Jak szybko zarobic:D??

Zaczęty przez Przemek1987, Czerwiec 01, 2007, 11:22:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Przemek1987

Czytam, czytam i czytam, a pozniej dalej czytam i dalej nie wiem jaka klasa krasnali szybo zarobic :dw_1_1: i co nia robic zeby zarobic i jak... moza zle szukam :? jak tak to poprosze linka konkretnego albo opinie zawodowcow 8)

pius

bounthunter ! i jestes ustawiony :-)
NEWBIE PLAYER

Yoker

miałem wielokrotnie obydwu i z rzekłbym, że BH zarabia lepiej niż WS, choć nie zawsze. Wszystko zależy od rate serwera. Na jednym na którym grałem był XP x10 a spoil tylko x1; wiele rzeczy można dorwać zarówno ze spoila jak i normalnego dropa toteż DD z krwi i kości czasem nawet znalazł potrzebną rzecz szybciej niż BH (drop rate x10), bowiem zabijał znacznie szybciej.

Zyth

BH zarabia ladnie głownie na mniej ratowych serwach i na wysokim lvlu to bardziej na keymatsach na armory i bronie, niz na matsach zwyklych.

ASrock

BH baaardzo szybko zarabia. Ja jak miałem 30lvl spoilem to w 1-2lvl wyspoilowałem 200 M. Ore i za 1 M. Ore miałem ok. 60-80k! To może razem być ok. 15kk! Radzę BH 8)

Przemek1987

a BH co robi?? tworzy przedmioty czy matsami handluje?? jak u niego to wyglada??

Zyth

BH to 2 profesja od scavengera i jest to poszukiwacz, uzywasz skila spoil (BH,scav maja go rozwinietego) i z mobow (potworkow ;p) masz okreslone matsy,kore pozniej najatrakcyjniej jest sprzedac na rynku w giran, 2 rodzaj krasnoluda to artisan (2 profesja warsmith), ktory z tych matsow, co BH zbierze moze zrobic przedmiot.

Przemek1987

Zyth dzieki wielkie :D Pan Bóg Ci to w dzieciach wynagrodzi :P

Wies1ek

Zależy jaki jest drop rate serwera jeśli chodzi o spoil i jaki masz system gry. Tj. grasz często czy 
raczej nie masz za wiele czasu w na grę? Jeśli grasz często a drop rate jest wysoki, to spoil będzie idealny. Natomiast jeśli np grasz mało, zrób sobie WH - crafta pospoliciej zwanego ;)
Wylewelujesz, ustawiasz sklepik w giran i możesz robić coś innego, a kasa sama leci.

Zyth

Cytatrób sobie WH - crafta pospoliciej zwanego
Wylewelujesz, ustawiasz sklepik w giran i możesz robić coś innego, a kasa sama leci.

Jak wystawisz BH keye na armory to tez siedzisz i sie lenisz i tez kaska sama leci.

Wies1ek

Napisałem, że wszystko zależy od tego, ile czasu poświęcić grze.

Ryltar

Cytat: Zyth w Czerwiec 04, 2007, 12:54:05 PM

Jak wystawisz BH keye na armory to tez siedzisz i sie lenisz i tez kaska sama leci.

Zamiast levelowac krasnale nie lepiej kupic pol litra i sie napierdolic?

mussaszi

Zrób BH i WS,spoil zbiera a craft przerabia i jesteś ustawiony  8) :P

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Zyth

CytatZamiast levelowac krasnale nie lepiej kupic pol litra i sie na-_-'ic?

Tylko nuby pija wódke! Krasnoludy sa wierne piwu! Poniewaz kazdy wie, ze liczy sie ilosc!

Elementalista

Zarobki BH zaleza od tego za ile skupowane sa matsy

Ryltar

CytatTylko nuby pija wódke! Krasnoludy sa wierne piwu! Poniewaz kazdy wie, ze liczy sie ilosc!

Ta ty chlejesz te piwo w plastikowych butelkach :P

ppysio

Ja mam warmistha i chciałebym się spytać skąd wziąśćcrystale (wiecie A D lub C grade) zeby sprzedać i kase ztrzepać  :dw_3_3: (skąd sie w ogóle te crystale biorą).

Wcześniej jak znajdywałęm jakis item d lub c grade to go krystalizowałem :) i jakoś kaska szła.

Shot at 2007-07-07

Dehumanizer

Cytat: ppysio w Lipiec 14, 2007, 08:33:29 PM
Ja mam warmistha i chciałebym się spytać skąd wziąśćcrystale (wiecie A D lub C grade) zeby sprzedać i kase ztrzepać  :dw_3_3: (skąd sie w ogóle te crystale biorą).

Wcześniej jak znajdywałęm jakis item d lub c grade to go krystalizowałem :) i jakoś kaska szła.

Sam właśnie sobie odpowiedziałeś...

HAHAxD

krysztaly a/s biora sie z mammona lub OE itemow, trzeba byc glupim zeby krystalizowac A grejdy, no moze tallum light :P
a B gr, np, skladasz duale delu*delu i krystalizujesz
Lin2Hobby: TH/Sorc/WL 75+ > R.I.P
L2P-Virtue: 78 WC/75 SPS  > R.I.P
SupremeL2: noblesse adventurer/mystic muse/saggi >R.I.P
La2Crazy Shappire 4x:  Saggi 77+

Cytat: Zarean w Wrzesień 15, 2007, 10:29:48 AM
Sal pało serwer stawiaj, ja chce GRAĆ!!!
polskie servy smierdzą.

niunius

Powiem jedno jak sie jest nie dorobionym graczem l2 to g... sie dorobi
Zostaje tylko zebranie adena pliss

Yoker

w takim przypadku zawsze daje 1 max. 2a. Jak ja nie lubie żebraków. Sam mogłem sobie na wszystko zapracować to dlaczego on nie może. Wrrrrrrrrr

ppysio

Cytat: niunius w Lipiec 17, 2007, 11:02:25 AM
[...] Zostaje tylko zebranie adena pliss...

Jeśli podejdzie do mnie taki lvl 50 i napisze "Adena please" to mam ochotę mu w morde strzelić. Rozumiem noob który nie ma na teleporta :p ale 50 lvl !!??

Predzej czy później i tak sie dorobi wilekiej którą i tak później wyda.....

Shot at 2007-07-07

Sarasi

proste prościusieńkie... Robisz Spoilera(Scavangera) i spoilujesz ;) najwięcej zarobisz sobie po 2 profce w Catacumb of Branded (koło Giran) poprostu idziesz z kumplami i spoilujesz :) Leci tam non stop SoP(Stone of Purity) i CBP (Course Bone Powder) :)

Galia est omnis divisa in partes tres
Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani
Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur
Ave Caesar morituri te salutant!

mussaszi

Cytat: ppysio w Lipiec 19, 2007, 10:04:04 AM

Jeśli podejdzie do mnie taki lvl 50 i napisze "Adena please" to mam ochotę mu w morde strzelić. Rozumiem noob który nie ma na teleporta :p ale 50 lvl !!??

Za takie żebranie powinna być obcja lania w morde w mieście  :bangin:

Cytat: ppysio w Lipiec 19, 2007, 10:04:04 AM

Predzej czy później i tak sie dorobi wilekiej którą i tak później wyda.....

Znaczy przepije  :piwko: :drool: żulom mówimy stanowcze nie.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Đraven

Cytat: Zyth w Czerwiec 04, 2007, 12:54:05 PM

Chyba że grasz na Frienz L2, gdzie od pewnego czasu mało kto cokolwiek kupuje ;/
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."