Donator coin a kasa ?

Zaczęty przez ZABoJCA, Maj 16, 2007, 09:14:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ZABoJCA

Wyczytałem na forum że 1 donator kosztuje na dragonie 1 euro (okolo 4zl) 
http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=9050.0
a więc jeśli 1 donator kosztuje 1 euro a donatury na serwie chodzą po mniej więcej 250kk adena to chyba opłaca się kupić taki donator sprzedać go i następnie jeśli już bedziemy mieli to 250kk to oddac te 200kk na aukcje na allegro (okolo 6 zł za 1 pakunek) i sprzedać a 50kk zostaje nam w kieszeni i na dodatek wzbogacamy się (zakładając koszty przelewu kolo 1 zl) o symboliczną złotówkę :P
Jeśli będziemy tak robić w kółko to i zarobimy adene na dragonie i zarobimy real cash (przynajmniej taka jest moja opinia).

Co myślicie o moim pomyśle?

dywyn

Od jakiegos czasu na allegro ludzie tak robia. Tu masz przyklad. Wbrew pozora to naprawde slaba kasa w porownaniu do tego ile trzeba sie nameczyc z ludzmi zadajacymi glupie pytania. Na jednegho kupujacego bywalo 10 zadajacych pytania "zalatwisz mi za xxx zl set lub bron xxx?". Sam kiedys sprzedawalem adene na Infinity z tym ze byla to adena ktora sam wyfarmilem, ale po "fbi przerwie" cena spadla tak drastycznie jest to zupelnie nieoplacalne (ojj te 3zl za 1kk bylo takie mile).

ZABoJCA

heh prawda ale na wieksza skale by coś wpadlo do kieszeni :D a gdyby się naprzykład umówić z ludźmi którzy też sprzedaja i podnieść cene (tylko że i tak znajda sie tacy którym bedzie się opłacało po niższej sprzedawac :/)

dywyn

Na wieksza skale Polska jest za malym rynkiem, a byt DN malo pewny (jak kazdego innego pirata). Im wiecej sprzedawcow tym cena nizsza i raczej zmowa cenowa raczej tu nie pomoze, bo w tym wpadku sprzedawca walczy o klienta, ktory zawsze moze zrezygnowac z zakupu lub ominac posrednika (ktorym chcialbys byc).

serdel

No i wszystko wyjasnione, closed.