TH a jego ladowanie blow'ow

Zaczęty przez mata, Maj 31, 2007, 05:23:19 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mata

Otoz mam th 60lvl nosze doom set co daje mi 33 dex do tego mam zrobione sklepowe dye +4dex/-5con :roll: wiem ze sa kiepskie ale

zrobiłem je dla sprawdzenia. Razem mam 37 dex i jedynie co zauważyłem to ze szybciej biegam troche wiekrze evasion i atak spd.

jednak odnosze wrażenie ze blowy wchodzą mi z podobna częstotliwością jak miałem tylko doom set bez dye. Ktos odnosi podobne

wrażenie z ludzi ktorzy graja na DN x15? Chciałbym zeby mi ktos wytlumaczył/wyjasnił (Moze moje wrażenie jest mylne).

Chce zobaczyc wasza opinie a wszczegolnosci osob ktore długo graja na Dragonie x15 i sa doświadczeni w prowadzeniu TH

(PVP/PVE)
PR/BD: ON
TH/PAL: OFF
PR/SK: SOLD

Art

DEX nie wplywa na czestotliwosc wchodzenia blow'ow
kup sobie demon's sword + mm :P
)

TheOwn3r

jakto dex nei wpływa na wchodzenie blowów?A co na to wpływa?Grałem Th na dragonie (Demon+mm/dc light)i bez dye na dexa blowy wchodziły w jakiś 90% a z dye 95%+, a napewno było to odczuwalne.
;o

Coulio

dye +4dex - 5con dla th ?? zrob +4dex - 5str bo od ilosci con zalezy sila blowow
Lolitabuff - bishop/sorcerer
kos4u - sh/ps
nm x30
clan - Avatars

Reina

Cytat: Coulio w Maj 31, 2007, 09:59:28 PM
dye +4dex - 5con dla th ?? zrob +4dex - 5str bo od ilosci con zalezy sila blowow
co ty gadasz? o.O
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Hodiel

logiczne zeby wzasc -str +dex z tego wzgladu ze str nie zwiekszy dmg od blowow a te pareset hp ktore nam odejmie dye -con to wcale nie tak malo jakby sie wydawalo
infinite........................

Reina

rozumiem uklad dye, ale on napisal, ze dmg blowa zalezy  od con o.O
tego juz nie rozumiem, prawda to?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Thorns

PO

1)  dla th tylko - STR + DEX jesli chcesz byc blow dealer  (sam mam -12 STR) dlaczego? poniewaz STR ani p.atk (daggera) nie wplywa na dmg z blow taki sam jest z C,B,A grade ( wyjatkiem sa np. SS+CD) gdzie crit ( tez blow)
jest wiekszy o wartosc CD

2)  DEX wpływa tez na stat. CRIT i tez na sukces BLOW

3) Jesli chcesz by wchodzily czesciej kup DS+mm  zawsze +40% szansy
     poza tym TH na 78lvl i 3 profie dostaje 3 dodatkowe skile ktore zwiekszaja szanse i wielkosc CRIT i BLOW  z tylu i od boku

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

TeDeI

Cytat: Coulio w Maj 31, 2007, 09:59:28 PM
A ja zawsze myślałem że STR... no patrz. :oops:
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć zaczęła się tuż za progiem -
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę.

mata

chyba macie racje z tym - str, con'a juz nie bede ruszac, wczoraj mialem PVP z kumplem z klanu on gra PW mial dark scremera+

evasion i doom set, ja mam dooma set i demon sworda, ani jednego PVP z nim nie wygralem :o , podobne lvl (60/61).

Uzywalem "obejsc" ani razu walczac z nim na arence stojac do mnie bokiem/tylem nie wszedl mi Backstab ;/.

Cały czas uzywalem switch'a zeby go troche zamotac i przejsc na jego tyly, switch nie wchodził (No chyba raz na znaczna ilosc pvp).

Jednym słowem kumpel lał mnie jak dziecko   :P. Chciałbym zaznaczyć ze obaj nie mamy nadmiernego obycia  w pvp.

System

Znaczy tak:

Str Daje dmg do blowow ale skomnie, Dla AW mozna dac str gdyz ma najwiecej i moze mu to cos dac (choc ma malo con ;p)
Najlepiej w dexa dac i wtedy zaszalec z blowami.Wtedy taki th bardziej jest tlyko pod pvp bo -12 str to nie nadaje sie na mobki (Taki th hituje magow po max 90-100).

Takw eic wole AW lub PW ;]
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Thorns

No dolkladnie Ustawienia DYE na -12 STR  tylko do pvp .. do expa  nie zabardzo.. ale jak juz sie ma 78/78 to sie expic nie chce:-)

Cytat(Taki th hituje magow po max 90-100)

jak masz ustawienia na BLOW to nie walisz z normalnych hitów :-) 3-4 blow i mag pada :-)

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

System

Cytat: ThornsPL w Czerwiec 01, 2007, 10:51:26 AM
No dolkladnie Ustawienia DYE na -12 STR  tylko do pvp .. do expa  nie zabardzo.. ale jak juz sie ma 78/78 to sie expic nie chce:-)

Cytat(Taki th hituje magow po max 90-100)

jak masz ustawienia na BLOW to nie walisz z normalnych hitów :-) 3-4 blow i mag pada :-)

a jak many nie ma ?:P
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

TheOwn3r

Z tymi enchanted mana potion mana jest zawsze ;x
;o

Thorns

no niestety masz racje moj najwiekszy problem to MANA nawet z potkami jest problem.. BLOW strasznie duzo bierze.. jesli przegrywam jakś walke to własnie z braku MANA , ale na MAGA zawsze starcza  :P

mata

Cytat: System/Board w Czerwiec 01, 2007, 10:28:06 AM
Takw eic wole AW lub PW ;]
Miałem kiedys AW na 50x i bardzo fajnie sie nim gralo ale server nie dziala ;], moim skromnym zdaniem  jak dagger to AW/PW ja zrobilem TH go z ciekawosci i z głownym zamiarem na enchanty ^^. Teraz naprawde nie wiem czemu ludzie graja TH on niczym soba nie reprezentuje no dobra jak dostanie bufki to moze cos...

P.S. zrobilem +4dex/-5str tak jak radziliscie dzisiaj zobacze jak to bedzie dzialac na arenie :) i napisze jak z dym dye sie walczy pvp/pve. Dzieki za Wasze podpowiedzi ^^

Thorns

jak chcesz walczyc w PvP z nastawieniem na BLOW to tylko sztylecik z +MM  z reszta nie ma sensu..

mata

Cytat: ThornsPL w Czerwiec 01, 2007, 03:45:46 PM
jak chcesz walczyc w PvP z nastawieniem na BLOW to tylko sztylecik z +MM  z reszta nie ma sensu..

tak tylko jest maly problem.... za takie sztyleciki chca kosmiczne ceny... niestety mnie na taki luxus nie stac :roll:

Wokuo

TH RULEZ tylko jak wszysktim TRZEBA umieć grać, ja latam z BO+focus i ladnie zamiatam na 10 strzalow 8-9 krytykowp o 500-750, blowy tez mi sie wydaje ladniej wchodza, niz z czystym BO, takie moje zdanie dye mam dex+2/con-2 i dex+2/str-2 i jest miodzio

Elvin

Cytat: Wokuo w Czerwiec 09, 2007, 09:19:30 PM
TH RULEZ tylko jak wszysktim TRZEBA umieć grać, ja latam z BO+focus i ladnie zamiatam na 10 strzalow 8-9 krytykowp o 500-750, blowy tez mi sie wydaje ladniej wchodza, niz z czystym BO, takie moje zdanie dye mam dex+2/con-2 i dex+2/str-2 i jest miodzio
z tym focusem i lepszym ladn rate to hmm, wrazenie xP

A jak kogos nie stac na ds+mm to nie musi od razu rezygnowac z blowow...
tylko domeczyc sie do 3 profki, jak sie ma focus death/chance i focus skill mastery to jest oke xD

mata

Cytat: Wokuo w Czerwiec 09, 2007, 09:19:30 PM

TH rulez?....az Zrobilem AW ^^ Th zostawiam do zadan specjalnych : boxy w trudno dostepnych miejscach, wkurzanie ludzi w Toi Trainami  :D   8)