Skuteczne i użyteczne Skille dla SPSa

Zaczęty przez zieloniak, Marzec 04, 2007, 03:51:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

zieloniak

Od niedawna gram w Lineage 2. Mam SPSa na 45 lvlu i tu pojawia się problem. Chciałbym sie dowiedzieć, czy wszystkie Speelbooki musze kupować czy tam dropować, bo wydam kase a skill okaże sie bezużyteczny. Poradździe które skille warto wybrać. ZArówno na PVP jak i na expienie. Na razie mam Solar Flare, Mana Regeneration, Hydro Blast, Aura Flare i Frost Bolt. Musze jeszcze jakies nowe dokupywać czy te wystarczą??

Dev

cancel i sleep (podejżewam że sleep masz z wizarda ...) ... Wiecej nie pamiętam ... Surrender to water chyba też masz ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

zieloniak

Własnie surrender to water nie mam a na cancel jeszcze za wczesnie (chyba 48 lvl), a Aura bolt sie przydaje czy nie za bardzo?

Dev

podobno skile "aura" zostały nerfnięte, ja używam ich jedynie jako dobiajcze w czasie expa ...

NetSuuN

buddy

potrzebujesz: hydro blast, aura flare, solar flare, cancel, surrender to water, aqua splash, Sleeping Cloud, Ice Dagger na gosci ktorych nie mozesz uspic, Mana Regeneration,

ps do expa raczej nie uzywaj aura flare bo nie zadaje duzego dmg a bierze tyle many co hydro blast chyba ze wiesz, ze to ostatni strzal...

NetSuuN

Auruj tylko jak mob podbiegnie, a jak jest daleko to surrender to water + hydro

buddy

nie auruj! sps na tyle szybko czaruje ze bardziej sie oplaca walic hydro chyba ze jest fatalna sytuacja

Aldor

Cytat: buddy w Marzec 21, 2007, 07:13:55 PM
nie auruj! sps na tyle szybko czaruje ze bardziej sie oplaca walic hydro chyba ze jest fatalna sytuacja
tak szybko :shock:? no ciekawe jak masz z bron z acumenem to jo ale jak mob bodejdzie to co z blasta zeby przerwal?! :o wes najpierw pomysl a nie :P
Wiem jak robic pvp zajzyj na stronke www.myvideo.de i wpiszcie np. DA vs SPS polecam duzo fajnych wilmikow :D

Gamaliel

O lol. Szansa że Ci przerwie hydro jest mała. Zresztą jak masz casting speed z 882 ( ja mam taki na 51 lvl) to hydro wchodzi tak szybko że lepiej nie mówić.

Dev

ta szczegolnie jak ci pierdzielnie krytyka za 500 ...

mystico92

ktos napisal zeby walic surrendery ale to jest gowno tracisz tylko mane ja spsem gram juz z 1rok na malych ratach x4 i wiem jak to trzeba oszczedac mane a nie sie bawic w surrendery
1)jak uzywacie surrendera to bijecie tyle  samo lub 1 hydro mniej a tracicie tylko mp
2)jak uzywasz surendera to tylko pogarszach swoja sytuacje bo mob zblizy sie do ciebie na blizsza odleglosc
3) surrender nie zawsze wchodzi

aqua splkash wali sie tylko na rb ale nie polecam jak ja bijem hydro + aqua to bylo szybkie 4% do tylu wiec trzeba uwazac na aqua to tez jest shit

IMO solar hydro hydro jak dobiegnie to aura i po mobie

buddy

eee ale aqua splash to czar aoe czyli walisz kilku gosci na raz? czyli do expa pve 1 na 1 sie raczej nie oplaca uzywac?;o
ja gralem na x3 spsem i do expa tak kolo 60 lvla tez nie uzywalem surrendera, ale pozniej w party do cata/necro oplaca sie np jak w party jest 2 spsow(ja tak mialem czesto) ps surrender zre chyba tyle many co hydro

mystico92

ta aqua splash to jest jeden wielki shit do pve hydro i solar i wrazie potrzeby aura  a surrender owszem ssie tyle samo many co hydro

Dev

aqua splaszh wymiata na mobach 1/2 hp w grupach. Dwoch spellsingerow i exp idzie jak szalony ...

Quczu

tak dokladnie aqua splash to jest czar obszarowy, oplaca sie w druzynach z warlordem i overlordem powiedzmy bo overlord potrafi rzucic roota na kilku na raz warlord potrafi bic kilku na raz i takze sps moze tym skillem bic wielu przeciwnikow

ps: ktos napisal ze uzywal na rb... nie wiem w jakim celu, hehe nie polecam bo zwykle na rb sie bije obstawe a pozniej kolosa, a jak uderzysz aqua splash to naprawde dlugo nie pozyjesz ;p

aa i co do tematu to uzytecznym skillem jest rozwniez freezing shackle

niunius

Surrendera uzwyamy tylkona pvp ja i aqua splash gram sps od nie dawna no mam mj robe oraz SE z acum +5 tato of plandage i daye takie jak doradzaliscie i powiem ze nawet Bow ma zemna przerypane nie bawie sie w sleep tylo od razu wale Solara potem hydro ice dageri takna przemian hehe a ni razu nie przegralem z Bowem ale surrender przydaje sie na daggerow jak walniemy sleepa potem surrender cancel freezing shackle potem chydro to z dagera g... zostanie a jago blow to sie zdoze wyleczyc a zreszta od czego są dwa Vortexy zanim podleci to mpmiec nie bedzie
Ale polecamy aqua splesh na mas pvp
Ja najpierw wykupilem wlasnie te skile

eXtreme^

wydaje mi sie ze spsem mozna zaryzykowac i podbiec na bilska odleglosc i walic z aury falre:) chyba ze mowa o c4 sleep>cancel>surender>nuke>sleep>nuke

a na mass pvp nie oplaca sie rzucac aqua splash bo to w ogóle nie zada dmg lepiej walnac sleaping clound i pojdenyczo rozwalac

Silver Ranger FTW!:D

Finwe

Przydaje sie fez forst bold(czy jakos tak :P ) bo spowalnia przeciwnika aura bolt to shit i nie oplaca sie tego rozwijac, przydaje sie ice dagger i freezing shackle
Aktuaknie:
Core: Sigel Eva's Templar 96

Quczu

heh aura bolt moze i tak (male obrazenia, malo many potrzebuje)
ale aura flare przydatna bo strasznie szybko sie tym bije i dosyc mocno (wydaje mi sie jakies 75% sily hydro blast)

Finwe

Nie no Quczu troche przesadzasz, na pewno nie 75%. Ja bym powiedzial ze ok 55%. Tak czy inaczej ten skill jest bardzo uzyteczny i nie mozna wyobrazic sobie spsa bez aura flare. Czesto przydaje sie tez sleeping cloud. Jezeli lejemy agresywne moby stojace blisko siebie albo w grupach. Dajemy w tedy sleeping cloud i rozwalamy pokedynczo.
Aktuaknie:
Core: Sigel Eva's Templar 96

Jigga

Sleeping Cuolda mozna tez skutecznie na mass pvp rzucac

Bakoo$

na forum jestem nowy ale sps'em gram już jakiś czas, ze sleeping cloud jest różnie, czasami wejdzie na wszystkie moby czasem tylko na kilka. na innych playerów jest tez czasem ciężko, jeżeli mają duży wspólczynnik MEN, ale warto próbować z tym cast speedem:D

MysticMuse

ostatnio zaczolem uzywac  taktyki: cancel>>aura flare do oporu(na fullbuffie oczywiscie)
padaja jak muchy:PP wiec oplaca sie aura flare rozwijac a tych ktorzy mowiaze nie, zapraszam na  pvp

Yezo

League of Legends