Jaką postać wybrać?

Zaczęty przez strefa66, Marzec 15, 2007, 04:47:35 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

strefa66

Jestem całkiem zielony, i w ogóle pierwszy raz będę grał w Lineage 2. Wcześniej grałem w Ragnarok Online i trochę wiem, że jestem zwolennikiem walki kontaktowej, głównie chodzi o wytrzymałość, ale jednak żeby był w stanie jakiś sensowny dmg zadać. Zastanawiałem się nad "mele fighterem" - Orc fighter -> Orc Raider -> Orc Destroyer, tylko nie wiem czy to dobry wybór. Może zna ktoś coś bardziej przyjaznego dla newbie?
PS. Pliska nie użwyajce skrótów w odp. bo dużej części z nich nie rozumiem.

AyGo

Hmm... Zrob sobie Tresure Hunter/ Human Fighter->rogue->TResure Hunter. Latwa w prowadzeniu postac, latwo sie expi, niezly dmg w walce w zwarciu, mozna nia nawet niezle zarobic ale musisz bardziej sie z gra obyc zeby zczaic to:P
AyGo

mik0s

Jeśli jestes newb to bierz destro. Ciekawa, klimatyczna[dla mnie co najmniej;]] i łatwa w obsłudze.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Morgul

Popieram, jeśli chcesz oblookać grę to polecam właśnie na początek Orka. Bardzo fajna i potężna postać, przy tym bezproblemowa w prowadzeniu. A sztyleciaż... zależy czy lubisz takie postacie - asasynów itd. Moim zdaniem lepiej na później zostawić daggerów.
Pozdrawiam

P.S. Sam zaczynałem w Lineage na BNB jako Ork i poznawałem grę. :)
Żegnam panie i panowie, zapowiada się (a nawet dokonała się) kolejna długa przerwa w graniu w L2. Wyjeżdżam za granicę w poszukiwaniu pracy - cóż typówa. Serdecznie was wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia.

NetSuuN

No nie wiem czy granie daggeren jest łatwe. (Podchodzenia od strony pleców etc.)
Dla mnie to Gladiator.

MonT

Z twojego opisu polecam destro lub tyranta, o ile ten drugi wymaga większej wprawy w prowadzeniu gra się nim ciekawie. Rasa DE też jest godna uwagi, chociaż z wyrztymałością u nich kiepsko (jedynie SK rekompensuje małe hp przez duży p.def).

mussaszi

Cytat: MonT w Marzec 15, 2007, 10:49:43 PM
Z twojego opisu polecam destro lub tyranta, o ile ten drugi wymaga większej wprawy w prowadzeniu gra się nim ciekawie. Rasa DE też jest godna uwagi, chociaż z wyrztymałością u nich kiepsko (jedynie SK rekompensuje małe hp przez duży p.def).

Ja właśnie poznawałem gre rasą DE i wyszedł z tego niezły BD  :D poza tym będą cię często brać do party i to też jest + tej postaci.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

eXtreme^

na poczatek wez sh najlatwiejsza postac jaka znam i bardzo szybko sie nia expi

Silver Ranger FTW!:D

NetSuuN

Przypominam

Cytat: strefa66 w Marzec 15, 2007, 04:47:35 PM
Zastanawiałem się nad "mele fighterem"

fracti

Jestem całkiem zielony, i w ogóle pierwszy raz będę grał w Lineage 2. Wcześniej grałem w Ragnarok Online i trochę wiem, że jestem zwolennikiem walki kontaktowej, głównie chodzi o wytrzymałość, ale jednak żeby był w stanie jakiś sensowny dmg zadać. Zastanawiałem się nad "mele fighterem" - Orc fighter -> Orc Raider -> Orc Destroyer, tylko nie wiem czy to dobry wybór. Może zna ktoś coś bardziej przyjaznego dla newbie?

Destro to bardzo silna postac, w C4 ownuje kazdego meele (jedynie z Shillen Knightem moze miec problemy jak zacznie debuffowac i nukowac). Sporo zycia, duza sila, wytrzymalosc i bieglosc z roznymi typami broni (wlocznie, topory i dwureczne miecze), ale niestety mala zrecznosc, przez co mala celnosc i szybkosc - wszystko co biega moze uciec ;) Najwieksze problemy ma z magami i lucznikami. poza tym jest dosyc latwy i przyjemny w prowadzeniu - prawdziwy Pudzian ;)

Dev

za przeproszeniem... Mam destro i wcale az tak nie wymiata. (no moze jedynie przez ta minute na frenzy) Imo fajniejszy jest gladzik :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

fedur

: Marzec 15, 2007, 04:47:35 »

to ja przypome tyle...
~napewno ta osoba zdazyla juz wybrac...