Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bula

No ale to nie byla bron z wyboru tylko z koniecznosci :D

~Armagedon~

tak czy inaczej blunt jest przydatny przy no grade i d grade gdy accu nie mamy wiele (jeszcze nie wykształceni jesteśmy :P) potem można se wziąć delusiona...
a takie małe pytanko do ryla (żeby nie śmiecić odpisz w pw)- jak zaczynać grę postacią nie koksiącą ?
(gwoli przypomnienia - postać nie koksiąca to taka ktora musi zmieniać grade wraz z expieniem... do postaci koksiących zaliczaja się np magowie którzy na c-grade potrafią dojechać do >70 levela czy supporci którzy nie potrzebują ekwa wcale...) skad brać sprzęt ?? wypożyczasz od kumpli czy mozolnie gromadzisz przez jakiś czas ?? ktory sposób polecasz ?? a moze masz coś jeszcze w zanadrzu ?? wiesz pytam się ciebie bo jesteś osobą doświadczoną (i palisz na stosie leśne elfy ^^) a gdy sal stworzy serv to zamierzam tam zacząć grać sk... (a zawsze grałem magiem... chyba tylko ja potrafiłem nosić devotiona do 60 levelu XD)

echoes

tak jak to pare osob pisalo...elfy i dark elfy z bluntem wygladaja zalosnie a w przeciwienstwie do palka i da nie maja problemow z trafianiem we wroga..no i ten sting ;]
ps:ryl...a zapomnialo sie powiedziec ze na abbys 300x jestes ze mna w klanie czyli z ELFEM? :D:D hahahah ryl pwned :D

bula

I co zrobiles???!!!Jak mu o tym przypomniales to teraz wyjdzie i bedzie 4 tankow znowu :P :P :P

oma

Moim skromnym zdaniem do szybkiego expu samemu sa dobre duale ale jak juz w party idziemy to juz z tarcza bo od tego jestesmy zeby nas walili ,blunt calkowicie odpada,no a exp70+ to wale z tarcza  chyba ze slabe moby to duale...(jak nikogo nie ma do party)....

bula

A wiesz jaka bedzie roznica w p.atk miedzy hm..powiedzmy SLS*SLS a Damaszkiem u SK?
23 p.atk na korzysc SLS*SLS(bez buffow SK na 64 lvl bez dye)a zabierze ci atut tarczy czyli bedziesz prawie bezbronny....

Boze co za pomysly tankiem bez tarczy chodzic....

oma

a taki ze latwiej mi bylo zrobic samuraje niz damacusa.....i pisalem ze nie caly czas z dualami tylko samememu slabsze moby bez zagrozenia.(no i chodzilo mi o exp a nie o tankowanie)

Ryltar

Cytattak czy inaczej blunt jest przydatny przy no grade i d grade gdy accu nie mamy wiele (jeszcze nie wykształceni jesteśmy Razz) potem można se wziąć delusiona...

Elfy maja zawsze duzo accuary wiecj jest glanc ja zawsze De uzywam sworda.

Cytata takie małe pytanko do ryla (żeby nie śmiecić odpisz w pw)- jak zaczynać grę postacią nie koksiącą ?
(gwoli przypomnienia - postać nie koksiąca to taka ktora musi zmieniać grade wraz z expieniem... do postaci koksiących zaliczaja się np magowie którzy na c-grade potrafią dojechać do >70 levela czy supporci którzy nie potrzebują ekwa wcale...) skad brać sprzęt ?? wypożyczasz od kumpli czy mozolnie gromadzisz przez jakiś czas ?? ktory sposób polecasz ?? a moze masz coś jeszcze w zanadrzu ?? wiesz pytam się ciebie bo jesteś osobą doświadczoną (i palisz na stosie leśne elfy ^^) a gdy sal stworzy serv to zamierzam tam zacząć grać sk... (a zawsze grałem magiem... chyba tylko ja potrafiłem nosić devotiona do 60 levelu XD)

Ja zazwyczaj staram sie latac z BD lub SE to kox idzie szybko.A co do sprzetu to tak:compositive sam zarobilem,buty,rekawice,helm,tarcze dostalem od kumpla za PK niednego typka.Na miecz pozyczylem i oddalem,teraz skladam BW/DM i Damaskusa z pomoca Mannora.

CytatMoim skromnym zdaniem do szybkiego expu samemu sa dobre duale

Przed 40 tak,potem roznica jest minimalna ledwo 100 p.atk ja mialem dama*dama +4 i moj DLE to roznica byla okolo 114.

CytatI co zrobiles???!!!Jak mu o tym przypomniales to teraz wyjdzie i bedzie 4 tankow znowu

No wlasnie...na szczescie teraz bawie sie Necrem wsrod Tankow czyli DA ^^

~Armagedon~

CytatElfy maja zawsze duzo accuary wiecj jest glanc ja zawsze De uzywam sworda.
a potwory z weaknessem na blunta ?? gdy się samemu expi to to pozwala nam zaoszczędzić na ss... a dodatkowe accu się zawsze przyda... np. na mobki z evasion...
CytatJa zazwyczaj staram sie latac z BD lub SE to kox idzie szybko.A co do sprzetu to tak:compositive sam zarobilem,buty,rekawice,helm,tarcze dostalem od kumpla za PK niednego typka.Na miecz pozyczylem i oddalem,teraz skladam BW/DM i Damaskusa z pomoca Mannora.
a coś co nie wymaga kumpli/klanu ?? no bo wiesz jestem urodzonym samotnikiem...
CytatPrzed 40 tak,potem roznica jest minimalna ledwo 100 p.atk ja mialem dama*dama +4 i moj DLE to roznica byla okolo 114.
od kiedy to duale daje się tankom ?

Ryltar

Cytata potwory z weaknessem na blunta ?? gdy się samemu expi to to pozwala nam zaoszczędzić na ss... a dodatkowe accu się zawsze przyda... np. na mobki z evasion...

No pewnie bedziesz jak debil latal z bluntem po katakumbach bo tam czesto moby maja L.A.M...
Golemy lac...brawo komu sie chce? Blunt jest do dupy a jak nie wierzysz to zrob SK na x300 to ci pokaze roznice...

Cytata coś co nie wymaga kumpli/klanu ?? no bo wiesz jestem urodzonym samotnikiem...

No to masz glupio...Ja tez laze sam i jakos daje rade a Se/BD to lepsze duo dla mnie niz PP.

Cytatod kiedy to duale daje się tankom ?

Jak jestes retardem to pewnie wezmiesz...a przed 40 to kox idzie szybciej a Duale mialem POZYCZONE OD KLANOWEGO BD ZEBY ZOBACZYC ROZNICE W P.ATK.

~Armagedon~

CytatNo pewnie bedziesz jak debil latal z bluntem po katakumbach bo tam czesto moby maja L.A.M...
Golemy lac...brawo komu sie chce? Blunt jest do dupy a jak nie wierzysz to zrob SK na x300 to ci pokaze roznice...
plus szkielety i część potworów na skórce omen beast... to raczej mało nie jest... a blunt to oznaka władzy i potęgi !! ponadto delfka wygląda z nim jakby do walki używała wibratora kingsize  :_delf_6_3:
(a elfka zwykła wygląda jakby z grzechotką szła do walki :_delf_4_3: )
CytatNo to masz glupio...Ja tez laze sam i jakos daje rade a Se/BD to lepsze duo dla mnie niz PP.
dobra... se/bd lepsze niż PP... coś więcej czy dalej chcesz się poużalać nade mną ? :P

Ryltar

Cytatplus szkielety i część potworów na skórce omen beast... to raczej mało nie jest...

Pewnie bierz blunta tylko jak bedzie PvP to pamietaj zeby miec tez miecz top x zeby walczyc i stinga uzywac.

Cytata blunt to oznaka władzy i potęgi !!

Ta czyjej? Tylko ludzie na poczatku uzywaja blunta potem ew inne chary do stunta.Dwarfy uzywaja chyba ciagle ich.

Cytatdobra... se/bd lepsze niż PP... coś więcej czy dalej chcesz się poużalać nade mną ?

Expilem z PP ale musial mnie miejscami leczyc.Grajac z SE lub BD(albo z obydwoma) to nawet nie odpoczywalem,VR +dw i DoF=HP nie spada ponizej 80%.

lukiw

ja wróce do kwestii wcześniej poruszanych, ale nie do końca wyjasnionych. Co takiego się zmieniło, że wg Ryltara teraz dla SK A grade set do Majestic, a nie NM? Ja chciałem kupić NM i zrobić sobie symbole +2CON / -2DEX, +2CON / -1STR. Mam DAMA Focus, a staram się zebrać na DLE z Healtem. Ale chętnie poznałbym argumenty za Majesticiem
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

Ryltar

Ja caly czas testuje nowe sety.Nie mam zamiaru siedziec nad jednym setem i z nim latac.Po to gram na abyss x300 zeby sprawdzac sety.Mam MJ +3 str -3 con i +3 wit -3 int,czysty DLE i jak mam DW i DoF wale w magow krytyki po 1,2k dmg.MJ jest dobry bo mi daje +2 str(czyli mam +5 w sumie),+4% do p.atk(to samo co by miec +2 str) i +4 accuary(na daggerow i lucznikow przydatne) no i ten stunt resist przez co mam pewnosc ze stunt od archera czy Da nie wejdzie.Ale na abyss sa chyba troche walniete te sety bo to niemozliwe zeby w NM i Mental 4 wszedl we mnie sleep albo Stunt od lucznika...

~Armagedon~

CytatTa czyjej? Tylko ludzie na poczatku uzywaja blunta potem ew inne chary do stunta.Dwarfy uzywaja chyba ciagle ich.
no właśnie !! karasie rzondza tym światem niestety... gdyby einstein żyl w świecie lineage2 to by powiedział że ludzie bez krasnoludów nie przeżyliby 4 lat :P
CytatExpilem z PP ale musial mnie miejscami leczyc.Grajac z SE lub BD(albo z obydwoma) to nawet nie odpoczywalem,VR +dw i DoF=HP nie spada ponizej 80%.
a miałeś party kiedyś z bishopem (no wiesz... pomóc koledze z klanu...) ?? czy on potrzebny jest w ogóle do czegoś ? a moze party z wc byłoby ciekawe... co o tym sądzisz ?

lukiw

No na ofku to takie eksperymenty to niestety nie sa mozliwe, tutaj kasa to charówka. Ale rozumiem, że nie ma nic nowego w C6 co przemawiałoby za Majesticiem. A jak oceniasz moj wybór?
Server Franz Carthus    Shilien Templar  85
                                   Spellhowler        75
                                   Necromancer     75
                                   Gladiator           75

MonT

Cytat: ~Armagedon~ w Maj 08, 2007, 06:30:59 PM
a miałeś party kiedyś z bishopem (no wiesz... pomóc koledze z klanu...) ?? czy on potrzebny jest w ogóle do czegoś ?
Na ogół jest tak, że każdy woli w exp party mieć SE, a później jest płacz, że podczas pvp SE poprostu nie nadąża leczyć.

Yasiu

Niedawno zrobilem sobie subę SK i mam 2 pytania :P

1. Jakie DYE  :o myślalem nad +2 con -2str i +1con -1dex (wiem że dex odpowiada tez za obrone tarczą ale -1 chyba aż tak bardzo nie zaboli :P) ale sam nie wiem dlatego się pytam co o tym myślicie :D

2. Z BD mam Tallum heavy i się zastanawiam czy nie wymienić tego na dc bo ten pierwszy odejmuje con co dla sk chyba nie jest zbyt dobre :P. Ale znowu kwestia BD, czy dla niego ten dc będzie pasowal(wiem że to nie w tym temacie ale już nie chcialem pisać gdzie indziej :D).

A i jeszcze coś :D:D

Ale fajny bajer xDxDxDxDxD
:oops:
And I, I do not dare deny
The basic beast inside
It's right here
It's controlling my mind
And why do I deserve to die
I'm dominated by
This animal thats locked up inside

Dev

1. nie musisz brac dye dla SK ;)
2. najlpeiej wziac dc albo nm. Możesz jednak uzywac tallumka jak chcesz, ale musisz do tego miec trzecią profkę i miecz z haste, i wtedy dye +2dex -2con, +3dex -3str. To tak na marginesie do pvp ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Marc1n

Do PvP w Realiach Abyss x300, heheheh :D
HATE ME MOAR!

Dev

no tak :) bo na offie wszyscy wiedzą na czym polega bash, a tutaj duzo osób sie nie łapie i im szybciej bedziesz nimi nawalał tym lepiej ;) Zreszta tak jest na kazdym privie.

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Yasiu

Hehe chyba zrobię go na pvp :D, bo bd za dużo nie zwojuje :P  a taknków jest już dużo u mnie w ally o  wiele lepszych :D Co do 3rd to najgorsze jest to że sobie zrąbalem ally z varką :P Się zrobi 2 raz xD

A jaka broń, magiczna czy jakiś zwykly miecz :P. na razie latam z slsem +7, ma okolo 115 m atk chyba.
Co do dye, nie sądzicie że w talumie i z takim dye bedzie we mnie wchodzil praktycznie każdy stun? xD
The basic beast inside
It's right here
It's controlling my mind
I'm dominated by

Iuvenis

Cytat: Yumiko w Maj 09, 2007, 05:42:52 PM
Hehe chyba zrobię go na pvp :D, bo bd za dużo nie zwojuje :P  a taknków jest już dużo u mnie w ally o  wiele lepszych :D Co do 3rd to najgorsze jest to że sobie zrąbalem ally z varką :P Się zrobi 2 raz xD

A jaka broń, magiczna czy jakiś zwykly miecz :P. na razie latam z slsem +7, ma okolo 115 m atk chyba.
Co do dye, nie sądzicie że w talumie i z takim dye bedzie we mnie wchodzil praktycznie każdy stun? xD

Ale to nie przeszkadza... Na EPI nikt nie chodzi DA na pvp, a z łucznkiem i tak wygrasz. Kras podobnie jak DA, a tak btw, chyba nie idziesz na hunt bez full bufów z ch? Na pewno nie, a tam jest ressist schock, który daje bardzo dużo. Ja bym się stunem nie martwił, chociaż nad HP się można pożalić.
Sursum corda!

Yasiu

kurde chce sobie go expić i nie moge bo jest down serwera :D. Gram na zelith ale wczesniej gralem na citadel SK 60 lvl i to cale moje doświadczenie z gry nim :D SK wydaje mi się dobry na pvp i bardzo ciekawy bo ma dużo skili i w ogóle :P

No z tym hp i cp nie wiem czy będzie tak pięknie... ale w końcu od czego są te 3 drainy :D
Z tym dye co podales będzie o 5 dex więcej, ile wtedy sk ma okolo szansy na blok w talumie? :D
The basic beast inside
It's right here
It's controlling my mind
I'm dominated by

Ryltar

CytatZ tym dye co podales będzie o 5 dex więcej, ile wtedy sk ma okolo szansy na blok w talumie?

Blessed Shield na 6 ma modyfikator 1.80,modyfikator z dex to 1.19,bazowy modyfikator to 0.20 a Gs daje ci 1.50 do modyfikatora a Shield mastery na 4 daje ci 2.00.Teraz liczysz Bazowy+mastery+buffy+toggle.