Dziwny błąd.

Zaczęty przez NapQ, Kwiecień 30, 2007, 12:24:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NapQ

Po włączeniu gry pokazuje mi się czarne tło i po kilku chwilach gra się wyłącza. Dodam jeszcze że kiedyś jak grałem to wszystko działało. Kiedy robie patha na najnowszego to pojawia mi się okno logowania.
Btw probuje grać na serwie The Abyss i mam najnowsze pliki. Sterowniki też mam raczej dobre więc nie wiem o co może chodzić. Plz o pomoc

Xyber

Myślę, że twój Lineage to nie jest pełne C4 i jest zmodyfikowany do C5 lub C6. Abbys działa tylko i wyłącznie na C4

NapQ

To jest c4 ściągnąłem z tego mirrora co kiedyś jak mi abyss działał.

Koszalek

Sprawdz:

- czy masz dobry soft - jak sciagnales pacza z Abyss, to czy go juz odpalales?
- minimum sprzetowe,
- Grafika - strowniki, DirektX
- Polaczenie z Netem

a pozniej zobaczymy dalej ;)

NapQ

U mnie wszystko ok jest... teoretycznie powinno być bo kiedy robie full patha na serwer globalny to przynajmniej pojawia się okno do logowania. A tak gra zamyka się po kilku chwilach.

Przeinstalowalem system dalej to samo  :( czy wie ktoś o co tu chodzi? 

dudson

Miałem tak, i mimo że miałem oryginalne i nowe stery do karty z płytki, trzeba było ściągnąć nowe :P

NapQ

Sterowniki przeinstalowywalem kilka razy więc imo to nie jest ich wina.

Xyber

Cytatteoretycznie powinno być bo kiedy robie full patha na serwer globalny

No właśnie robisz FULL patcha, czyli twoje lineage zmienia się z C4 do C6 :P

Zainstaluj grę jeszcze raz potem wrzuć abbysa i nie rób update :P

Koszalek

Przerwij na samym poczatku ten "update" oficjalny - tak jak Ci mowilem ostatnio.
Zadnych patchy oficjalnych - od razu pod koniec instalacji musisz przerwac ten upp.
Pozniej Patch Abyssa i bedzie ok.

NapQ

NapQ

Niestety to też nic nie daje. Dodam jeszcze że gdy gra się wyłącza to pulpit i wszystkie ikony stają się jaskrawe.

NapQ

Format też nic nie dał.  :(

Koszalek

Napisz prosze dokladnie - jaki masz sprzet, gafike, pamiec, itd., system, wersje sterownikow i dirX - i poszukamy jeszcze raz.

NapQ

Więc:
procesor intel pentuim 2.6ghz
512 ramu
karta graficzna : NVIDIA GeForce FX 5600XT
sterowniki do karty najnowsze directX 9.0c
system : Windows XP(5.1, kompilacja 2600 - cokolwiek to znaczy  :))
SP 2
i  w sumie to tyle

Koszalek

Zassaj jakas sprawdzona wersje L2c4 - najlepiej wez od kogos, kto instalowal i gra.

Deinstalnij L2 / restart / wyczysc rejestr / restart / skasuj Foldery z L2 (moze masz ich wiecej niz 1 i nawet nie wiesz ?)

Zainstaluj ta "sprawdzona" L2 i pod koniec instalacji nie zgadzaj sie na auto-update - to musisz przerwac

zassaj Patch ze strony Abyssa i zainsaluj go

Jesli zajdzie taka potrzeba - to wymien pliki oryginalny L2 z Abyssowym (to powinno wymienic sie automatycznie, ale pamietam, ze na Paradisie musialem robic to "recznie")

Uruchom Abysowego Updatera

Po update - uruchom Abyssowy start plik do L2

NapQ

Niestety nie działa. Mam małą prośbę czy mógłby ktoś mi udostępnić mi swój system - folder z Abyssa??

Koszalek

Wysle Ci dzisiaj wieczorem - tak ok 20:00 - 20:15

NapQ

Zamieść na rapshire albo wyślij na email napson.pl@gmail.com

PloomBoom

Cytat: NapQ w Maj 02, 2007, 01:13:11 PM
Niestety to też nic nie daje. Dodam jeszcze że gdy gra się wyłącza to pulpit i wszystkie ikony stają się jaskrawe.

Identyczny problem był u mnie ... wynikał z "przepalonej"(patrz wysłużonej) karty graficznej, i jak sądze sterowniki tu nic nie pomogą. Oczywiście obym nie miał racji (takich wydatków lepiej unikać ...)

Inna propozycja - zobacz po tym jak gra się wyłącza do "menadżera zadań" (ctrl+alt+del) może gra chodzi w tle, a Ty jej nie widzisz na pasku zadań.

Pozdrowania & powodzenia ;) (udanych napraw ...)
GL & HF

NapQ

Gra nie chodzi w tle tylko wyłącza się na dobre. A co do tej karty to czy mozna jakoś w warunkach domowych sprawdzić czy jest ona "wysłużona"??

PloomBoom

Aby napewno w menadżer nie ma gdzieś w zakładce "procesy" jakiegoś L2.exe (lub lineago-podobnego zadania ?)
Co do karty to się niestety nie zanam więc ci nie powiem ...
GL & HF

NapQ

Napewno w menagerze nie ma nic związanego z l2.

PloomBoom

Jedyne co Ci moge podpowiedzieć w sprawie karty to: "napęczniałe" - wybrzuszone kondenstatory na płytce mogą wskazywać na to że karta już ma dość  :)
GL & HF

NapQ

Heh nie jestem przekonany czy z tą kartą jest coś nie tak (nie oglądałem jej) bo gdy robie full patha po instalacji gra normalnie chodzi. Ale gdy instaluję i zamiast full patha robie patha na abyss to pojawia się ten błąd.

Koszalek

Najlepiej pozyczyc od kumpla jego karte - i sprawdzic, czy na niej chodzi.