Gladiator vs Bishop

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:18:14 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Proszę o pisanie konkretnej porady/zestawienia statystyk/opisu stylu gry w pvp dotyczące klas w temacie w którym się wypowiadacie

Reapper97

Glad VS Bishop

Glad podchodzi -> laduje skile -> ssy -> gf

i tyle chyba by bylo.
<--- Reapper --->
---> Phantom Ranger <---
server: eXistance

bula

a bishop zacznie sie leczyc i wrzuci gladowi mana burn i magical backfire...

bezsensowny topic :D DD vs Healer

jawron

Pokazem cierpliwości, ale rzeczywiście, jak bishop dobry, to sobie może poradzić... Trzeba tylko być w zwarciu, jak na selfbuffach to próbować przerwać stuna sleepem, mana burn i okładamy.

Idzie zrobić.
wannabe
]|[

bula

nie bardzo idzie bo bishowi nei starczy many na heal... do tego wrzucanie debuffow i trance ciagle...

Storm

Tak, moze pojedynki bishop vs DD moga byc pokazem umiejetnosci healera ale nie w przypadku glada. Grajac na self buffach glad odpala lionhearta i bishop moze zapomniec o trance co konczy sie jego zgonem po serii skillow (mowa o c5 )

Dev

Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Yoker

Cytat: DevouringOne w Czerwiec 03, 2007, 09:50:41 PM
mana burn + root ...
biszkopt nie ma rozwijanego root, poza tym glad by go zdjął zasięgowymi.

jawron

Po tym co zobaczyłem to: na selfbuff bishop ma dość spore szanse. Na buffach szanse drastycznie maleją (a i tak zawsze wszystko zależy od tego, komu się szybciej mana skończy...).
wannabe
]|[

Que

i co sie tak upieracie ze bishop glada rozwali :o ?? myslicie ze jak ma mana burn to wygral walke z gladem? zanim zdazy ja spalic zostanie mu moze polowa HP, reszte straci jak dostanie kilka machniec dualami. Ciekawe czym wy chcecie glada polozyc, chyba tym healem i zahealowac go na smierc.

TAK TAK zapalency, bishop pokonuje glada :)

Sn@ke

Nawet zakladajac, ze glad nie da rady polozyc bisha gdy sie bedzie healowal to przeciez heale tez kosztuja mane, a jak sie mana skonczy to glad wcale nie musi jej miec zeby wykonczyc skurczybyka. ;)

Fenrirus

bish przeciez tez bedzie bil glada a ten nie ma sie czym wyleczyc  :o to takie trudne do zrozumienia, ale w tej walce i tak wygra glad

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

Ramzesio

Poprostu zal...
Walka skonczy sie max 5 zasiegowkami a Bishop moze co najwyzej pozucac swoje heale...

PS: Wiem bo walczylem

coshoo

Stawiam na bishopa hehehehe. Rozwalają mnie te tematy. Przy wieklim szczęściu bishop może co najwyżej trzymać glada cały czas na trance jeśli jeszcze bedzie zył po kilku strzałach z banana i innych dystansowych wynalazków glada.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

myha

ale bishop nie ma bufów takich jak prophet wiec nawet jak wypali mane to nie ma czym zabic przeciwnika, prophet z odpowiednia bronia na swoich bufach potafi całkiem niezle bic wypalic mane i sie leczyc, bishop ma lepsze leczenie ale co z tego jak bedzie zadawał smieszny dmg
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Terradorn

Litości - co to za temat?

Glad przecież po to jest, aby zabijać, więc jakie szanse ma bishop??

Glad:
-cięzki pancerz
-duży dmg
-duża szybkość ataku
-ogrom skill'i
-dużo hp
-ataki na dystans

Bishop :
-mało hp
-mały dmg
-dobry heal
-mało p.defa

O czym my tu mowimy???!!!

<<< Gladiator >>>
Server : Allseron

Elfares

Grałem bishopem kiedyś i znam ta postać.. jeśli to by był serw bez mana potek i z średnim graczem który gra gladem bo zobaczył dużo takich na rynku bądź mu się 2 miecze podobają to bym wygrał.. glad  bez many wali śmieszny dmg.. jeśli dobrze to rozegramy i z odpowiednim eq ... a glad nie bedzie jakim super pr0.. to jest duza szansa.. wystarczy ,że zostanie mi troche many i bede walił 3x mniejszy dmg z "miecza" to walka do wygrania.. mowie o arenie.. na selfkach.. i z normalna bronia a nie glad bron +16 i pr0 bo zabija kazdego.. zycie u bisha sie nie liczy...  znaczy.. dobrze zeby bylo duzo zeby wyrobic z healowaniem.. mana + refleks zabijemy kazdego.. a serw z mana potkami too ehh..wygrałem już..   hit heal hit heal hit heal.. walka 2 h byle zadawac lepszy dmg niz on ma regen ^^
http://piczolandia.miniville.fr/

W każdej sekundzie,na każdym oddechu ktoś traci życie,
co mrugnięcie , kogoś marzenia odpływają,w rozczarowaniu otchłani znikają.
Czytając moje myśli przelane,słowa do śmierci dobrane,
ktoś w jakimś zakątku świata,gubi bezcenne życia światła.

Dev

Tylko polearm do pvp w c4 ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

Glad vs Bishop.glad wali Blastera a Bishop wola reszte party.

Elfares

No ja opisałem taktykę taka już ostateczną albo cuś.. bo tak jest na ogół ,że się leczy i woła ludzi z klanu..

Solar

Ale wy macie problemy i tematy jak ktos juz powiedzial bish moze trzymac glada na sleepie az przyleci ktos kto zrobi kuku gladowi. Elfares tak glad robi smieszny dmg bez many i buffow a bish z mana i buffami robi jeszcze smieszniejszy XD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Elfares

No to napisałem ,że wystarczy ,żeby bish walił 3x - 4x razy gorzej niż glad bez skili ( many ) no ale masz mane na leczenie... wiec..

comeback

bishop rzuca trance i odpala soe.
Swarm Member

Luna- 6x HE

Arantiel

Terradorn

O czym wy mowicie???

My NIE móimy o Glad Vs PARTY bishopa - omg -.-'

Nie okłamujcie się - bishop umrze.

<<< Gladiator >>>
Server : Allseron