs-a. TO sa postacie stworzone do pvp i Bd nie ma szans, chyba ze trafisz na nooba xD
I dlatego takie moje pytanko, jaka technika najlepiej grac BD w pvp ????