Oficjalny serwer l2 strony lineage2.bo.pl

Zaczęty przez Saladin, Kwiecień 11, 2007, 10:11:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy byś zagrał?

Tak
298 (85.4%)
Nie
51 (14.6%)

Głosów w sumie: 346

Saladin

Zaistniała możliwość odpalenia serwera l2 dla naszej strony. Na razie wszystko jest w sferze planów i potrzebujemy waszej opinii.
Właśnie: czy byś grał? Jeśli byś grał to wolałbyś C4 czy C5 (off), jakie raty?
Proszę o konstruktywne wypowiedzi.
Nie udzielam pomocy przez PM...

Reina

no ja chetnie bym poprobowal, ale mysle ze c5 i raty jakies typu x100-x500 z GMshopem, zeby nie trzeba bylo farmic za wiele i byla fajna zabawa

wiem  ze mowicie, ze takich servow jest na peczki, ale przeciez chodzi o to, zeby ludzie z forum zamiast  sie szwendac po innych grali na swoim, nie? ^^
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Tyr

Lineage 2 Classic EU

fedur

tak moim zdaniem to lepiej juz c4 bardzo dobrze dopracowane niz c5 średnie... ale jakby wam sie udalo dac c5 off to ho ho... rate hmm zdaje mi sie że w granicach 10-15 (max), bo x3,x4,x5 juz jest duzo dobrych,srednich serverow wiec taki mialby cos innego...
ale pomysł jak najbardziej ok
~taki  bedzie fight bo.pl > epi :)

serdel

Ooooo, no to jest marzenie mojego zycia, drogi Saladinie i uwazam ze pełne(!?) c5 przyciagnelo by ludzi, ale na c4 byloby rowniez ok. Mysle, ze jest to naprawde swietny pomysl, niecierpliwie czekam na dalsze info :) mam nadzieje ze pomysl nie upadnie tak szybko jak sie (zapewne) zrodzil :]

Mysle, ze raty 7x byly by odpowiednie:)

Saladin

c5 byłby to modowany c4, coś pokroju supreme, ale myślę że lepiej. Ale chyba za wcześnie by o tym mówić. na razie wypowiadajcie się co byście chcieli.

serdel

Wystarczylo by mi pełne C4, raty ok 7x lub 15x, bez gm shop i innych udziwnien, poprostu normalne retailowe c4, cos co byloby bardzo do retaila podobne. I gramy, gramy :) Co do modowanych c5 roznie do bywa, wiec za wiele nie wymagam :P

Root_endl

CytatWystarczylo by mi pełne C4, raty ok 7x lub 15x, bez gm shop i innych udziwnien, poprostu normalne retailowe c4, cos co byloby bardzo do retaila podobne. I gramy, gramy
Nic dodac nic ująć.

Ryltar

Moze byc,raty x15 dla mnie hero,nobless,full S grade,boss jewlery,ST/Titan i moge ew.zagrac.

R.I.P.

Krążą po świecie pliki C4 ze skillami C5 które trzeba trochę poprawić, nie radzę bawić się w fuzję l2j z offem jak zrobili to na supreme (bleh!). Imo skille do miłego grania wystarczą ponieważ prawdziwego C5 jeszcze długo na serwerach nie będzie a szkoda paprać się w syfie jaki panuje w tych plikach.

Jeśli o mnie chodzi to ja odpadam ponieważ zrobię na Roxy wszystko czego jeszcze w L2 nie zrobiłem i albo ide na retail albo przerzucam się na wow. Zresztą nie chciałbym znowu zostawiać postać nad którą długo pracowałem i dorobiłem się dobrych rzeczy. Jeśli będę mógł to pomogę wam w pracy, gl

#EDIT

Nie dawajcie Dohidowi admina ani gma na servie jeśli chcecie mieć jakąś populacje bo on wszystkich wybanuje np za to że do seta composite założycie blueskin boots.

Z drugiej strony to dla mnie za mała kara za takie bezguście... ^^

Cubu$

Cytat: serdel w Kwiecień 11, 2007, 10:22:30 PM
Ooooo, no to jest marzenie mojego zycia, drogi Saladinie i uwazam ze pełne(!?) c5 przyciagnelo by ludzi, ale na c4 byloby rowniez ok. Mysle, ze jest to naprawde swietny pomysl, niecierpliwie czekam na dalsze info :) mam nadzieje ze pomysl nie upadnie tak szybko jak sie (zapewne) zrodzil :]

Mysle, ze raty 7x byly by odpowiednie:)
W sumie nic dodać nie trzeba. Dla mnie C4 jest ok. Ale jak by wysło całkiem przyzwoicie z C5 to czemu nie. Fajny pomysł tylko żeby nie upadł...

Scroller

Ja bym pogral na C4 PTS, lub jakims lekko zmodowanym z ratami 15x - 50x

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Inidriel

CytatKrążą po świecie pliki C4 ze skillami C5 które trzeba trochę poprawić, nie radzę bawić się w fuzję l2j z offem jak zrobili to na supreme (bleh!). Imo skille do miłego grania wystarczą ponieważ prawdziwego C5 jeszcze długo na serwerach nie będzie a szkoda paprać się w syfie jaki panuje w tych plikach.

Racja.

Proponuję ratki 7x - optymalne.

Co do obecności na serwerze to nie wypowiem się jeszcze. Nie chcę rzucać słów na wiatr. L2 zaczyna mnie nudzić i muszę odpocząć bądź przeżyć poważny szok ( czyt. obecność na retku z interlude ) żeby wrócić do gry. Z drugiej strony fajnie by było poznać ludzi z forum w świecie L2 ( na żadnym serwerze po interwencji FBI w sumie się niczego szczególnego nie dorobiłem - powyżej B gratów nie wyszedłem więc przesiadka była by bezbolesna :P ), miałem tylko przyjemność grania z tą mniej znaną 'ekipą' :P

Thaald

Swietny pomysl!
Co do rate...server raczej nie bedzie mial wielkiej populacji wiec ustawianie w przedziale 1-15 jest lekko bezsensu ponadto wydaje mi sie ze server bedzie nastawiony na fajna zabawe w gronie ludkow z forum wiec koks na rate 1-15 nie jest dobrym pomyslem proponuje rate 30-50
Powienien byc gm shop z przynajmniej B llub C gratami(o craftingu mozna zapomniec raczej...)
Kronika c5(c4 modowane na c5) poniewaz wprowadza wiele iststnych zmian w balansie postaci(imho jest to najbardziej zbalansowana kronika)
Wpadlem na genialny pomysl...gdy juz powstanie taki serwer mozna w kontrolowanych warunkach urzadzac i nagrywac duele postaci na tym samym lvl z tym samym sprzetem  a filmy wrzucac do tematow o klasach...moze bedzie mniej postow  w stylu "BD>Glad w pvp"

FullMetal Alchemist fan

walker

imo 15 to sredni pomysl bo srednie raty , ani to hi rate ani szczegolny powod do dumy z postaci na tkim serwie :) x5 albo x7 i c4/c5 <<< taki chłyt matekingowy ;)

Dohid

C4 z ratami x5 do x7. Mimo wszystko rozmawialiśmy już o tym z Saladinem i zna on moją opinię więc nie będę się już tutaj rozwodził.
Co do ankiety, GMem bym grał ;] ale to i tak diabli wezmą [kra, kraaa].

MonT

Ja bym dał raty x5 i ustawił max lvl na 40 i do tego wyłączył questy na drugą profke... to byłoby coś^^

Dohid

Po zapoznaniu się z nowymi warunkami dochodzę do wniosku, że to jednak ma całkiem spore szanse powodzenia.

fedur

Dohid moim zdaniem raty x3-x7 nie mają sensu... z prostej przyczyny, gdyz jest teraz dosc sporo b.dobrych serverach o tych ratach (dex,sup,abyss,epi,...) wiec ludzie mają w czym wybierać.  A brakuje właśnie takich serverów z mid rate 15-20x a nawet 30x, tak dla niektorych gm shop bylby dobrym rozwiazaniem, (ja nie mam nic do tego max B grade) kazdy pamieta server z l2p genesis gdzie był gm shop ale wszystko sprawowało sie dobrze... dopiero po wejsciu c4 ludzie zaczeli sie ubierac w A grady ale to i tak niewielki procent ludzi tam obecnych, chociaż z drugiej strony pod koniec genesis gospodarka byla tak zrujnowana, a w prosty sposob mozna bylo sie dorobic 10kkk i trzeba bylo rozkladac po postaciach kilku... ogolnie wolabym bez gm shopa, ale jesli to ma byc server 4 fun a tak chyba ma byc? to trzeba by sie zastanowic nad tym fantem...
~czeka was z Saladinem troche nocy zarwanych rozmyśleniami :)

Ryltar

Saladin

Nie nastawiajcie sie na serwer "for fun" - jak mamy stawiać to już konkretną maszyne.

serdel

Cytat: Saladin w Kwiecień 12, 2007, 01:28:38 AM
Nie nastawiajcie sie na serwer "for fun" - jak mamy stawiać to już konkretną maszyne.
Popieram, tak naprawde dobrej 7x nie ma, wiec mozna zajac te luke.

Soul

No wiec tak. Proponuje obejrzec pliki L2J Delta teamu (off). Calkiem interesujące. Wszystko tam działa, w zasadzie moznaby powiedziec, ze to "pelne" C5 (gre tez bym wolal c5 niz c4, a server delty moZnaby calkiem ciekawie przerobic) ;). Proponowałbym raty od 3-7, gdyz na takich gra sie najciekawiej ;)
Prepare for unforeseen consequences...

Maślan

na mnie możecie liczyć...... Co do plików delty to raczej bym wziął 99nets..... Ale wybór nalerzy do Admina......

mussaszi

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+