Na czym spoilowac?

Zaczęty przez alooca, Grudzień 03, 2005, 10:48:04 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mussaszi

Jak byś przeczytał tutaj wcześniej to jest opisane gdzie leci najlepiej na tym lv Asofe i Enria.
GoE ! ale dobrze by było jak byś się zdelewelował na 55lv bo mobki z których to leci mają 50lv i jak dobijesz 59lv to ci już mało co poleci ze spoila :(
A i weź sobie kogoś do pomocy,we 2 zawsze raźniej  :D

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

RyBa

podobno w dimension rifcie spoil jest dobry. Na ile to jes prawda powiedzmy na 43lvl
.         ____
_      _\_\_\_
| \    /       o  \
> ><             >
|_/   \______\/

mussaszi

Spoil tam jest bardzo dobry a do wyboru masz na miejscu komnaty w zależności od posiadanego lv party/tam się w pt idzie i było to dokładnie opisane/.

L2 EPI
subka Titan lv 77+

Polgara

Zacznijmy od leccji uzywania drop calcu
kliknięcie na lokacje powoduje wyświetlenie sie mobów w danej lokacji
http://lineage2.stratics.com/content/library/monsters/zones.php
dodatkowo mapy
http://lineage2.stratics.com/content/maps/
przechodzimy do listy mobów bardzo ładna podziałko na lvl kliknięcie na moba powoduje wyswietlenie sie jego drop listy :)
http://lineage2.stratics.com/content/library/monsters/
jesli szukamy konkretnego dropa przechodzimy tutaj
lista matsów kliknięcie powoduje pojawienie sie listy mobów z których dana rzecz leci
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/etcitems.php?type=material
Lista recept kliknięcie powoduje pojawienie sie listy mobów z których dana rzecz leci
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/etcitems.php?type=recipe
Lista armor ładna podziałka na góra,dół, rekawice, buty hełm recept kliknięcie powoduje pojawienie sie listy mobów z których dana rzecz leci
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/armor.php
Earings | Necklaces | Rings
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/jewelry.php
Weapons - Blunts też ładna podziałka
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/weapons.php

poorchava

ja jestem aktualnie na 24 lvl, gram na Allseronie (x2)
spoliuje sobie na Abandoned Camp koło Gludin. Biegają tam Ol Mahum Captain/General/Commander z których bardzo fajnie leci Varnish (600-800a na Allseronie) oraz Iron Ore (~500a) oraz z 500a w gotówce. Dodatkowo czasem możne nam dropnąc jakis item low D (np Ringmail Breatsplate - >40k w sklepie, albo sprzedac na krysztaly). Z jednego moba srednio z przeliczeniu 1,5k-2,5k adeny, a bije się bardzo przyjemnie (armor top D + Tabar)

tomahawkwarrior

Ja bym miał taki build na spolowanie:
Grizzly (12) Animal Skin, Animal Bone;
Brown Bear (16) Animal Bone, Potion of Alacrity plus Varnish z dropa;
Lilith Scout (21) Silver Nuggety i Thread plus drop z catacumb aa bs;
Ol Mahum Raider (27) Animal Bony i Varnish;
Leto Lizardman Warrior (38) CBP naturalnie;
Gigant Confessor (42) z obydwóch CPB i SOP
Lith Shaman (42) plus znowu aa i bs :D;       
Mirror (lvl: 49) z obu
Valley Treant (lvl: 47) EWC;
Hatar Ratman Boss (48) EWC;
Purgatory Shadow (61) tu
Crimson Drake (61) EAA;

Taki schemat ja bym proponował 3/4 już sprawdziałem i można nieźle zarobić.Dodałbym na catacumbach moby których nie widzałem żeby ktos polecał w końcu leci z nich i SOP i CBP oraz aa i blank scrolle. Co myślicie o tym buildzie?

jawron

Cytat: tomahawkwarrior w Czerwiec 13, 2007, 02:33:17 PM
Lilith Scout (21) Silver Nuggety i Thread plus drop z catacumb aa bs;

Tuż po 20 lepiej pod dion(tuż przy murach) po kolei od dion grizzly(20) do oczka(23). Ładne dropy, moby pasywne, a i jeszcze jest szansa na jakieś buffki w mieście, bo blisko.
wannabe
]|[

poorchava

ja stoje całe czas koło 44 lvl, jak cos nabije wiecej, to obniżam. Siedze cały czas w katakumbach napietnowanych i spoiluje sop oraz cbp. Koplania kasy. Na Allseronie sop=~15k, cbp=5-7k czyli nie liczac aa, to z jednego lith szamana/giant confesora potrafi wypasc z 50k adeny.

mmatt

ja 26-27 lvl najlepiej spoilować monster eye searcher koło Dion. Wypadają z nich 3x a.bone i 2x suede, no i czasami jakiś bonusik :P

Koszalek

Dorobilem sie majatku na:

Lvl 40 - 45 Catakomb - Branded
Lvl 43 - 52
- poblizu Oren Castle (PN-Z) jest Poletko usiane skrzynkami, z ktorych leca EAC, EWC, a grupki mobow daja sie spoilowac i dropia (AB, AS i inne fajne pierdolki)
- Cata Branded i Apostate
- Cementary obok Aden - Varnish, AB, AS, Czesci / Recki Zubei / zadko ale jest jakis Doom
Lvl 52 - 56
- Forsaken Plains - Mobki i skrzynki - ze skrzynek leci EAB i EWB
- The Giants Cave - Mobli i Skrzynki - czesci i recki Ava/ skrzynki EAB i EWB

Amadi

ja osobiscie polecam deprivy kolo aden leci tam max. do 3 sztuk varnishy i a skinow, Oprocz tego pirate zombie z kazdego mobka 2x sop +ori ore, vanor silenosy(EWC+mold glue+m ore), no i cemetery (recki party zubei, dye of strength itp.). Ogromny zarobek jest praktycznie w kazdych katach poczynajac od branded(matsy, matsy...)Polecam takze wycieczke do forest of mirrors te orki (juz nie pamietam nazwy   :oops:)daja z kazdego zabitego steela. No i GoE tam na doll masterach i Garden guard leaderach mozna zarobic krocie na enria, asofe i thonsach. Ale tam to party bo samemu, mimo ze mobki sa na 50 lvl, nawet na 55lvl moze byc ciezko, szczegolnie gdy garden guard leadery maja spora obstawe :P.Ok koniec wywodow, oczywiscie sa inne miejsca dobre do spoilowania ale sa to moje ulubione miejsca na spoil.

PS. Te mobki zaczynaja sie od 45lvl, a mozna je bic do okolo 57-58. Zapomnialem dodac

mussaszi

Ludzie czytajcie od pierwszej strony a nie dobijacie topiki.
Ja rozumiem że nie każdemu chce się czytać i od razu na ostatnią strone wali.
Niestety by się nauczyć dobrze grać spoilem to poza praktyką  poczytajcie troche.

L2 EPI
subka Titan lv 77+

ziooomalek

Na czym spoilowac?
28lvl
gram na DN x30

Krzychu

Ja mam taki pomysł żeby zostawić potrzebne informacje, gdzie spoilować bo ludzie nie biorą do siebie tego że jest to już napisane i cały czas się pytają gdzie to gdzie tamto

Sarasi

Ja Ci radze,żebyś pospoilował/pospoilowała sobie CBP i SoP w Catacumb of Branded. Bardzo szybko sie wzbogacisz a tam mobki sa od 40 do 50 lvlu, wystarczy party mieć i już jesteś bogaty/bogata! Ja tak zrobiłem  :) mówie Ci, nie pożałujesz!

Govi

Ja proponuję spoilować Oriharukon Ore z Giant Monstereye - nieźle się na tym wzbogaciłem :)
Tu lokacja mobów : http://dc.lineage2.com.pl/map.php?id=556

DIO

wszystko zalezy od serwera i jego rynku ..... np na EPI citadel spoil ori ore na 40 lvl zamiast sop w branded sie nie oplaca ..... ori masz 20% szans a cena taka jak sop ... sop 50% i cbp prawie z kazdego moba do tego + aa jeszcze ......... party 1 spoil+polearm+spoil festiwal +se 40+ i robisz kase az milo .....

najprosciej najpierw zobaczyc co ma dobra cene i co jest mocno poszukiwane an rynku, potem szukamy co to spoiluje i jak szansa jest ~30+ % to mozna probowac, troche tego troche tamtego i potem przeliczyc np po godzinie czasu ile zarobiles na matsach x a ile na y i spoilowac te ktorych wyspoilowales wiecej i wiecej zarobiles. co do ori ore ....... raczej sie srednio oplcaca na sprzedaz bo spoil tego jest niezbyt przyjemny a i z manora ori ore mozna w duuuzych ilosciach dostac, chyba ze wladcy zamkow dali jakas beznadziejna nagrode. sop nie mozna dostac z manora (chyba nie, przynajmniej nie zauwazylem takiej nagrody).. tylko varnish of purity a tego w sls*sls nie wsadzisz wiec sop bedzie mial wziecie zawsze i wszedzie chyba ze gm shopy na serwerze sa

SosnoV

50 lvl spoil w catacumb of apostate- 1-11 Animal Bones (100%) + Greater Healing potiony wiec na potkach oszczedzamy :P

Dev

na 50 tylko frozen labirinth, a dokladnie to  massive maze bandersnatch i elder lost watcher czy cos takiego ..
Z jednych cbp niemal 100%, z drugich animal bone około 100% też ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

SosnoV

Tja CBP opyla sie tylko jak chodzi po co najmniej 25k. U mnie na servie ostatnio strasznie spadly ceny CBP. A co do AB w apostate - w 3h z bishopem wyspoilowalem 600. (mam briga i yakse z health)

Bolszakblod

Moglby mi ktos napisac jeszcze raz jak od poczatku kariery spoilowac BH (Wiem ze takich tematow bylo juz miliony ale plis niech mi powie jakis doswiatczony BH)
Glownie chodzi mi o takie rzeczy jak Cl,Asofe,Enria,Thons i Mealic fiber - nA jakim lvlu Bh mogl bym zaczac spoilowac takie rzeczy ?

Renor

Chcesz to masz.  :P
Pierwsza i najwazniejsza chyba sprawa. Nie sprzedajesz zadnego z niski matsow takich jak iron ore varmish coal thread animal skin. Zbierasz i to jak najwiecej. Nastepnie z z varmish i iron ore robisz steel i jakiegos crafta z animal skin lether. Oczywiscie steel mozesz juz sprzedac ale nie rob tego! Ze steel i thread robisz cord tez u jakiego crafta. Teraz masz wszystkie matsy do zrobienia crafted lether. Na L2 dex 1 CL to 150k choc mozna i za 200k sprzedac. Ja do 30 lvl dorobilem sie 13kk na takiej grze. Oczywiscie na wyzszym lvl mozesz spoilowac juz steel i leather a nie skladac je z nizszych matsow np. leather z breka orc i amber basilisk a steel z hangman tree. Pozostale matsy ktore napisales to powyzej 40lvl. Gdzie i z czego sprawdzisz w kazdym drop kalkulatorze.

Koszalek

kiedys tez skupialem sie na robieniu roznych matsow z podstawowych ... teraz robie krocie w zupelnie inny sposob.

Ostatnio sprzedawalem komplety BO - spoilujesz WSZYSTKO co Ci potrzeba - tak dlugo, jak masz ochote, jak ci jej zabraknie,
to stawiasz sklepik i skupujesz po niskich cenach brakujace matsy / Keye - lecisz ze wszystkim tam, gdzie siedza na pupci Crafterzy i szukasz ktorego z niskimi cenami - Craftujesz i sprzedajesz Item :P

Przed Wysiadka Abyssa zarobilem w ten sposob, przez 3 tygodnie, ok. 80kk - na roznych itemkach, na luzie, nie wysilajac sie i czerpiac calkowita przyjemnosc z pykania.

comeback

Cytatkiedys tez skupialem sie na robieniu roznych matsow z podstawowych ... teraz robie krocie w zupelnie inny sposob.

Ostatnio sprzedawalem komplety BO - spoilujesz WSZYSTKO co Ci potrzeba - tak dlugo, jak masz ochote, jak ci jej zabraknie,
to stawiasz sklepik i skupujesz po niskich cenach brakujace matsy / Keye - lecisz ze wszystkim tam, gdzie siedza na pupci Crafterzy i szukasz ktorego z niskimi cenami - Craftujesz i sprzedajesz Item Razz

Przed Wysiadka Abyssa zarobilem w ten sposob, przez 3 tygodnie, ok. 80kk - na roznych itemkach, na luzie, nie wysilajac sie i czerpiac calkowita przyjemnosc z pykania.

Nie znam nikogo kto robi BO ale ruskie ludzie są dziwne, na czym można zarobić? na każdym serwie -_-'iste ceny osiągają Tateo jewels parts, mj/nm lioght/heeavy/boots/gloves/helmets parts, poza tym EWA/EWS/EAA/EAS, jak serwer dopiero ruszył to fajnie można pchnąć także bw/doom parts/recipes, 80 kk w 3 tygodnie to joke, na samych matsach w apostate/ct2/branded tyle w 3 dni się wyciąga:)
Swarm Member

Luna- 6x HE

bylyforumowicz

sorry nie moge sie powstrzymac

Q : na czym spoilowac?
A : Na mobach

btw vary- kasa kasie nie rowna, na roznych serwach adena moze mniec zdecydowanie rozne wartosci, chociazby przez to ze spoil dziala inaczej lub przez roznice w xp/a rate wydaje sie wiecej kasy na glupie soulshoty.