Jaki subb?

Zaczęty przez Gwynbleidd, Czerwiec 01, 2007, 03:54:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gwynbleidd

Siemka!

Mam pytanko. Obecnie gram SK(68lvl) i zastanawiam się jakiego wybrac subb'a? Zależało by mi na postaci dobrej do mass PvP. Co radzicie?

izo

ogolnie to ktos zaraz natrze ci uszu :D

jak nie grasz na dragon netłork to poszukaj odpowiedzi w przyklejonym (cos tak czuje) temacie

a jesli grasz na DN to zadaj to pytanie w dziale poswieconym DN  :P

NightBird

1. bierz postac jaka chcesz bo i tak skille / staty starej postaci ci nie zostaną..

2. Jak zaznaczyles chcesz MASS PvP wiec:
- HE/SR/PR
- SPS/SORC/SH/

a jak wybierzesz nekro to jestes pipa.

3. jak grasz na DragonNetwork to s******* z tego forum na jakies dragonowe.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Zyth

Ja polecam WC  ;) Oczywiscie na jakims serwie, gdzie system subclass dziala jak na oficjalu, a nie jakies zlamione typu dragon network ;)

Marc1n

Hmm, przytocze jedno może zasadnicze spostrzeżenie. Subki bierze się pod to czego nam brakuje, dlatego może przytocze przykład:
Sam mam AW i jestem jak najbardziej szczęśliwy z wyboru. Na gangi jest idealny, szybki rebuff i można iść zabijać, jednak braki ma, jak wszyscy, idealnie nadaję się do zabijania magów i dd, gorzej z tankami np:
- Tutaj dobrym wyborem byłby Nuker, jednakże w grę wchodzi tylko Sorcerer, a ten wg. mojego gustu idealnie wygląda tylko na panience Human Mystic, a 2, że naprawdę średnio lubie grać nukerami, więc... odpada...
Dalej, fajnie by było móc dużo i długo strzelac, np, na siege:
- Archer tutaj jest dobrym wyborem, na Siege masz zazwyczaj dobre buffki więc nie jest źle. SR odpada, ze względu na niemożliwośc wzięcia, HE byłby troche niepasujący IMHO do wyglądu ciemniaków, one mają stać w ukryciu, ew. biegać i być tak mobilne, że aż niemożliwe do stargetowania, a HE jest tego przeciwnością, pozostaje PR...propozycja nr.1
Ciekawe byłoby męcznie i kompletne gnębienie DD w takim stopniu, że, możecie mieć co checie a i tak wam nakopie, do tego idealnie nadają się tankowie oraz niektórzy Melee:
- TK nie mogę wziąć, Paladina nie chcę, bo ma słabe mozliwości offensywne i mało kombinowania w PVP, SK nie ma nic na mass pvp, a arena to sztuka dla sztuki, pozostaje DA, na korzyśc którego przemawia także to, że DE z panterką u boku wygląda...klimatycznie. Dobry do mass pvp jest, gdyż ma kilka skilli do unieruchomienia wroga...nadaję się. Zakreślam DA...
- Melee, Tyrant jest Orkiem, a ich nie lubie, Destro nie umie biegać, nie lubie go, Warlord jest nawet nawet, ale DE z Pole wygląda do niczego, Glad w mass nie jest zły, w solo jeszcze lepszy, do tego DE na subie glada ma fajne animki...Zakraślam Glada...
Opcją jest także szybkie levelowanie, czyli support/bufferzy/healerzy....a wiadomo, że takie klasy dopiero szybko leveluja. Rozważyć mógłbym nawwet summonerów...
- Bufferzy/Healerzy, więc tak, jako PP w robe wyglądałbym jak EMO, EE nie mogę, SE tak samo EMO, Bishop też jak EMO
- Support, SwS nie mogę, BD szybko leveluje, ma wokół siebie fajny klimacik, w PvP od biedy też się nadaję, ma fajne debuffki AoE, troche kombinowania i fanu z nim jest...Zakreślam
- Summonerzy: EE nie moge, Warlock w skórze DE to parodia... PS nie ma Strickte summona chętnie branego w PVP, skazany jest na solo...tak bardzo solo, że raczej zawsze bez party, a jak się ma wojny to niestety nie idzie wylevelować. Szczególnie po delikatnym zgimpowaniu summonerów od C5...
Jeszcze orkowie:
- WC/OL, odpadają ze względu na to, że ciemny elf z bluntem Magiczny wygląda bez ogródek z dupy, nie mógł bym grać czymś na co nie idzie popatrzeć...
Spoila nie chce, WarSmitha nie mogę:
Reasumując: Małą zasadą selekcji/deselekcji można wybrać kilka typów, u mnie został: PR/Glad/DA/BD. W zależności na czym najbardziej będzie mi zależeć na 75+ będę mógł zdecydoiwać, kupa czasu jest, spostrzeżeń będzie wiele. IMHO grunt, żeby klasy się dopełniały, bo chodź nie można mieć skilli, to zawsze można się podniemić subką w zależności od tego, co tam trzeba :)
Teraz kolej na Ciebie, analizuj na swojej postaci podstawie :)
HATE ME MOAR!

Dev

a DA ma coś na mass pvp ? LOL ?
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Marc1n

Stun Shield/Shackle, Slow Effect 3 i Panterke i naprawdę dużym DMG... Na dobrą sprawę nie bez sensu uważa się, że DA jako jedyny może zabić nukera, właśnie przez tego stuna, z którego na Haste2 i Haste w mieczu i +DEX będzie dla maga ciężko wyjśc...nie tylko dla maga ofc
HATE ME MOAR!

Dev

tylko na 3rd wcale taki ciekawy nie jest, ale kto mysli o 3rd ? ;p Ja wole SK do mass bo moze przynajmniej pohexowac, ma tez slowa. SK dostaje arrest, który ma moze mniejszy zasięg, ale na stuna musisz podejść na prawie tak sam zasięg. Ma doty, a doty>stun shield. Ma vipera który omija wszystie resisty na posion i wchodzi prawie zawsze (szanse oceniam na jakies 70% - m atk kubika na ostatnim lvl to ~2000). Ma debufki za które go kocham. Z kubika może siąść wind shackle. Na 3rd SK jest duzo lepszy, obaj dostają TOD, ale SK dostaje to co mu brakowało, czyli stuna. NA full buffach można ładnie popsuć komuś zycie, bo reuse basha to jakies 3-4s (na renewalu etc). WG mnie na mass obaj są nieźli. Jeden ma w pizde debufów a drugi kota który jak przypierdzieli krytyka za 1200 to gf :P. Pala i TK nie skomentuje. Osobiscie na sube jako DE brałbym DA, bo tak jak powiedziałeś ten kot rozpierdziela. Z kolei na humanie nei wziąłbym nic innego niż SK :).

Marc1n

Shackle z 600 i Stun z 0. No i stoi. A jak wg. Ciebie DoT bardziej skuteczny niż STUN, to gz. Stunik w maga, twój target bierze dagger i GF i dalej jedziemy. A panterka wcale tak mocno nie wymiata. 4% bazowa szansa na criticala + osłabione kryty, plus to, że nie zawsze masz full buffy i wcale tak mocno nie pocina, chodź fakt, że DA+Panterka DMG > SK DMG na jakimkolwiek uberbuilidze :)
DoTy są fajne na arene i tylko tam, w innych przypadkach na nie ludzie leeeeeją.
HATE ME MOAR!

Gwynbleidd

No to metodą selekcji/deselekcji u mnie zostały: Destro/Glad/AW i Tyrant
Tylko teraz którego wybrać? Z tego co się orientuje to Tyrant do mass PvP jest średni więc mogę go wykreślić (poprawcie mnie jeśli sie mylę). Liczę na waszą pomoc!

PS. Nie, nie gram na dragonie...  :_delf_6_3:

myha

duzo osob bierze na suba klase która da sie szybko wyxpic ta klasa na subie jest im potrzebna tylko do zrobienia nobles
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Kretek

Polecam Destroyera, nie wiem jakie raty masz na servie ale pewnie ciężko jest o itemy, Dla destro założysz takie eq jakie teraz masz na sk, tylko broń zmienić.

Dev

CytatDestro/Glad/AW i Tyrant

Z tej trójki najlepszy ejst AW, ale jest to postać nieco trudna do opanowania ;p

Gwynbleidd

Sk podobno też jest trudny... :P
Gram już od pewnego czasu(ale nigdy nie brałem suba tylko robiłem nowa postać- dlatego to pytanie) więc nie powinienem mieć kłopotów z opanowaniem chara.

AW? hmmmm... bardzo możliwe :P

TheOwn3r

Ja tez polecam AW, jak się nauczysz grać, to bedziesz "kox":p
;o