Fighter - co i jak dla początkującego!!

Zaczęty przez NiKON, Kwiecień 14, 2007, 12:31:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NiKON

Jestem nowy na forum i nowym graczem l2 wiec na początku witam wszystkich serdecznie:). WYbrałem postać human fighter. Jak na razie mam go na 7lvl ale za bardzo nie wiem co mam robic zeby rozwijać jego umiejętności. Jezeli niebyłby to problem to prosze o jakieś porady.

Witam jeszcze raz i pozdrawiam wszystkich :)

mik0s

idziesz do fighters guild i kupujesz za SP sobie skille.

Gdzie ów miejsce jest?

W każdym mieście. Sprawdź sobie lokacje tych placówek na mapie.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Inidriel

Witaj :P

Nowych zdolności uczysz się w Warrior Guild w początkowym mieście oraz w Gludio/Giran/Dion/Aden itd. Musisz posiadać punkty SP ( te punkty pozwalają Ci 'kupić' skille ), które dostajesz za zabijanie potworów oraz wykonywanie zadań.

Następną kwestią jest to jaką wybierasz specjalizację:

Dark Avenger / Paladin - tzw. tank - głównym zadaniem takiego wojownika jest 'ściąganie' na siebie potworków w celu ochrony twoich towarzyszy. Dlatego jest to postać z większymi możliwościami defensywnymi ( np. blok tarczą ) aniżeli ofensywnymi.

Hawkeye - łucznik, zadaje spore obrażenia, jeśli lubisz walkę na dystans ta postać jest dla Ciebie. Na konkretnym buffie ( buff - czar wspomagający, zwiększający możliwości ofensywne oraz defensywne ) potrafi sprawić duży problem większości klas.

Treasure Hunter - zabójca, zadaje spore obrażenia pchnięciami sztyletem. W zwarciu niesamowicie niebezpieczny. Również solidnie nabuffowany potrafi przylać.

Warlord - wojownik posługujący się włócznią, najszybciej zdobywa doświadczenie z racji tego, że może atakować parę stworków naraz. Najlepiej jak biega z nim jakiś kapłan w celu zwiększenia efektywności jego ciosów.

Gladiator - całkiem silna postać, używa w walce dwóch mieczy, ma do nich najwięcej zdolności.

Przykładowa droga rozwoju postaci:

Human Fighter -> Rogue -> Treasure Hunter

Zadanie na Rogue wykonuesz na 19 lvlu. Zmiany profesji z Fightera na Rogue dokonujesz w Warrior Guild w Gludio na 20 lvlu po wykonaniu zadania. Potem masz 3 zadania na Treasure Huntera na 35, 37, 39 lvlu, zmiana na Treasure Huntera możliwa jest w Giran w Warrior Guild na 40 poziomie.

Musisz mieć na uwadze, że są różne drogi rozwoju w zależności jaką profesję obierzesz sobie za docelową. Aby zostać takim Gladiatorem musisz wcześniej wybrać ścieżkę Warriora.

Bardzo dobry opis zadań na zmianę profesji znajdziesz na tej stronie ( angielski język, są obrazki pomocnicze ) - http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/index.php?view=ccq

Poradnik dla początkujących na forum też gdzieś jest bodajże... http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=11448.msg130285#msg130285 autorstwa Morgula oraz
http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=11761.msg133500#msg133500 autorstwa Netsuuna.

Powodzenia :P

MonT

Btw. Bardzo dobry rozwiązaniem wszystkich zagadek dotyczących początku gry jest.... czytanie tutoriala. Jeśli dobrze pamiętam była nawet wyświetlona strzałka wskazująca gdzie iść aby nauczyć się skilli.