Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yoker

Cytat: TeDeI w Lipiec 16, 2007, 09:36:28 PM
Mógł jak glad to n00b. Osobiście nie wyobrażam sobie żeby jakiś BD ze swym śmiesznym p defem położył glada który umie grać.
BD wbrew pozorom nie ma aż tak śmiesznego defa. Lvlowałem z kumpel równo - ja BD, on glada. Na 60 (obecnie mamy 61) wciąż na moim BD miałem więcej defa niż on. Miałem troszkę badziej zechantowanego BW (ja wszystko +3, jemu z 6 enchantów brakowało do wszystko +3). Gdybyśmy mieli poenchatnowane równo to pewnie właśnie na 60 glad wyprzedza BD czyli nie powiedziałbym, że z defem jest aż tak źle

Cytat: Scorpion w Lipiec 17, 2007, 01:40:08 PM
Teraz nawet jak glad jest totalnym noobem, to i tak wygra:P Poza tym na c4 raczej maga nie zabijesz/lucznika tym bardziej/daggera z trudem/z destro- zero szans. Glada koksem w c5 uczynili-zmiana kosztów sonic focus wykorzystywanych na skille+ aoe nie pobierajace ich wcale.
Glad jednym TSSem zdejmie magowi całe CP i z pół życia. Nie powiedziałbym, że 'raczej nie zabije maga'
z łucznikiem to samo - raz walczyłem moim SRem (dl +3/+4; carnage bow) z wyżej wspomnianym kolegą. Krytykiem mu sypałem jakieś 700 (a ma do zdjęcia ponad 5k), on mi TSSem cale CP, bananem niewiele mniej. Gdybym go kitował to wiadomo - w końcu bym wygrał, ale w ciasnych lokaciach typu necro/ cata glad ma b. duże szanse.

Moje wypowiedzi zdają się być niekonsekwentne - raz piszę, że BD nie jest wcale taki zły, raz że glad. Podchodze do tego po prostu obiektywnie. Gram obecnie na serwerze z kilkoma dobrymi znajomymi z RL, mamy łącznie mnóstwo postaci, wszystkie w top B, miałem okazje przetestować wiele.

Scorpion

Hmm własnie- a jak nie będziesz w katach tym gladem to co? Do maga nie dobiegniesz, żeby tego tss-a użyc- a nawet jak użyjesz, to co potem? Zanim sie załadujesz od nowa mag 2x zdąży ci zrobić z dupy jesień średniowiecza :P Poza tym ja zakładam, że przeciwnik potrafi grać- a mag/lucznik glada kitująjak chcą- glad dostaje slowa i papa.A lucznik to slowa nawet nie musi...W c4 glad mial po prostu pod górkę,a c5/interlude to inna bajka...
...

Bled

c4? lionhert? tss co dalej? hmmmm kurdeeeee TY mam! moze stun?
c5? lionheart tss co dalej? hmmmm kurdeeeee TY mam! GF?

Derneth

Cytat: Scorpion w Lipiec 18, 2007, 10:14:44 AM
Hmm własnie- a jak nie będziesz w katach tym gladem to co? Do maga nie dobiegniesz, żeby tego tss-a użyc- a nawet jak użyjesz, to co potem? Zanim sie załadujesz od nowa mag 2x zdąży ci zrobić z dupy jesień średniowiecza :P Poza tym ja zakładam, że przeciwnik potrafi grać- a mag/lucznik glada kitująjak chcą- glad dostaje slowa i papa.A lucznik to slowa nawet nie musi...W c4 glad mial po prostu pod górkę,a c5/interlude to inna bajka...
w c4 z lucznikami daje rade syzbko padaja

Kier

Z magiem czy lucznikiem juz nie jest tak ciezko...
Wystarczy zebys sie przed walka naladowal na max, na poczatku odpalasz Liona i war frenzy, nastepnei self buffy, + Sonic Move ofc. Ladujesz sie odnowa do 7 i podbiegasz robisz "kobosa" z Sonic Buster/DSS/TSS, uzywasz energy stones + Sonic Focus(stan naladowania focusa to 3) i ladujesz w ucikajacego lucznika/maga z Sonic Blasta i Sonic Storm, po takie serii mag lezy juz naziemi, jesli nie to albo ladujesz go z Sonic Blasta/Storm lub podbiegasz do niego i uzywasz na pierwsz strzal Sonic Buster nastepnie TSS/DSS.
Jesli walczysz z ciemnym elfem to zawsze mozesz go zastunowac(nie stwowac jesli postac ma maj:P)na ta rase stun wchodz w 100%.
Cala kwestia lezy w tym abys nie klikal bezsensownie na skile i stal w miejscu bo nie zauwarzyles ze nie jestes naladowany.

bula

Cytatna ta rase stun wchodz w 100%.
ha ha ha swietny zart, sprobuj wsadzic stuna dla(dobra nie napisze SK) BD ktory ma 37 CON i Maj set i Resist SHock ...

Ryltar

CytatZ magiem czy lucznikiem juz nie jest tak ciezko...

Pewnie masz tarcze to wszystko zaslaniasz mieczami...ogladajcie wiecej cienight vs OE B lub A to bedziecie lepiej walczyc.

Derneth

Cytat: bula w Lipiec 18, 2007, 02:34:46 PM
ha ha ha swietny zart, sprobuj wsadzic stuna dla(dobra nie napisze SK) BD ktory ma 37 CON i Maj set i Resist SHock ...
radze czytac a nie cytujesz
chlopak powiedzial jak nie ma Maj seta

Kier

Widze ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem...

Bled

Cytat: bula w Lipiec 18, 2007, 02:34:46 PM
ha ha ha  sprobuj przetestowaac komu wejdzie wiecej stunow, ork destro +5con maj set resist shock vs twoj bd ?

bula

CytatWidze ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
sry niedoczytalem ... no kazdemu zdarzyc sie czasami moze :)

Cytatha ha ha  sprobuj przetestowaac komu wejdzie wiecej stunow, ork destro +5con maj set resist shock vs twoj bd ?
rly? a ktory destro jedzie +con? i jeszcze pewnie -str?

Ryltar

Cytatha ha ha  sprobuj przetestowaac komu wejdzie wiecej stunow, ork destro +5con maj set resist shock vs twoj bd ?

Przetestuj sobie SH z -10 con debuffem z 7s bez mj vs ork +3790 con majestic ressist shock,buff z 7s i zoabczysz ze sh wygra lol zajebiste porownanie...

CytatJesli walczysz z ciemnym elfem to zawsze mozesz go zastunowac(nie stwowac jesli postac ma maj:P)na ta rase stun wchodz w 100%.

100%? To ci obale ta teorie:

(tak jestem zuy do szpiku kosci i bede robil takie zasrane obliczenia)

(0.40/1.14)*(74/78)=33% zniewalajace prawda? 100-33=67% ze nie wejdzie no to troche daleko do 100%...

Derneth

Cytat: bula w Lipiec 18, 2007, 04:48:46 PM
CytatWidze ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
sry niedoczytalem ... no kazdemu zdarzyc sie czasami moze :)

rly? a ktory destro jedzie +con? i jeszcze pewnie -str?
tak samo najczesciej bd robia - con a nie +

Bled

ta jasne, sk>All

Ryltar

Cytat: Bled w Lipiec 18, 2007, 05:49:40 PM
ta jasne, sk>All

Jo stun glada ktory ma cale 40% szans na wejscie bazowo...nie no to w DE wchodzi zawsze...Ale pamietaj te SK>All to ty napisales zeby nie bylo pieprzenia ze to my gadamy ze SK "owóje"...

Scorpion

...

Ryltar

Fafik

Oki sorka, ze wam przerwe, ale co lepsze dla Glada, MJ Hv, czy tallumka?

Ryltar

Zalezy kto co lubi.Jak wolisz atk.speed to tallum jak p.atk to MJ :P

Scorpion

Imo Maj>tallum, z racji p defa.
...

Kier

Nom troche przesadzilem z 100%:P
Wczoraj testowalem to na SH 69(JEDYNIE BUFFY PP+SE) i wszedl 4/5 wiec to i tak jest dobrze.
Ja mialem 2 sety i powiem ze TALLUM jak dla mnie jest najlepszy,fakt p. def jest lepszy i stun resit wtf... ale gdy mamy liona to ten atut traci juz na swym duzym znaczeniu.
Natomiast reuse skill w tallumie jak i atak speed jest dla mnie najwazniejszy// najlepiej mi sie w nim gra:P

Bled

mozna powiedziec tez ze p.atk=dmg ze skilli wiec lepszy dfmg bedzie no nie?  :)

Kier

Scorpion

Ale lh trwa minute, a odnawia sie dluzej, znacznie dlużej...:P
...

Ryltar

Ale to i tak kwestia gustu bo ktos woli atk.speed a ktos p.atk.Ale od C5 to chyba bardziej sie atk.speed liczy.