Pare pytan

Zaczęty przez Azu, Kwiecień 28, 2007, 05:43:43 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Azu

1. Jakie sa (jesli w ogole sa) elementy z c5 oprocz kotkow z bronia i kosci do rzucania u npc?
2. Gdzies slyszalem ze mozna miec tu tylko jedno konto na dane IP a za posiadanie wiecej grozi ban. To prawda?
3. Jesli jest dozwolone posiadanie ich wiekszej ilosci to czy mozna grac na dual boxie?
4. Dozwolone sa patche na skrzynki, drop i zoom?

Trzy ostatnie pytania sa dla mnie szczegolnie wazne bo jest to dozwolone na EPI ktore wlasnie z powodu tych ulatwien opuszczam.

Troche irytujace jest tez to ze na stronie pisze quest exp x4 a w rzeczywistosci jest x1 ale to malo wazne.

EDIT:
A i jeszcze jedno - ile stoi DEX?

Arkezar

1. server jest full C4, nie ma zadnych dodatkow z C5/C6
2. dotyczy tylko tworzenia konta, otrzymujesz 1 serial na 1 ip, mozesz tworzyc konta na roznych ip i pozniej z nich korzystac
3. jest dozwolony
4. nie (z wyjatkiem zoom, ktory jest wbudowany)
====
5. exp i adena z questow jest x4
====
6. od C1, czyli chyba 4 lata przy czym w kwietniu 2006 byl wipe w zwiazku z prowadzeniem C4

Franz:
Arkezar - Ghost Hunter 78 / Storm Screamer 7x - INActive
Aion Beta Testing

Azu

Co do punktu pierwszego to wydawalo mi sie ze te koty i kosci do rzucania sa dopiero w c5 ale ok :P A co do 6 to sie mylisz. Mam dwie postacie powyzej 20lvla (glowna + spoil) i dostawalem za questy na profke chyba cos kolo 2k expa :shock: Z questowa adena jest w porzadku

Dohid

Co do zooma to jest wbudowany tylko na oddalanie [nie można przejść przez postać i zrobić zbliżenia przez ścianę] i nie utrudnia on nawigacji kamerą [z czym się spotykałem, jak brak obrotu o 180 stopni, brak wyzerowania].
Dual box od niedawna jest dozwolony a z kluczami do kont nie ma żadnego problemu.
Kości to już chyba od C3 były ;p koty to też wynalazek sprzed C5.

NightBird

A ja nie chce robic nowego tematu wiec pytam tutaj:

1. Kiedy (jaki dzien/godzina) są organizowane olimpiady ?
2. Kiedy (jaki dzien/godzina) zaczyna się i konczy 7signs.
3. Jak mam 1 postac dusk 1 dawn to moge dac seal stony tej postaci ktorej druzyna wygrala 7signs by zmienic je w AA ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Dohid

1. Jak wszędzie czyli jak popadnie i jak komu się chce ;p
2. Jak wszędzie czyli czyli cykl zmienia się jakoś koło 1.00 w poniedziałek co tydzień.
3. No to oczywiste, że tak.

Azu

Zostaje jednak na EPI, serwery niewiele roznia sie ustawieniami a nie chce mi sie zaczynac od nowa :P A poza tym na EPI ostatnio mocno przybywa osob, liczba online waha sie zwyklo okolo tysiaca i jest tez troche obcokrajowcow :)

NightBird

ja mam pytanie czy w są jakies plany w najblizszej przyszlosci przejscia na C5?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Dohid

Azu

Hmm.. a jak jest na DEXie z narodowosciami? EPI zaczyna mnie troche irytowac wiec wlazlem na DEXa i gadalem z paroma osobami i wiekszosc mowi ze na serwie graja prawie sami Polacy, Czesi i Rumuni.. :| To prawda?

Jarllax

Cytat: Dohid w Maj 09, 2007, 10:27:32 PM
tak, plany są.

Jakieś informację kiedy mają przejść na c5

Dohid

@Azu, Polaków jest dużo, Czecha nigdy nie widziałem a co do Rumunów to czego można spodziewać się po Rumuńskim serwerze? Do Rumunów nic nie mam, serwer jest wielonarodowościowy a językiem "urzędowym" jest angielski.

@Jarllax, nie wiadomo kiedy, ale mają taki zamiar.

Kesai

Cytat: Azu w Maj 11, 2007, 09:02:58 PM
Hmm.. a jak jest na DEXie z narodowosciami? EPI zaczyna mnie troche irytowac wiec wlazlem na DEXa i gadalem z paroma osobami i wiekszosc mowi ze na serwie graja prawie sami Polacy, Czesi i Rumuni.. :| To prawda?
ja jestem w rosyjskiej gildii z kolumbijczykiem jako bonus, a kumpel w holenderskiej. [;

Azu

A dozwolony jest na serwerze dual box z dwoma postaciami poza miastem? Spotykalem sie z osobami ktore ciagaly za soba bufferow i co jakis czas ci ich buffowali.. Na EPI tez jest dozwolony dual box ale tylko w przypadkach kiedy jedna z postaci nie przekracza murow miasta

Kll

Dualbox jest dozwolony, nawet taki, ze bierzesz pp na plecki i jedziesz :D
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Azu

Cytat: Kll w Maj 24, 2007, 05:01:30 PM
Dualbox jest dozwolony, nawet taki, ze bierzesz pp na plecki i jedziesz :D

Ech no to zwalone.. Trzeba pisac do adminow zeby dual box z powrotem nie byl dozwolony :x

Kll

Bo ja wiem, aktywny buffer to i tak co innego niz jakis pp na boxie, chyba, ze jak grales na epi to tam bufferzy bufowali, siadali na 20 min i tyle. Wtedy to owsze dualbox jest o wiele lepszy :P.
L2 DEX x4

Azu

Ale nie chce mi sie jakos znowu tego warcryera robic.. No chyba ze na subke :D Mysle raczej o gladiatorze bo nigdy nim nie gralem a moze okazac sie ciekawy taki woj (magowie kompletnie mnie nie kreca z wyjatkiem supportu i summonerow :P )

Kll

Hmm z gladem poczekaj na c5, bo w c4 to hmm.... brak mi slow :P
L2 DEX x4

Azu

Mi nie chodzi nie o ownowanie tylko o przyjemnosc z gry. Pogadalem wczoraj z pewna osoba i dowiedzialem sie ze warcryer na DEXie bez problemu znajdzie klan i party (na EPI musialem wbijac ten 65 niemal sam..) wiec zostaje przy nim :) Ok koniec offtopa :P

Kll

Hmm a to dlaczego nikt na Epi wc nie bral w party? Czyzby caly serwer robil nekro :P? Bo na dexie wiele klanow pokazalo, ze na full buffie lucznik sklada nekro na 3 strzaly, a necro bije go po 600 :).
L2 DEX x4

Azu

Cytat: Kll w Maj 25, 2007, 10:29:20 AM
Hmm a to dlaczego nikt na Epi wc nie bral w party? Czyzby caly serwer robil nekro :P? Bo na dexie wiele klanow pokazalo, ze na full buffie lucznik sklada nekro na 3 strzaly, a necro bije go po 600 :).

Na EPI jest cos takiego jak party na odleglosc czyli jak masz z kims party i jestescie daleko od siebie to dostajecie jakis tam % wiecej expa i niestety wiekszosc serwera to nuki expiace samotnie wlasnie dzieki temu party :|

edwart

jak gra sie na dual boxsie i postacie sa w party i sa blisko siebie to exp sie dzieli czy mnozy . i jeszcze jedno pytanie gdy probuje sie zalogowac to nie wiem co mam wpisac w tej rubryce serial

Azu

Cytat: edwart w Maj 25, 2007, 09:06:53 PMgdy probuje sie zalogowac to nie wiem co mam wpisac w tej rubryce serial

U gory masz taki czerwony link Click here, uzupelniasz tam dane i wysylaja Ci na maila serial (kod) ktory masz przepisac do tej rubryki.

edit:
Jednak zdecydowalem sie na Glada w light.. Za ile mniej wiecej moge dostac na DEXie plated leather set (shirt, gaiters i boots)?