Overlord [OL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:11 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

wozek

Ja uzywam Imperial Staff+8 z Empowerem, bardzo dobrze mi sie nim gra a w plecaku jest Arcana Mace+7(bez SA:( ) oraz ostatnio hero wep (staff 1h) no i imperial crusader. Wg mnie 2h m blunt jest lepszy od takiego SOMa- idz z SOMem na SPSa- jestes dead, a z bluntem go utuklem wlasciwie nie uzywajac czarow, podbieglem, stun (800dmg) i jazda  :P

Lokken

Cytat: wozek w Lipiec 24, 2007, 12:42:23 PM
Ja uzywam Imperial Staff+8 z Empowerem, bardzo dobrze mi sie nim gra a w plecaku jest Arcana Mace+7(bez SA:( ) oraz ostatnio hero wep (staff 1h) no i imperial crusader.

Empower SA ssie. Dostajesz 60 m.atk na 77 lvl. Lepszy Acumen. A jako, że nie ma takiego SA na Imperial Staff ergo on również ssie :P Jako dowód podam ceny recek z Teona: Arcana Mace  20-25kk, Imperial Staff 5-7kk.

Cytat: wozek w Lipiec 24, 2007, 12:42:23 PM
Wg mnie 2h m blunt jest lepszy od takiego SOMa- idz z SOMem na SPSa- jestes dead, a z bluntem go utuklem wlasciwie nie uzywajac czarow, podbieglem, stun (800dmg) i jazda  :P

Zawsze można kupić jakiś dupiaty blunt i zrobić stun macro. A od SoM`a lepsza jest Arcana Mace lub FDS :P
TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

wozek

Ja bardzo cenie m attack z prostego powodu- ladniej wchodzą debuffy- wiec wole miec na razie Imperial Staff +8 Emp niz golego Arcana Mace +7 :P

bula

tylko ile ten Emp ci dodaje? 60 m.atk super :D jasne ze lepiej miec to nzi czysta arcane ale arcana +acu >>> imp staff ...

wozek

Taaa, arcana mace z acumenem rzadzi chociaz ja tam nie narzekam na razie na Imperial Staffa z SA. No i moim zdaniem OL w DC robe z Imperial Staff to najbardziej kozacko wygladajaca postac:D:D

Lokken

Imo to wygląda bardziej kozacko :P :P

j/k
TEON

bryju

Lokken

TEON

bula

Cytat: Lokken w Lipiec 25, 2007, 12:36:20 AM
Dynasty s80.

a moim zdaniem to juz jest lekka przesada z tymi piorami :P

Lokken

No ja to tak ironicznie napisałem. Nigdy tego gówna nie założę, nawet jak dobiję do 80 lvl.
TEON

bryju

A ja musze sie przyznac ze nigdy tego armora nie widzialem :P

bula

Cytat: bryju w Lipiec 25, 2007, 01:38:35 AM
A ja musze sie przyznac ze nigdy tego armora nie widzialem :P

bo on dopiero na koreanskich serwerach jest? :P

bryju

A wiesz ze to mozliwe:P:D A OLek jest dobry na PvP w C4?

Lokken

Na 1v1 to tak. Bo w c5 w porównaniu do c4 zwiększyli mu koszt mp draina, ale za to range buffów i heal` ma wiekszy. A na 1v1 to ci nie przeszkadza. Ale na mass pvp gdzie OL pełni jedynie rolę healer`a to C5 OL > C4 OL.
TEON

Lokken

Seal of Blockade    
Blocks an enemies attack (includs melee and bows)

WOOT

Źródło: http://lineage2.stratics.com/content/features/CT1-1/skills.php
TEON

wozek

Big LOL, teraz to despair juz nie potrzebny tak bardzo  :o , chyba mozemy mowic o UBERlordzie a nie tylko OVER  :P . No ale pisze attack a nie attacks wiec moze nie bedzie to jednak az taki wypas.

Siena

Taa super, tylko, że będzie to pewnie skill na 100+ lvl xD... i zanim ktoś zdobędzie... ^_^
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Jarllax

Nie może być, na stronie pisze:
Blocks an enemies attack (includs melee and bows)              Overlord

Czyli przed 3 profką już będzie dostępny ;)
Ale pewnie będzie miał słaby landrate ...

btw. ciekawi mnie też nowy Chant od Doom Cryera ;)
A mianowicie: Chant of Protection:Decreases critical damage dealt by an enemy.

Cóż może być ciekawie, ale patrząc na nowe skille innych klas to mogę powiedzieć że mało orczy magowie dostali. ;)

TruTherion

Jak zwykle orczy magowie mało dostają...
Hmm trochę bezsensu dodawać skill, który jak wejdzie odstawia przeciwnika do boxu... I to obszarówka jeszcze O.o. Może twórcy chcą aby Ol nie miał tylko funkcji CP healera, jak to często robi.
A dla WC szykują nowe buffki, aby sie odnalazł w nowych kronikach...

Jarllax

Cytat: TruTherion w Sierpień 03, 2007, 05:09:51 PM
Jak zwykle orczy magowie mało dostają...
Hmm trochę bezsensu dodawać skill, który jak wejdzie odstawia przeciwnika do boxu... I to obszarówka jeszcze O.o. Może twórcy chcą aby Ol nie miał tylko funkcji CP healera, jak to często robi.
A dla WC szykują nowe buffki, aby sie odnalazł w nowych kronikach...

Hmm na serverach c5, IT Na shoucie jest coś takiego:
Party LF WC i tak co chwile.
Dlatego nie kapuje tego "aby sie odnalazł w kronikach" 0o
Każde party, każdy klan od c5 weźmie WC.

TruTherion

Ale w Interlude jest już gorzej.
WC jest lubianym bufferem dla każdego party wojowników, ale brakowało mu buffów, których którymi by się wyróżniał. Mi chodzi o klimat... Niech klasy się wyróżniają, mają coś jedynego w swiom rodzaju, a nie robimy hybrydy.

Jarllax

Cytat: TruTherion w Sierpień 03, 2007, 09:03:40 PM
Ale w Interlude jest już gorzej.
WC jest lubianym bufferem dla każdego party wojowników, ale brakowało mu buffów, których którymi by się wyróżniał. Mi chodzi o klimat... Niech klasy się wyróżniają, mają coś jedynego w swiom rodzaju, a nie robimy hybrydy.
Gorzej 0o?

Chant of Magus i Chant of Victory ( Chociaż tylko Magus dochodzi w IT )

Te 2 buffy miażdżą szkoda że nie da sie dać oby dwóch naraz x] (chyba:>)

TruTherion

Overlord dostaje coś na podobe CoV...
WC ma tylko magusa, co go wyróżnia... Mało jak na mój gust.
Ale to topic o Olku.
Jestem bardzo ciekaw jak ten nowy skill będzie działał. Ale nawet jeśli land rate będzie mały to jak Olek wpadnie w 18 walczących ludzi (9 na 9), odpali to i powiedzmy 2 przeciwników upośledzi na amen, to budzi respekt  8), a następne debuffy to już tylko po grabarza dzwonić...

Wszyscy na początku będą robili macro na bicie Olka :P. Niezłe wyzwanie, bedzie ciekawie.

Jarllax

Cytat: TruTherion w Sierpień 03, 2007, 10:38:45 PM
Overlord dostaje coś na podobe CoV...
WC ma tylko magusa, co go wyróżnia... Mało jak na mój gust.
Ale to topic o Olku.
Jestem bardzo ciekaw jak ten nowy skill będzie działał. Ale nawet jeśli land rate będzie mały to jak Olek wpadnie w 18 walczących ludzi (9 na 9), odpali to i powiedzmy 2 przeciwników upośledzi na amen, to budzi respekt  8), a następne debuffy to już tylko po grabarza dzwonić...

Wszyscy na początku będą robili macro na bicie Olka :P. Niezłe wyzwanie, bedzie ciekawie.

Już w c5 na pierwszy target idzie Ol i Bishop, więc nawet nie do lecisz do pierwszego enemy x]

TruTherion

Bo sam do mnie przyjdzie... A ty może Olem i Bishopem lecisz w pierwszej linii?
Bardzo wielu Olów jest wykorzystywanych jedynie jako CP Healerzy ( chociaż mamy CP potki prawie bez rause delay, jak dla mnie pomyłka ), więc na początku Olek bezpiecznie z tyłu siedzi, później jak jest już ogólne zamieszanie biegnie w pierwsze szeregi. A jak ktoś będzie nadal na niego leciał przez reszte ludzi z party, to co z niego zostanie? A Olka łatwo nie zabijesz, zresztą tak samo Bishopa.