LOGIN!!!

Zaczęty przez ruter, Lipiec 20, 2007, 06:55:35 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ruter

Sprawa tego typu bankowo zrobilem wszystko ok patrzylem nawet na 4 forach;] a wiec sprawa tego typu. sql zrobiony eleganco, navicat tak samo zalanczam server i login bez zadnych problemow sie lacza..zreszta zobaczcie sami.  http://img520.imageshack.us/my.php?image=beztytuuca5.jpg   uzywam no-ip ale tez wszystko jest w dacie wpisane ok przynajmniej tak mi sie wydaje..Problem: kiedy wchodze do gry jak zwykle wyskakuje mi ze zle haslo o.O probowalem juz na wszystkie sposoby i nic kilka rasy reinstalki byly uzywalem roznych programow..nic z tego ten sam blad zle haslo albo login..w ogóle mi nie chce utworzyc konta nawet jak mam true wpisane a powinno byc auto;/ i nic z tego..Znowusz edytowalem pare razy hosta w etc bo tak tez czasami bywa i mam wpisane 127,,,,, localhost i kolejno 127.....l2authser.... i tak dalej.w ogóle nawet nie chce mi wejsc do okna z serkami. Prozba pomozcie:))) lub gg jak naszybciej/ 2324745
z gory thx :)

Dodane później (edit by Soul)
A kiedy juz dziala to nie moge zrobic chara;/ normalnie wchodze na server klikam create wpisuje imie wybieram chara klikam CREATE i nic sie nie robi;/ przyczyna?

Damagus

Proponuje jeszcze raz wgrać bazę.Jeśli do tej pory wgrywałeś jakieś gm-shopy itp. tym razem zostaw ją czystą, a w ostateczności jeśli to nie pomoże polecam Server Pack Delty(sam z niego korzystam i jestem zadowolony,jest podatny na modyfikowanie).Możesz go znaleźć na RaGEZONE.Konkretnie chodzi o "Server 2.9 Fully Preconfigured INTERLUDE SERVER Stable".Wpisz w wyszukiwarce "delta" i na pewno znajdziesz. Pozdrawiam.

ruter

Dobra dzieki za pliczek...Natomiast mam kolejny problem kiedy juz wejde do gry i sie normalnie loguje na admina mam pin 0 ok ale wchodzi mi na serer biore zeby mi storzylo nowa postac wpisuje imie itp tak jak pisalem we wczesniejszym poscie..jednak kiedy wychodze z gry wyskakuje mi blad w oknie gameserver ze java nie ma jakiegos pliku albo ze nie ma go w tabeli msql konkretnie chodzi o char data czy cos w tym stulu przesle screena jak bede juz w domyu bo chwilowo nie jestem u siebie..Szukalem tego w internecie napewno ten pakiet co mi dales zainstalowal sie prawidlowo w bazie msql wszystko bylo done server sie laczy lecz nie moge storzyc zadnej postaci;/ zrobilem tak ze storzylem to w bazie msql w charakter ale kiedy i tak juz mam postac to i tak mi nie wchodzi bo nie mam char data...kolejny problem z ktorym nei moge sie uporac;/ :shock: a i jeszcze jedno server chodzi w localhost czy to dobrze ze mam ping 0 na localu?

Soul

spróbuj przeinstalować bazę danych.
Prepare for unforeseen consequences...

ruter

Chodzi ci o baze msql?zebym jeszcze raz rozpakowal database? bo robilem to wielokrotnie, zeby nie sklamac jestem troche zielony akurat w tym temacie bo generalnie interesuje sie tym wiec nie mialem problemow z postawieniem itp problem nastapil wlasnie na tym etapie dobra nei robie offtopa. A wiec co mam w taki rozaie zrobic kiedy wielokrotnie razy instalowalem baze msql? najpierw mam zainstalowac server iterlude a po nim database? pozniej wystakuje mi czy wszystkie pliki ma zapisyac na tamtych biore tak wszystkie. Wiec jesli cala baza jest zainstalowana prawidlowo bo przeciez pisze mi done wiec nie wiem w czym problem;/ dodam ze server Delta interlude. Nie istalowalem zadnych gm shopow itp wszystko podst tak jak bylo nic nie zmienialem.

czy jest mozliwe ze cos mam nie tak z java ustawione? jesli tak to prosze o podanie nazwy konkretnego pliku postaram sie tym pobawic..

Damagus

U mnie ping także jest 0. Wyrzuć starą bazę i zainstaluj jeszcze raz tzn. wejdź w navicata i usuń "l2jdb",potem stwórz na nowo i zainstaluj bazę z serwera. Jeśli to nie pomoże przeczytaj poradnik Zell'a dokładnie i rób według instrukcji krok po kroku.Pozdrawiam.

ruter

Mozliwe ze znalazlem problem lecz nie wiem wiec zapytam...Sciagam o was ze strony datapack czy przypadkiem to nie jest do c5? do pozniej instaluje server interlude wiec chyba tez potrzebuje i datapack interlude racja?jesli tak to dajcie uploada:) nie to ze jestem leniwy ale gdzie nie znajde to linki juz nie wazne;/
wszystko robilem tak jak jest tam napisane robilem pare razy reinstal msql i nivcata nic z tego...

Damagus

No dobra,żeby już skończyć twoje męki :):
1.Ściągasz to
http://rapidshare.com/files/40763111/Misterio_s_Server_Rev.2.9_Stable.rar.html

2.Instalujesz według tego:
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,9450.0.html

Oczywiście pomijasz ściąganie tych SP,ponieważ ja Ci dałem:)
Wystarczającą proste? Myślę,że tak.Wszystko podane jak na dłoni :)
Pozdrawiam i powodzenia.

ruter

Nadal nic nie pomoglo...wszystko w bazie danycj jest ok przinstalowywalem kilkakrotnie i nic;] a wiec wyskakuje mi taki blad kiedy chce zrobic create char http://img413.imageshack.us/my.php?image=damnaq5.jpg  a to jest niemozliwe ze tej tabeli nie brakuje poniewaz ona w ogóle nie istnieje, patrzylem rowniez w innych db nawet c5 i nie tylko.. wiec?

Damagus

Coś musiałeś pokopać,ale ja już sam od tego zgłupiałem i chyba nie mogę Ci pomóc.Osobiście nigdy nie miałem takich problemów.Może jacyś specjaliści się wypowiedzą ?? Pozdrawiam i powodzenia.

Maślan

ruter po pierw zmień Login serwer bo jest nie kompletny. A postaci dlatego nei utworzysz bo w tabeli charakters brakuje kolumny Plange_rank (czy jakoś tak) najlepiej zmień serwer PAck

ruter

dobra sluchajcie wgralem c5 i postanowilem postawic server bo chyba jedna z it nie dam rady sobie poradzic;] i znowu problem tym razem da datapack komplet done tak samo z loginem.Tylko ze nie moge sie zalogowac nawet incoret pass nie wyskakuje poprostu nic.Widzialem pare tematow na ten temat i nic o.O w ogóle nic sie nie rusza czytalem zeby poczekac czekalem :P nawet nei robie screena gameservera bo tam nie wyskakuja zadne bledy.Robilem takze swojego patcha i tez nic napewno w localu mam poprawne ip bo wszedzie 127.0.0.1 mysql poprawne 0 bledow.Lecz nie moge w ogóle sie zalogowac...nic nie wyskakuje. Jak myslicie format dobra sprawa dla takich rzeczy xD czy to nic nie da??