Login

Zaczęty przez Elharion, Lipiec 02, 2007, 01:28:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Elharion

Witam, na początku chciałbym zaznaczyć, iż w stawianiu jestem totalnie zielony i mogę nie kojarzyć pewnych faktów z tym związanych... ^^'

Więc tak, mój problem dotyczy loginu.
Postawiłem serwer C5 według poradnika napisanego przez Zella, lecz gry próbuję się zalogować (przy podaniu loginu i hasła) nic się nie dzieje, tak jak w problemie  kamila004.
link: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,11778.0.html

Zell w tym temacie zasugerował, by pozmieniać wszystkie IP w plikach konfiguracyjnych, jak i host na 127.0.0.1
Tak też zrobiłem, ale to nadal nie rozwiązuje problemu.
Serwer chcę zrobić jedynie dla siebie.

@EDIT
Ok, problem z loginem po części udało mi się rozwiązać.. teraz sytuacja wygląda następująco
Po wpisaniu logina i hasła wyskakuje lista serwerów... i na tym się kończy. Nie mogę się podłączyć pod swój serwer.
Na konsoli gameserver zauważyłem coś takiego:

Client (null) Protocol Revision:693 is too low. only 694 and 709 are supported.

Prosiłbym o pomoc :)

Renji

Musisz dorwać nowszy katalog system pod C5. Ponieważ obecnie ta wersja protokołu klienta nie jest obsługiwana przez serwer.

primabolan

mam czysciutki piekniutki SYSTEM C5 folder :D moge poslac na @    pm do mnie...

[edit] ok dostalem PMa z @,wlasnie sie wysyla...
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

Elharion

Ok, wszystko (chyba ^^) działa poprawnie.
Wielkie dzięki primabolan :)
+ dla Ciebie

primabolan

ciesze sie ze moglem byc pomocny "+" się przyda moze nie tak bardzo jak moja pomoc ale dzieki :) (trzeba [Zgłoś do moderatora] i tam wydziargac o co loto ) :) pozdrawiam

SERDEL: A to masz :)

Soul: A czemu ja ni mam opcji zgłoś do moderatora? xD
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

adii

mam ten sam problem:P czy moglbys ten system tez dostac? dzieki z gory :p

Maślan

Plik / gameserver/config/server.propre

zmieniasz tak:

# Minimum and maximum protocol revision that server allow to connect.
# You must keep MinProtocolRevision <= MaxProtocolRevision.
MinProtocolRevision = 1
MaxProtocolRevision = 999

adii

dzieki :) pomoglo :) teraz mam inny problemy ale no nic serwer chodzi:P bez npc ale to szczegol pobawie sie:P jeszcze raz thx

CyBerGH0ST

:D też nie miałem npc-tów ale chyba znalazłem przyczyne to była ta linijka:
# Datapack root directory, defaults to current directory from which the server is started
DatapackRoot=C:/ServerInterlude/gameserver

ścieżka do datapacku gameservera musi być napisana przez / jak w adresie internetowym, a nie \  jak to ma miejsce w ścieżce dostępu bo jak z \ to w katalogu gameserver stworzył mi się katalog gameserverinterlude i w nim katalog data dopiero ;)
(\__/)
(O.o )
(> < )
<-- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.