Flame o botowaniu

Zaczęty przez arbiter_elegantiarum, Luty 19, 2007, 02:44:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marc1n

Cytatlevel i sprzęt >>> skill
Tak, ale jak jest w tym różnica. Ale jak się ma już S vs. S i 76+ to:
skill > all
HATE ME MOAR!

Profesor

ja nie czaje boterów. czemu zamiast grac na retailu i czekać aż bot im naboci lvl nie pójdą na serv x5kk gdzie praktycznie wszystkie skille działają no i niech sobie robią to pvp i CSy, skoro tylko  o to im chodzi, i po h*ja wafla psują grę innym na retailu? oni używając l2walkera nie grają w l2. grają w pvp. l2 = grind + pvp. l2 != l2walker + pvp. Ale co komu oczywiscie. Dla mnie użytkownicy l2walkera są jak gracze Dragon Network. ok grają se, tylko tak jak DN to nie jest lineage 2 to bocenie na servie l2 to nie jest lineage2.

z drugiej strony jakby NCSoft chciał to by wytropił all boterów, co za problem przelecieć się po lokacjach o.O

nie nie gram na retailu, ale na privach tez botują.

montezuma

Cytat: Profesor w Lipiec 16, 2007, 05:51:38 PM
ja nie czaje boterów. czemu zamiast grac na retailu i czekać aż bot im naboci lvl nie pójdą na serv x5kk gdzie praktycznie wszystkie skille działają no i niech sobie robią to pvp i CSy, skoro tylko  o to im chodzi,

pvp na offie>>>> pvp na kazdym dowolnym piracie. To jest po prostu inna gra.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Marc1n

Nie jest to regułą do końca.
HATE ME MOAR!

MonT

Zbierak

Cytat: Falconek w Lipiec 16, 2007, 05:25:53 PM
Zacznijmy od tego, że w l2 level i sprzęt >>>> skill. Botując zdobywasz level i sprzęt (czyli to co decyduje o zwycięstwie) w sposób nieuczciwy i to sprawia, że twoje zwycięstwa nie mają znaczenia. A jednoczenie utrudniasz uczciwym graczom normalną konkurencję.

/agree

Profesor

Cytat: montezuma w Lipiec 16, 2007, 06:20:43 PM
ja nie czaje boterów. czemu zamiast grac na retailu i czekać aż bot im naboci lvl nie pójdą na serv x5kk gdzie praktycznie wszystkie skille działają no i niech sobie robią to pvp i CSy, skoro tylko  o to im chodzi,

ahaaa czyli przyznajesz, że boterzy botują tylko po to żeby robić pefałpe z tymi słabszymi, którzy wolniej grindują bo nie używają l2walkera! SELFOWN! lol lol lol

montezuma

Cytat: Profesor w Lipiec 17, 2007, 12:27:17 PM

ahaaa czyli przyznajesz, że boterzy botują tylko po to żeby robić pefałpe z tymi słabszymi, którzy wolniej grindują bo nie używają l2walkera! SELFOWN! lol lol lol

widze ze kolejny kid co probuje sie dowartoscowac z powody gry na piracie. PvP nie ma nic wspolnego z botowaniem. PvP na offie ma nieporownywanie wyzszy poziom niz te na piracie, to jest po prostu inna liga.
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

bula

CytatPvP na offie ma nieporownywanie wyzszy poziom niz te na piracie, to jest po prostu inna liga.
dlatego tez ludzie na offie robia filmiki a cala reszta je oglada ... ale bez przesady z tym "nieporownywalnie"

Pavel

Nie ma w tym, żadnej przesady, bo taka jest prawda. Wątpie byś ujrzał takie massówki jakie są na offie na jednym z privów, gdyż tam przy takiej ilości ludzi server wybucha XD
Aki -> Swordsinger -> Eureka -> Invisible -> Giran Castle

jawron

Bleh, teraz privy mogą spokojnie uciągnąć 2k+ ludzi na raz... Ale dalej porządne pvp party, czy pvp trwające więcej niż minutę to rzadkość...
wannabe
]|[

montezuma

Cytat: jawron w Lipiec 17, 2007, 01:51:23 PM
Bleh, teraz privy mogą spokojnie uciągnąć 2k+ ludzi na raz...

teon, liczba online oscyluje w granicach 7k+, ostatnie sige aden 700+osob, a mamy srodek lata i ok 50%osob nie gra bo sa na wakacjach.
Naia - oficjalny server

bula

no dobra zgadzam sie ze na offie jest wiecej ludzi, lepsze warunki do pvp ale na niektorych privach ludzie tez sie niezle bawia ...a chyba o to w kazdej grze chodzi ...

Pavel

Trochę zszedłeś z tematu, no ale co tam, wiadomo, że w ogóle na pvp ludzie swietnie się bawią nawet przy tych najmniejszych tylko na takim privie, taką zabawę może zepsuć lag bądź dc ktorego winą będzie server zaś na offie cieżko by było to winą servera.
Aki -> Swordsinger -> Eureka -> Invisible -> Giran Castle

Profesor

Cytat: montezuma w Lipiec 17, 2007, 12:46:03 PM
Cytat: Profesor w Lipiec 17, 2007, 12:27:17 PM

widze ze kolejny kid co probuje sie dowartoscowac z powody gry na piracie. PvP nie ma nic wspolnego z botowaniem. PvP na offie ma nieporownywanie wyzszy poziom niz te na piracie, to jest po prostu inna liga.

lol Ty nic nie kumasz ^^
1. nie dowartościowuję się, i wcale nie uważam privów za lepsze sam bym chciał kiedyś pograć na retailu dlatego TU się udzielam.
2. zauważ, że jakby wszyscy boterzy poszli na x5kk to poziom by był retailowy czyż nie? ale skoro nei idą to wolą sobie pobić na tych co nie botują. proste. a Ty zbywasz mnie tekstami "o nastepny kid", LOL.

ale nie nie to za skomplikowane chyba dla Ciebie ^^.

montezuma

Cytat: Profesor w Lipiec 17, 2007, 03:00:29 PM
2. zauważ, że jakby wszyscy boterzy poszli na x5kk to poziom by był retailowy czyż nie? ale skoro nei idą to wolą sobie pobić na tych co nie botują. proste.

Nop, to zalezy od gracz, niektorzy boterzy nie maja pojeca o pvp, botuja dla adeny, zalerzy wszystko od gracza. Natomiast ty myslisz ze wszyscy botuja tylko po to zeby pozniej zabijac tych co nie botuja. Ci co biora udzial w pvp i botuja robia to dlatego zeby dobic lvl, odzyskac stracony exp a nie po to zeby sie odegrac na tych co nie botuja. Zreszta liczba aktywnych graczy pvp co botuja 76+ jest niewielka, po prostu sie nie oplaca. Natomiast to ze jest wiecej graczy na serwerach oficjalnych gdze ratio jest x1 niz na tych serwerach x5kk jest zwiazane z pvp. Zauwazcie ze to samo jest na piratach, na takim abyss x3 jest nieporownywalnie wiecej graczy niz na piracie x3000, coz wiecel ludzi wiekszy fun z pvp, im nizsze ratio serwera tym lepsze jakosciowo pvp.
Naia - oficjalny server

Profesor

ktoś stwierdził, że ludzie botują bo maja gdzieś PvE i idą w PvP i do tego się odniosłem. słuchaj ja nie wiem co to za różnica robić PvP na x5kk czy x1. oh wait znalazłem różnicę. na x1 wolniej się odrabia. ale wiadomo jak ktoś botuje to ma to gdzieś, zostawi sobie bota na jeden dzień i ma expa. ten co nie botuje tego nie ma. dlatego botowanie jest chamskie w stosunku do nich. ale co komu.

montezuma

Cytat: Profesor w Lipiec 17, 2007, 03:24:42 PM
słuchaj ja nie wiem co to za różnica robić PvP na x5kk czy x1.

To tak jak z pilka nozna, niby take same zasady a inny poziom reprezentuje 3ligowa druzyna z polski a druzyna z ligi mistrzow.
Naia - oficjalny server

Marc1n

no własnie niby tak, boterzy mają swoją "afk champions league" :D
HATE ME MOAR!

Yoker

Nie będę quotować, napiszę tylko tak ogólnie.

Czytając Wasze wypowiedzi doszedłem do wniosku, że wg. Was PvP dopiero na 3-cim transferze jest ciekawe, niżej nie ma sie co zabierać, a wcale tak nie jest. IMO PvP na 20 może być równie pasjonujące jak to z 7x.

Napisanie, że PvP z retaila a to z prv to zupełnie co innego to bzdura. Uważasz (uważacie), że im więcej ludzi to tym lepiej? (no bo taka prawda - różni się tylko ilościa graczy i tym, że wszystkie skille działają, na prv niekoniecznie). Osobiście nie przepadam za bardzo za mass pvp. W mass pvp liczy się zgranie drużyny i obieranie odpowiednich celów (targetowanie odpowiednich ludków) w PvP 1vs.1 liczą się umiejętności. Stargetować odpowiedniego to nie jest wielki problem, wygrać Prophetem z gladem w 1vs.1 to jest nielada kłopot. I taka właśnie walka udowadnia znajomość postaci, którą się gra.

Ellenos

Cytat: Yoker w Lipiec 17, 2007, 04:11:02 PM
Nie będę quotować, napiszę tylko tak ogólnie.

Czytając Wasze wypowiedzi doszedłem do wniosku, że wg. Was PvP dopiero na 3-cim transferze jest ciekawe, niżej nie ma sie co zabierać, a wcale tak nie jest. IMO PvP na 20 może być równie pasjonujące jak to z 7x.

Napisanie, że PvP z retaila a to z prv to zupełnie co innego to bzdura. Uważasz (uważacie), że im więcej ludzi to tym lepiej? (no bo taka prawda - różni się tylko ilościa graczy i tym, że wszystkie skille działają, na prv niekoniecznie). Osobiście nie przepadam za bardzo za mass pvp. W mass pvp liczy się zgranie drużyny i obieranie odpowiednich celów (targetowanie odpowiednich ludków) w PvP 1vs.1 liczą się umiejętności. Stargetować odpowiedniego to nie jest wielki problem, wygrać Prophetem z gladem w 1vs.1 to jest nielada kłopot. I taka właśnie walka udowadnia znajomość postaci, którą się gra.
Lol pograj na priv a potem pograj na retailu i wtedy porownaj pvp... Zdziwisz sie i to bardzo jak duza jest roznica.
Full Interlude
Hindemith
Ellenos
Offensive
http://www.mmo24.pl/index.php - forum l2.pl wrocilo

Marc1n

Powiem tak:
CytatIMO PvP na 20 może być równie pasjonujące jak to z 7x.
Czy wg. Ciebie walka Assasinem z Rogue, którzy posiadają Mortal Blow lvl 12 jest równie pasjonująca i ciekawa, jak walka 80 Ghost Huntera z 80 Adventurerem :?: Jak tak to gz...
Kocham mass, nie ma do niego niestety kompa, lubie siege, ale tam to już w ogóle mam tragedie(czyt. 3fps).
Walka z graczami ogólnie to ciekawy element L2, ale PvP, czyli Player vs. Player, a nie jak to ma miejsce na Franz PvB - Player vs. Bot.

I tutaj jest prawda, PvP Retail > PvP Priv. A to dlatego, że zdarzają sie klany nie boterskie po dwoch stronach wojny i jest ciekawie wtedy, jest także masa rzeczy, która się pozmieniała od C4 bugged priv na lepsze, dajmy na to CP potki, dlatego też coś takiego o czym wspomniał kolega:
Cytatwygrać Prophetem z gladem w 1vs.1 to jest nielada kłopot
... nie wchodzi w grę. Wchodzi za to niezaspamowywalny DMG. I tutaj są całe emocje PVP.
HATE ME MOAR!

Yoker

tak się zastanawiałem... czy powinienem się był tutaj wypowiedzieć czy nie...

@Marc1n
akurat nie o taką walke mi chodziło. Chodziło mi np. mag 20 vs. fighter 20. Z miesiąc temu grałem troszkę na serwerze x30 - serwer PvP, ale bez enchantów, bez A/S w sklepie, bez żadnych głupot. Pliki C4 PTS.
xp rate było x30, adena x25 - ok. 23lvlu miałem jeszcze wszystko none grade, biżu jakąś dropioną. Grałem Knightem. Walka z magiem była pasjonująca. Stun i mag leży, ale problem polegał na tym, żeby dobiec do maga. Z Ice boltem nawet nuker mógł mnie kitować. O takiej walce 2x myślałem a nie o porównaniu 2 podobnych klas.

Walka PP z Gladem też była przesadzona, miałem ogółem na myśli walki gdzie teoretycznie nie mamy żadnych szans - to od nas wymaga umiejętności.
Btw. mi komp też strasznie tnie na mass pvp, to też jest jeden powód dla którego nie lubie mass pvp. Mój komp był dobry jak kupowałem, bardzo dobry nawet. Problem polega na tym, że kupowany był ponad 2,5 roku temu...

po napisaniu tej części postu pewnie wielu z Was mnie wyśmieje, wielu pewnie (żeby się właśnie jeszcze bardziej nabić ze mnie) umieści cytat z sygnaturce, ale od tego jest forum - od wyrażania opinii.
Osobiście naprawdę nie rozumiem jak można się zachwycać, że retail jest taki genialny. Wszyscy co gracie piszecie, że to zupełnie inny lineage.
Ja bym NAPRAWDĘ NIE CHCIAŁ grać na retailu. Po pierwsze taka przyjemność kosztuje. Nie stoje źle materialnie. Zarabiam ok. 1100 zł/miesiąc; dostaje 60zł kieszonkowego (całe 1160 jest dla mnie - mam 19 lat i nie muszę utrzymywać rodziny). Pomimo, że mnie byłoby stać jest mi najzwyczajniej w świecie szkoda kasy na gre... za te 35zł (o ile się nie myle to chyba jakoś tak kosztuje miesiąc grania na retailu) wolałbym wyjść z kumplami do pubu (mam słaby łeb :P 35 starczy :D).
2. raty... jak widziałem jak kumpel gra na allseronie (x2) to mi się go aż żal zrobiło. Sam próbowałem na Supreme pograc troszkę. Na 22lvlu dark wizzardem musiałem odpoczywać w trakcie zdobycia lvlu ok. 4-5razy. Każdy odpoczynek po 4min. Jak to się mówi 'pierdole, postoje' - siedzenie i patrzenie na pasek zabierało mi znacznie więcej czasu niż samo ubijanie mobów... jeśli ma się klan to nie jest źle, można pogadać, ale jak się solo nawala to naprawdę można paść z nudów. Obecnie gram na serwerze x7 i najwyższy lvl mam 61 i nie jest to kwestia, że mam słaby eq i wolno mi idzie albo coś. Zdobywam 1lvl ok. 40-50min. Nie mam po prostu więcej czasu na grę.
3. boty, no właśnie, na retailu są, na wielu prv są zabezpieczenia. Sam osobiście chciałem przetestować zabezpieczenia roxy. Po zalogowaniu walkera dostałem bana na wszystkie konta z całego IP (oczywiście sprawdziłem jak zaczynałem grać a nie po pół roku gry :P)

niewątpliwie faktem jest, że na prv wciąż się z C4 użeramy, Wy macie IL od dawna, ale mi się tam nie spieszy :P prędzej czy później też będziemy mieć (w zasadzie już by mogłobyć, ale zbugowane, pod koniec sierpnia ma wyjść 'ładne' IL), retail też nie ma downów, ale jak na moim prv jest down to idę na piłkę - wracam i stoi spowrotem :)

zdaje sobie sprawę, że BARDZO odbiegłem od tematu i że moja opinia dla Was wielu wyda się dziwna (wielu też zapewne powie, że zazdrosny polaczek, którego nie stać na retaila), ale co tam...

Marc1n

Nie to, żebym był nie miły, ale nie jest to dział, o przeżyciach z jakiegoś priva i siadaniu podczas expienia jakimś wizardem na roxy. Nie to jest problematyką tematu, więc nie ma nawet po co o tym wspominać, a dwa, jest napisane, że nie poruszamy tematów privów tutaj zbytnio chociazby w "regulaminie".

Odpowiem krótko zwięźlę i temat. W Lineage2 nie ma ratów, ta gra ich nie posiada, każde odstępstwo od niego Lineage2 do końca już nie jest. Więc to może dlatego jest zupełnie inna gra :?:

Jeżeli ktoś woli przepić 35PLN w jeden wieczór w Pubie bardziej, niż pograć cały miech w L2, no to jego sprawa. Każdy ma inne priorytety, np. Daimoss wybotować się na 78/78 i gankować Outlaw Forest.
HATE ME MOAR!

Profesor

Cytat: montezuma w Lipiec 17, 2007, 03:37:54 PM
Cytat: Profesor w Lipiec 17, 2007, 03:24:42 PM
słuchaj ja nie wiem co to za różnica robić PvP na x5kk czy x1.

To tak jak z pilka nozna, niby take same zasady a inny poziom reprezentuje 3ligowa druzyna z polski a druzyna z ligi mistrzow.

albo słabo się znasz na piłce albo specjalnie zatajasz fakty :P róznica jest taka, że za samo uczestnictwo w Lidze Mistrzów dostajesz chyba 1kk EURO, w 3 lidze nie. PvP na retailu tworzą tylko ludzie. Za ileśtam punktów pvp nie dostanę realnej kasy. Na x5kk tak samo. A skoro pvp tworzą ludzie, to jakby ludzie się przenieśli to styl pvp też by się przeniósł. Ale ale nie przeniosa się, bo tam nie ma tych, którzy wolniej grindują, bo i tak 1-80 trwałby 10 minut. I to jest jedyna różnica.

:P