Necro vs. SH

Zaczęty przez TorgarN, Kwiecień 03, 2007, 09:48:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fenrirus

Bardzo lubie moja postac:D ale przeciez napisalem ze party magow jest dla mnie rowne party lucznikow, chociaz to te lucznikow sa czesciej spotykane, a krytyki niszcza(od c6 juz mniej:D), ale widzialem raz party sh a raczej storm screamerow i mowie ci ze wymiatali az nie wierzylem co sie dzieje, vortexy rzadza a do lucznikow nic nie mam moze na suba wlasnie zrobie jakiegos ale to za jakis czas dopiero

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

kaio

SH jest najlepszy do PVE to wiadomo, w PVP też ale z necro raczej sobie nie poradzi ( przez głupiego summona :p ). Szybszy exp to bardziej SH niż necro, bo więcej dmg zadasz mobkom, za to Necro ma wiekszy C.speed i to daje mu troche przewage w Pvp ;).
Moim zdaniem te o to postacie są prawie podobne, lecz za razem inne  :P Więc wybór nie jest trudny. 8)

Marc1n

A moc nuke'ów ktoś porównywał, heh :?:
HATE ME MOAR!

kaio

Wiadomo ze SH zadaję większy DMG, ale ma mniejszsy C.speed niż Necro... (jeśli o to i chodziło :P)
Czyli tak...jeśli wolisz exp szybki i bez bólu to SH 8), jeżeli fascynuje Cię Pvp :D a na Exp masz czas to necro (bo necro sie pobawić fajnie można :P)

Marc1n

Ok. To powiedz mi dlaczego większość ludzi u nas uważa necro za kupe gorszą postać w pvp od SH :?: Bo mnie to ciekawi :?: Co z tego TP, jak jak spotkasz 90% necro na expie to go nie mają, nagle pojawia sie różnica w mocy nukeów i ta jest duża. Hmm, 50% mocniejsze bułki sa od SH :?: Zresztą - walić nukerów i pseudonukerów a'la necro ;)
HATE ME MOAR!

fedur

a najśmieszniejsza sytuacja jest wtedy jak 70% necrosow nie wie co zrobic w sytuacji gdy ich summon pada w pvp 1 vs 1...  powiem nawet ze łatwiej jest rozwalić necro+summon,(TP) od SH... dla takiego sorca,sps'a

Marc1n

Powiem nawet inaczej. Jeśli Necro policzymy jako nukera(chodź ni nie jest), to mamy 4y rodzaje nukerów. Każdy jednak jest do czego innego lepszy. Sorcerer rozwala Melee aż gwizd, a SH magów, SpS jest taki, hmm dziwny, ale zalewa wodą nie na żarty wszystko co się rusza...no i teraz Necro. Power ma dopiero z TP 50%. Power jak power, tylko, że na levelu na którym dostaje TP lvl 5 zaczynaja sie robić nagle różnice pomiędzy jego bułkami a innych. Vampiric Claw i Death Spike to nie wszystko, a CDL to kwestia odwagi i sytuacji. Casting Necro wcale nie jest taki przytłaczający w porównaniu do SH. Summon schodzi szybko, nawet bardzo. Pamiętajmy, że ma mało defów i jak ktos jest mądry to go sprzątnie. Na port spocie zawsze pierwszy jest summon, za necro z tyłu ciągnie się... summon. Dalej jest na pierwszy ostrzał. Fakt, że w wielu sytuacjach przewaga HP daje duzo, jednak wielu Necromancerów potwierdza jedno. Jeżeli na PvP sie przygotują, to jescze 1 vs 1 są dobrzy, jednak z zaskoczenia lub na mass nie jest już tak wesoło ;)
HATE ME MOAR!

fedur

dodam tylko że jeśli chodzi o pvp SH vs necro to głownie jest pojedynek na bułki a w c5 tym bardziej, a sorc i sps bardzo dobrze sobie radzi z Necrosem nawet z summonem, cancel->sleep na necro,zabijamy summona i juz 70% necro ma w gaciach mokro bo nie wiedza co zrobić, a nawet jak sie ogarna to można ich juz b.latwo wykończyć... myślałem że w c5 to troche sie zmieni ale nadal można sorkiem i sps'em latwo zjechac takiego necro (jeśli jest nie ogarniety ... hmm wspominałem juz o tych 70% aaa ok) już nie bede zaczynał mówić o c4

~Sorc  <3

kaio

CytatOk. To powiedz mi dlaczego większość ludzi u nas uważa necro za kupe gorszą postać w pvp od SH Question

Nie wiem jak jest na Retailach, ale na priv The Abyss necro jest bardzo przesadzony i dlatego powali SH  bez problemu. A na innych serwerach jakoś nie miałem przyjemności grać necro :P

Fenrirus

w c5 zarzucil sleep to sie popisales swoja wiedza o l2, Era necro skonczyla sie w c4

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

NetSuuN

I bardzo dobrze, był za bardzo wypasiony xD

kaio

W C5 nie opyla sie wciskać sleepa, ponieważ dłuuugo tzreba go ciskać :P a w C4 jest właśnie przesadzony Necro i dlatego go nie lubię... Lepiej zrobić jakiegoś glada, SK i innych fighterów :D (tylko nie ELFóW bo śmierdzą  :P) najlepiej Dark elf  :_delf_1:

rbT

Sleep jest dalej urzyteczny czesto i gesto urzywam jako jeden z niewielu ....

Wielu necrusow tez zapomina o przydatnosci summonow w pvp i nie chodzi tu tylko o transfer pain, potrafia one zadawac bardzo przywoity dmg zarowno magiczny(corrupted man) jak i fizyczny (cursed man, najfajniejszy summon imo, chodze czasami na party melee dd z nim i bardzo przyzwoicie sobie radzi na pp + bd buffach ok 2.5k p.atk + dosc czeste krytyki)

To cz necro wygra z sh/sps/sorcem zalezy w duzej mierze od szczescia i buffow, no ale czy ktos normalny i zdrowy na glowe gra w to bez buffow ?

Granie necro to nie recepta na sukces w pvp, jest nia tylko umiejetnosc prowadzenia postaci (kazdej).

Podsumowujac, necro jest bardzo uniwersalna postacja zarowno jezeli chodzi o pvp i pve, odpowiednio prowadzona potrafi zdzialac bardzo wiele w pvp/siege/pvp jedynym problemem z nia jest masa skilli ktora moze byc na poczatku ciezka do opanowania dla laika + koszta utrzymania postaci.

Teon
Demolition/Vendetta

rbT - SoulTaker 76+
CasHaLot - warsmith 4x
RaMi - SE 6x (boxed)

rbT/sid_/sidOo

NetSuuN

Cytat: rbT w Kwiecień 26, 2007, 03:52:47 PM

Wielu necrusow tez zapomina o przydatnosci summonow w pvp i nie chodzi tu tylko o transfer pain, potrafia one zadawac bardzo przywoity dmg zarowno magiczny(corrupted man) jak i fizyczny (cursed man, najfajniejszy summon imo, chodze czasami na party melee dd z nim i bardzo przyzwoicie sobie radzi na pp + bd buffach ok 2.5k p.atk + dosc czeste krytyki)

To cz necro wygra z sh/sps/sorcem zalezy w duzej mierze od szczescia i buffow, no ale czy ktos normalny i zdrowy na glowe gra w to bez buffow ?

Granie necro to nie recepta na sukces w pvp, jest nia tylko umiejetnosc prowadzenia postaci (kazdej).

Podsumowujac, necro jest bardzo uniwersalna postacja zarowno jezeli chodzi o pvp i pve, odpowiednio prowadzona potrafi zdzialac bardzo wiele w pvp/siege/pvp jedynym problemem z nia jest masa skilli ktora moze byc na poczatku ciezka do opanowania dla laika + koszta utrzymania postaci.

Ciekawe, czy też tak będziesz śpiewał o Nro w c5 x]
Bo jak mniemam grasz w c4, i takie gadanie, że nro sie trudno gra...śmiech piekielny XP

rbT

Cytat: NetSuuN w Kwiecień 26, 2007, 09:02:23 PM
Cytat: rbT w Kwiecień 26, 2007, 03:52:47 PM

Ciekawe, czy też tak będziesz śpiewał o Nro w c5 x]
Bo jak mniemam grasz w c4, i takie gadanie, że nro sie trudno gra...śmiech piekielny XP

no to cie zaskocze.... gram na retailu (teon) i z tego co sie orietuje oficjalna wersja w tym momencie tam to interlude ...
zresztą masz to czarno na bialym napisane w podpisie i nad avatarem cfaniaczku  8)
poza tym w c5 napewno mi sie lepiej necro expilo niz w c4 z racji tego iz corpse burst niema ograniczenia jezeli chodzi o liczbe mobow w aoe jak to maja wszystkie inne skille tego typu.
A nerfniecie sleepa ? wymusza na ludziach kombinowanie i wprowadza wieksza dynamike do pvp.
Teon
Demolition/Vendetta

rbT - SoulTaker 76+
CasHaLot - warsmith 4x
RaMi - SE 6x (boxed)

rbT/sid_/sidOo

kaio

Cytati z tego co sie orietuje oficjalna wersja w tym momencie tam to interlude ...

czyli nie wiesz napewno ??  :o
Ja gram na priv c4 i wiem już od 1 dnia  :P

rbT

Cytat: kaio w Kwiecień 27, 2007, 08:37:58 PM
Cytati z tego co sie orietuje oficjalna wersja w tym momencie tam to interlude ...

padłem x_X
Teon
Demolition/Vendetta

rbT - SoulTaker 76+
CasHaLot - warsmith 4x
RaMi - SE 6x (boxed)

rbT/sid_/sidOo

NetSuuN

Cytat: rbT w Kwiecień 27, 2007, 09:04:16 PM
Cytat: kaio w Kwiecień 27, 2007, 08:37:58 PM

padłem x_X

kaio - to był sarkazm ; )
rbT - nie mów do mnie cfaniaczek, bo to podnosi mi poziom agresji ; P

Tak, wymusza kombinowanie, więc nro nie jest juz taki boski jak w c4, sleep gloom nuke nuke, (tak jak reszta nukerów zresztą); ale nro był w c4 mutantem, przegienty pod każdym względem; dlatego dzieciaczki, które nie umiały grać, właśnie jego brały, bo co to za problem wciskać 2 klawisze, a hp, mieć więcej niż jakis dd czy może nawet tank xD

Nie mówie, że Ty jesteś tym dzieciaczkiem; ale przedstawilem swoje zdanie nt. nra w c4 ; P

kaio

sory za wczorajszy post :oops: ale byłem najarany  :_delf_5_1: ( 15 godzin w trasie, trzeba było sobie ulżyć  :D )

zeby nie było offtopu to wole SH od Necro, chociaż obaj robią to samo. Surender / gloom nuk nuk nuk nuk

NetSuuN

Można powiedzieć że SH jest bardziej unikalny i klimatyczny...

rbT

co do necromantow jeszcze to jest ich sporo na wszystkich severach, SoulTakerow juz znacznie mniej,
wynika to glowie z problemow z expem po 72lv ;)
Teon
Demolition/Vendetta

rbT - SoulTaker 76+
CasHaLot - warsmith 4x
RaMi - SE 6x (boxed)

rbT/sid_/sidOo

Dev

w party dobry jest cld tylko kurde trzeba uwazac zeby mob sie nie rzucil bo to 5% w tył :D ^^. Ja osobiscie wlasnie cdlem robiłem questa na 3rd (tą częśc na shrine of the loyality - wtedy można było pomarzyc o wypadzie na four sepulchers ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

rbT

Cytat: DevouringOne w Kwiecień 28, 2007, 08:53:16 PM
w party dobry jest cld tylko kurde trzeba uwazac zeby mob sie nie rzucil bo to 5% w tył :D ^^. Ja osobiscie wlasnie cdlem robiłem questa na 3rd (tą częśc na shrine of the loyality - wtedy można było pomarzyc o wypadzie na four sepulchers ...

po 72 jezeli chcesz dalej solowac necrusem to zostaje ci tylko dsl na shrine of loyality lub blazing swamp ;)
Teon
Demolition/Vendetta

rbT - SoulTaker 76+
CasHaLot - warsmith 4x
RaMi - SE 6x (boxed)

rbT/sid_/sidOo

NetSuuN

Cytat: DevouringOne w Kwiecień 28, 2007, 08:53:16 PM

Fajnie że na Abyssie 300x bym mógł sobie na coś takiego pozwolić.
Podleciałby jakiś PK i by na raz mnie wziął ; P