Reniek = scammer

Zaczęty przez Dymek69, Kwiecień 11, 2007, 11:30:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kll

No ale jak wam zabral tyle rzeczy naraz?? Co wy daliscie mu przymiezyc rzeczy wszyscy naraz?? Moze jakby byl cl to byscie mu dali przymiezyc cale cwh :P?? Rozumiem jedna osoba z klanu dala sie nabrac, ale tyle sprzetu to juz, tez z waszej strony troche glupio tak sie dac w ch... zrobic.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Meyko

ALbo ja czegos nie rozumiem, albo wy jacys dziwni jestescie.

1. Wariant A - sami daliscie tej osobie dostep do tych itemkow, wiec za oferwoanie zauifania niewlasciwej osobie zostaliscie pokarani przez los. Wspolczuje wam serdecznei straty rzeczy, ale wina jest wasza.

2. Wariant B - koles skradl wam haslo i login CL zalogowal sie jako CL i wzial co chcial. Malo prawdopodobne jednak, bo wtedy nie wiecie kto to taki. No chyba, ze byl na tyle bezczelny, ze wam do tego sie przyznal. Jedyna rada na to, to dbanie o zabezpieczenia swego prywatnego komputera i czeste zmienianie hasla pod swoj login.

Zgadzam sie w pelni z Koszalkiem, mylenie realu z virtualem ZAWSZE konczy sie bardzo zle. "Wysoki sadzie prosze o lagodny wymiar kary, obilem goscia u niego na chacie, bo mi zabral seta B grade........." Nie sadze by to byla wlasciwa linia obrony.

Serdecznei pozdrawiam

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

Ryltar

3.Wariant C CL wszystko zwedzil i zgonil na jakiegos hakera...

Cytat"Wysoki sadzie prosze o lagodny wymiar kary, obilem goscia u niego na chacie, bo mi zabral seta B grade........."

Wstrzymuje,Zubei to shit...

Kll

Hehe, z tym, ze laczenie rl z gra to blad zgadzam sie w 100%. Mam nadzieje, ze ten reniek okaze sie napakowanym dresem i was przegoni z powrotem do l2, aby nie przychodzily wam glupie pomysly do glowy typu dreczenie goscia telefonami i krecenie, sie pod jego chata. Nic dobrego z tego nie wyniknie itemow nie odzyskacie, a przy okazji mozecie zgarnac wpierdziel, albo narobic sobie klopotow jesli to wam puszcza nerwy i za bardzo obijecie typa.
L2 DEX x4

Materid

To chyba będzie mass pvp albo castle siege koles bedzie bronil swojego domu ;) a oni beda go napastować hehe  :oops:  :D
Tylko pamiętajcie on jako lider zamku ma wiverne ;) ... ;P
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Reina

i garnki ze smola xD

czemu zalozyciel topicu nie chce sie pochwalic jak stracil itemki?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Dymek69

Sam nawet nie wiem jak mój clan stracił itemki, bo wiedzą tylko o tym dokładnie lider, i osoby (2 chyba) które te itemki straciły.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Arkezar

NC (w tym OOWW) kampili worp ToI13 i po pewnym czasie zaczeli sie nudzic, flagowali sie, itp.
a scammer latal miedzy nimi i zaczal od kazdego pozyczac itemki, zeby "przymierzyc", gral z ooww przez 3 miechy wiec mu pozyczali i nikt nic nie mowil, to i inni sie pograzali i dawali mu swoje itemki
pozniej jak zebral pare setow i ludzie chcieli zeby oddal to bylo tylko "STFU & BB"

mam nadzieje ze zaspokoilem Wasza ciekawosc :P

P.S. zeby ktos nie mial watpliwosci skad to wiem wiec powiem tylko, ze sa ludzie w OOWW z ktorymi gralem jeszcze na Starisie i nie zerwalem kontaktow z nimi przez wymysly CLa / ally

Franz:
Arkezar - Ghost Hunter 78 / Storm Screamer 7x - INActive
Aion Beta Testing

Kll

L2 DEX x4

Reina

haha, niezly koles, a i ludki tez spoko, no ale coz... w chaosie czekania na baiuma mozna wiele glupot zrobic ^^
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Yoker

Cytat: PKer w Kwiecień 14, 2007, 12:36:42 PM
Cytat: NightBird w Kwiecień 14, 2007, 12:16:23 PM
Cytat: Shiny w Kwiecień 12, 2007, 11:09:55 PM
Widze szykuje sie niezla akcja PVP ala DVP vs ten drgui rusek w realu ;p Prosze was chlopaki dorosnijcie >< Najlepiej to zatluc kolesia co wam ukradl rzeczy z Lineage2 o.0 OMG to juz jest cos nie tak chyba...

o co chodzi z dvp ? bo ja nie w temacie.
o ile kojarze to dvp to chyba byl saggitarius na jednym z retailowych serwow - dosyc znany?

koles z teona , sagit/advent/mystic muse wysztko 77, 78 s grady po +7 , i ponad 5 k pvp
koles sam zabijal cale party , zobacz filmiki na youtube ,
ale pewnego dnia na spotkaniu w rl zapekowal kolesia z wrogiego ally i teraz siedzi  w pierdlu
wleciałem na youtube i powiem Wam, że jego sposób grania i prowadzenie postaci to wg. mnie nic wielkiego. Grał jak każdy grający z 2lata gracz... jedyne co to, to że miał 1337 itemy. Widać musiał sporo zapłacić chińczykom (eBay for teh win)

fedur

eh tylko ile mozna ogladac i zachwycać sie solowkami DvP, koles ogarniety poprostu ale nie zeby od razu Bóg wie co bo osobiscie wole zachwycac sie jakims zgraniem, współpraca na pvp.

Simonus*

Cytat: Arkezar w Kwiecień 22, 2007, 10:11:10 PM
NC (w tym OOWW) kampili worp ToI13 i po pewnym czasie zaczeli sie nudzic, flagowali sie, itp.
a scammer latal miedzy nimi i zaczal od kazdego pozyczac itemki, zeby "przymierzyc", gral z ooww przez 3 miechy wiec mu pozyczali i nikt nic nie mowil, to i inni sie pograzali i dawali mu swoje itemki
pozniej jak zebral pare setow i ludzie chcieli zeby oddal to bylo tylko "STFU & BB"

P.S. zeby ktos nie mial watpliwosci skad to wiem wiec powiem tylko, ze sa ludzie w OOWW z ktorymi gralem jeszcze na Starisie i nie zerwalem kontaktow z nimi przez wymysly CLa / ally

Ja bym radził obserwować uważnie Allegro czy ktoś nie sprzedaje dużej ilości kaski z Dexa (wbrew pozorom można z 1 kk adeny wyciągnąć nawet 5 zł, więc chłopak sobie może za to złożyć nowego KOMPA)
BTW Mnie też kilka razy wyrolowali znajomi z l2 (tzw sprawdzeni klanowicze), ale maksymalna strata to był BoP

Kll

Renius=Reniek, jesli tak to gg :D, tak udanego scamu nie widzialem :oops:
L2 DEX x4

Reniek

Cytat: Simonus* w Maj 07, 2007, 03:06:42 PM

Ja bym radził obserwować uważnie Allegro czy ktoś nie sprzedaje dużej ilości kaski z Dexa (wbrew pozorom można z 1 kk adeny wyciągnąć nawet 5 zł, więc chłopak sobie może za to złożyć nowego KOMPA)
BTW Mnie też kilka razy wyrolowali znajomi z l2 (tzw sprawdzeni klanowicze), ale maksymalna strata to był BoP

Powierwsze nie napisalem stfu and bb tylko wziolem sobie grzecznie soe , pochodzilem troche po miescie patrzac jak lataja za mna ludzie z ooww , bylo to dosc zabawne . Pociag ciagnolem przez kilka okrozen w aden pozniej teleport to innego miasta , pare przelogowan i bylem bezpieczny , chodz i tak gm nie moze sie w to wtracac , ale nigdy nie wiadom kto z kim sypia :). Dopiero kiedy zaczeli mi grozic napisalem stfu and bb, zostalem sprowokowany :D:D:D

Nigdy nie sadzilem ,ze ludzie siedzacy na Tsie i grajacy tyle czasu ze soba nie skapneli sie wczesniej (zero komunikacji) jesczze jak jedna osoba z klanu mowila zeby nic mi nie dawac , rabalem kolejna osobe :). Wynik by dosc zaskakujacy.
Nie zrobilem tego , zeby sprzedac to alagro bo kasa to nie wszystko , ani nie zrobilem tego zeby byc leprzym w grze , zrobilem to tylko po to zeby wyniszczyc klan ooww i mi sie to udalo bardzo dobrze . Klan ten istnial od dawien dawna i ludzie grajacy w nim od poczatku juz nie graja w nim . Powychodzili z klanu ogarnieci zalem do innych , ogarnieci klutniami i nie zgadzajacy sie z polityka CLa. Teraz ratujac juz tylko nazwe ooww rekrutuja ludzi jedno strzalowych i ludzi ktorzy probuja ich doszczednie wydymac.

Przepraszam ludzi ktorym ten sprzet musialem odebrac , jedynym moim celem bylo zniszczenie tego klanu :)

aha i do kolegi ktorymi gratuluje : dzieki :) , nie myslalem , ze tak zgrabnie pojdzie , przekret byl na okolo 2 kkk ale nie o adene chodzilo ani nie o kase w realu

Koszalek

Cytat: Reniek w Czerwiec 18, 2007, 11:14:39 AM
Cytat: Simonus* w Maj 07, 2007, 03:06:42 PM

Powierwsze nie napisalem stfu and bb tylko wziolem sobie grzecznie soe , pochodzilem troche po miescie patrzac jak lataja za mna ludzie z ooww , bylo to dosc zabawne . Pociag ciagnolem przez kilka okrozen w aden pozniej teleport to innego miasta , pare przelogowan i bylem bezpieczny , chodz i tak gm nie moze sie w to wtracac , ale nigdy nie wiadom kto z kim sypia :). Dopiero kiedy zaczeli mi grozic napisalem stfu and bb, zostalem sprowokowany :D:D:D

Nigdy nie sadzilem ,ze ludzie siedzacy na Tsie i grajacy tyle czasu ze soba nie skapneli sie wczesniej (zero komunikacji) jesczze jak jedna osoba z klanu mowila zeby nic mi nie dawac , rabalem kolejna osobe :). Wynik by dosc zaskakujacy.
Nie zrobilem tego , zeby sprzedac to alagro bo kasa to nie wszystko , ani nie zrobilem tego zeby byc leprzym w grze , zrobilem to tylko po to zeby wyniszczyc klan ooww i mi sie to udalo bardzo dobrze . Klan ten istnial od dawien dawna i ludzie grajacy w nim od poczatku juz nie graja w nim . Powychodzili z klanu ogarnieci zalem do innych , ogarnieci klutniami i nie zgadzajacy sie z polityka CLa. Teraz ratujac juz tylko nazwe ooww rekrutuja ludzi jedno strzalowych i ludzi ktorzy probuja ich doszczednie wydymac.

Przepraszam ludzi ktorym ten sprzet musialem odebrac , jedynym moim celem bylo zniszczenie tego klanu :)

aha i do kolegi ktorymi gratuluje : dzieki :) , nie myslalem , ze tak zgrabnie pojdzie , przekret byl na okolo 2 kkk ale nie o adene chodzilo ani nie o kase w realu

... no nie moge - czy na prawde nikt nie zareaguje???? Chociaz nie mam z tym nic wspolnego - to posiadam zdrowy rozsadek,
chociaz uwazam, ze scamm jest czescia lineage i tak samo winne sa ofiary, jak sprawca, to w tym przypadku musze Ci powiedziec:

P.I.E.*.*.*.*.I.S.Z. i to wszystko - sorry za chamska odzywke, ale nie moge jak widze, ze ktos probuje tu z siebie bohatera robic.

Okradles ludzi, zeby klan zniszczyc - tak? W takim razie cel osiagniety! Teraz oddaj im skradzione itemy, przeciez klanu juz nie ma ...

A dopoki tego nie zrobisz - to jestes zwykly zlodziej i juz ... przepraszam - nie jestes zwyklym zlodziejem,
tylko szmata - ktora okrada ludzi, ktorzy Ci zaufali.

I K.u.*.*.a bez pozdrowien

@edit
jesli oddales - to odszczekam wszystko, a jesli nie - to na pohybel z Toba!

Scroller

Kultura musi byc, nawet jak nerwy puszczaja.

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Koszalek

Scroller - masz racje - ale do jasnej ch.... od czterech dni smierdzi jego post i nikt nic nie mowi ?????

@edit:

Przepraszam - faktycznie nerwy mi puscily - ale nie moge, jak ktos, w taki sposob chce z nas KRETYNOW zrobic ....

Truskawka

Dla mnie wszyscy scammerzy to dno, to margines wśród graczy a ci którzy to robią własnemu klanowi to już w szczególności zasługują na pogardę.

Wszystkim scammerom, złodziejom i oszustom życzę spalenia się karty graficznej i ip bana :)

Kll

A ja uwazam, ze ten topic pokaze ludziom jak bezdenna moze byc glupota ludzka :oops:, IMO jesli to prawda, ze ktos u nich na ts mowil by renkowi nic nie dawac, a ludzie dalej dawali, to nie wiem naprawde, goscie byli najarani czy co?? :oops:
L2 DEX x4

Koszalek

Truskawka, Kill - macie oboje racje ... zawsze sa dwie strony medalu.

Ale w tym wypadku wystarczy przeczytac jego post, zeby zdac sobie sprawe z tego kim jest.
A kim jest napisalem w swoim poscie troche wyzej.

Materid

CytatPrzepraszam ludzi ktorym ten sprzet musialem odebrac , jedynym moim celem bylo zniszczenie tego klanu Smile

Oooo LOL xD ... Jakie sry 2kkk oddawaj xD ... hehe...
Dobry koles zarejestrowal sie zeby odpisac w poscie o sobie hehehe xD  :D :D :D

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Profesor

no i zachował się jak terrorysta xD ja bym tak nie mógł mam za dobre serce, chociaż jakby mnie ktoś tak wkurzył to kto wie kto wie... a oczywiscie klan jest sam sobie winny, w sumie to może lepiej dla nich, może przez te naukę w l2 się nauczą żeby nie ufać wszystkim wokoło. Koszałek śmieszny jesteś, to tylko gra, koles ich okpił i graty za scam :PPPPPPPP tak wiem że to głupio brzmi, ale tak naprawdę z jego wypowiedzi wynika, że zapobiegnięcie temu scammowi było łatwe, bardzo dobrze, że tak zrobił bo takie LOLclany to tylko tępić xD : :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Reniek

Cytat: Koszalek w Czerwiec 22, 2007, 10:43:45 AM

... no nie moge - czy na prawde nikt nie zareaguje???? Chociaz nie mam z tym nic wspolnego - to posiadam zdrowy rozsadek,
chociaz uwazam, ze scamm jest czescia lineage i tak samo winne sa ofiary, jak sprawca, to w tym przypadku musze Ci powiedziec:

P.I.E.*.*.*.*.I.S.Z. i to wszystko - sorry za chamska odzywke, ale nie moge jak widze, ze ktos probuje tu z siebie bohatera robic.

Okradles ludzi, zeby klan zniszczyc - tak? W takim razie cel osiagniety! Teraz oddaj im skradzione itemy, przeciez klanu juz nie ma ...

A dopoki tego nie zrobisz - to jestes zwykly zlodziej i juz ... przepraszam - nie jestes zwyklym zlodziejem,
tylko szmata - ktora okrada ludzi, ktorzy Ci zaufali.

ile osob od razu zareagowalo :D:D

klan dalej istnieje , czytaj uwaznie co napisalem.
Nie oddam itemow , zostaly urzyte dla dobrej strony mocy :)

To jest wojna , a w wojnie wszystkie chwyty dozwolone ... rozne podstepy sie stosuje aby zniszczyc wroga .

pozdrawiam

aha koszalek nie robie z Ciebie kretyna ... no chyba, ze o czyms nie wiemy.

PloomBoom

żal.pl jak to się czyta ... taki gość nie powininien mieć net'a w domu ...

Cytatno i zachował się jak terrorysta xD ja bym tak nie mógł mam za dobre serce, chociaż jakby mnie ktoś tak wkurzył to kto wie kto wie... a oczywiscie klan jest sam sobie winny, w sumie to może lepiej dla nich, może przez te naukę w l2 się nauczą żeby nie ufać wszystkim wokoło. Koszałek śmieszny jesteś, to tylko gra, koles ich okpił i graty za scam :PPPPPPPP tak wiem że to głupio brzmi, ale tak naprawdę z jego wypowiedzi wynika, że zapobiegnięcie temu scammowi było łatwe, bardzo dobrze, że tak zrobił bo takie LOLclany to tylko tępić xD : Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
a ty chyba nie wiesz co piszesz ... chyba że grasz na high rajcie i masz GM SHOP pod nosem, to wtedy tak. żeby żłożyć takie zestawy jakie zostały skradzione potrzeba mase czasu i nerwów- a tu taki złodziej kradnie wszystko w kilka minut

co do klanu - ułomność aż bije w oczy ...
GL & HF