Najlepszy fighter do expienia solo...

Zaczęty przez Kubik, Marzec 15, 2007, 09:45:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

Ja nie nosiłem ŻADNYCH pot w tym hp poty. Brałem tylko alacrity. Nie musiałem nigdzie saidac. Zabijałem moby w srednim tempie ale nie ssiadałem na resty, wiec bez przerwy mogłem e xpić ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

RolRain

Myśle, że autorowi tematu chodziło wlaśnie o postać, która expi najszybciej. Starczy tej prywatnej wojny...

Bled

40k ssc to chyba mialem 85% wieghta , dodac ze masz obnizony regen z tego tytulu(chyba) cos smierdzi mi tu

Ashurei

SK nie nalezy do najbardziej "nosnych" charow, a nawet moj ex-gladek mial overweighta przy 8k ss.... Jakbym zabral 40k to bym chyba z miejsca sie nie ruszyl :P

bula

Cytat: Bled w Sierpień 23, 2007, 01:14:58 PM
40k ssc to chyba mialem 85% wieghta , dodac ze masz obnizony regen z tego tytulu(chyba) cos smierdzi mi tu
moze blessing of prophecy?

RolRain

Nie ma takiej możliwości żeby DE przeniósł taką ilość SS. Przy 6k będzie już przeciążony...

DIO

eee dager siadal bo mu many brakowalo? hmmm po co walil blowami? blowy sie podczas expienia uzywa tylko gdy np rzuci sie kilka mobkow a i tak przewaznie lepiej switch wrzucic, pw na 99% przescignie SK w expie, dlaczego? bo szybciej biega i ma czestsze criticale (bron z focus), gralem pw i sporo nim expilem tak samo jak SK i SK wysiada w porownaniuz dagerami, za wolno biega i za wolno zabija, to ze twardy to fakt ale dager po prostu szybciej sie porusza i szybciej zabija, mp to zuzywa sie do switcha/unlocka/lure jezeli takie posiada

Dev

ta jasne zabija z p atk 500-600 na max lvl z bufami, gdy sk ma tego 900 ?

Ryltar

Nie wiem.Ja na 20 minut buffow SE robie 6-8% na 61 w ciagu 20 minut na FG(tylko nie bije doom knightow bo stunuja i mnie opozniaja).HP mi nie spada ponizej 2/3 a mp mam zazwyczaj tez pelna(uzywam tylko na hex,dh,ls i ll).Gdybym mial +4 str,mj i damacha z focus to bym jeszcze szybciej koksal(mam avadona i kesha).A co do najszybszego woja ktory expi solo...

Pomyslec nalezy nad kilkoma rzeczami:
1)czy ma buffy
2)Jaki ma dps
3)czy ma skille ktore mu pomoga(np howl,hex itp.)
4)Jak czesto musi sie uwalic na dupe zeby odpoczac.
5)jego statystyki
6)jak daleko ma do mobow(wiadomo ze jak ktos siedzi w cata to powie ze ten i ten expi szybcie a jak ktos na otwartej to bedzie wolniej)
7)ressisty mobow
8) razy ile sa moby
9)czy mamy jakies summony
10)Bron i SA

teraz tak:
1)wiadomo ze kazdy woj w zwarciu bedzie mial na bank:vr,shield,ww,might,focus,dw i tu zalezy bo tanki zazwyczaj maja acumen i hex.Do koxu tez sie bierze zerka.Na buffach to napewno kazdy wymiata ale wyjatkowo lucznicy i daggerzy(blowy i kryty sa mocne) z tym ze archery moga sie nieraz nabiegac.
2)Tutaj akurat taki PR jest na prowadzeniu bo ma najwiecej str i najwiecej go osiagnie.Wojownicy,daggerzy,lucznicy i cala reszta maja zazwyczaj +5/4 str zazwyczaj przed 7x zeby sie wkoxac.A nie mowie tutaj ze lucznicy prowadza jezeli chodzi o normalne hity a z skilli to chyba daggerow nic nie pobije.
3)Do koxu to wiadomo najlepszy jest hex(+23% dmg).Inne skille tez sie moga przydac jak stuny itp. bo wtedy zamiast 2 mobow bedzie nas bic 1 i nie bedziemy musieli siadac od razu.
4)Kolejna sprawa ktora jest istotna.Nikt mi nie wkreci ze SK czesto siada bo ja moze do tego 61 siadalem max z 20 razy(jako sk) ze wzgledu ze mam Leech Life i Vamp cuba.Tanki maja duzy regen MP wiec beda rzadziej po mp siadac.TH/HE/Dwarfy i chyba orki(nie wiem) maja cos takiego jak pasyw ze jak siedza skacze im regen.Orki i ludzie maja tez relax(jezeli chca hp uzupelniac).
5)Tez wazna rzecz.Wiadomo kox to tylko STR dla woja,potem dex(szybsze bieganie od moba do moba) ale tez con jest wazny bo im wiecej mamy tym lepszy regen i mamy go wiecej.Orkowie sa dobrzy bo maja duzo str i con ale malo dexa.Ludzie tu sa najlepiej zbalansowani.
6)Tez wazne.Dobrze brac ciasne miejsca gdzie mamy od moba do moba ale nie za blisko bo jak sa social to beda nas atakowac 2+ mobow i bedziemy musieli siadac a tego nie chcemy.Miejsce tez musi nam pasowac bo raczej lucznikiem nie bedziemy latac po katakumbach solo.Nalezy tez pomyslec jakie to sa moby ale o tym zaraz.
7)Tez wazna rzecz.Archerem nie expimy na mobach z archery ressist tylko z archery weakness.Warto wiec czasem zadac sobie pytanie czy nie lepiej zamiast lac sukubow nie bic drake lub zamiast lac oczu w kraterze IT nie lepiej lac tam golemow.Najbardziej tutaj uniwersalne bronie to bez gadania Sword i Pole bo nie maja ressist ale tez nie maja weakness przy czym maja dobre krytyki.
8)Tez kolejna rzecz warta troche uwagi.Jezeli np. mamy lac jakies moby z cata ktore sa x3 za 3,5k expa a mamy mozliwosc zabic w tym czasie 4 inne moby za 1k expa to raczej wezmiemy te 2 moby.Moby x iles sa poprostu dla party(bynajmniej ja tak uwazam).
9)Odziwo tez moze sie przydac.Jezeli taki DA chce sie skoxac to przywola pantere ktora daje mu dodatkowy dmg i zamiast w ciagu minuty zabic 10 mobow zabije ich 15 to robi juz roznice.Tak samo jest z SK/TK,jezeli sk ma LL i vampire cubica to zadaje dmg i siebie leczy a TK tez sam sie leczy i oszczedzaja obydwoje MP na skillach.Jezeli dla kogos wazniejszy jest kox niz kasa to summony mozna przywolac.
10) ostatnia i bardzo wazna rzecz.Do zwiekszenia DPS raczej nie wezmiemy duali/miecza/blunta z health tylko damy mu haste/focus/critical dmg czy cos innego co pozwoli nam zadawac wiecej dmg.Nazlezy miec na uwadze ze sztylety i luki maja najwiekszy critical rate,potem sa pole i swordy a na koncu blunty.Oczywiscie taki meteor shower ma SA focus wiec jest lepszy do koxu niz Elysian z health(wiecej krytkow=wiecej dmg=szybciej zabijamy=szybciej nabijamy %).

Cytatta jasne zabija z p atk 500-600 na max lvl z bufami, gdy sk ma tego 900 ?

Loool chciales powiedziec 1400 p.atk...

Dev

Ryl nie biore pod uwage ofensywnego bulidu u SK, ale skoro kholdstar tyle wyciagnał, to czemu nie ? :>

Ryltar

Ale dolicz ze ona/on mial/a +4 str nie +5 :P

DIO

sk fajnie fajnie tylko dlaczego ciezko w katakumbach spotkac samotnego sk a th czy pw bijacego solo to nie problem? bo maja lure? bo czeste krytyki  + atc speed +wampiric rage robia  zniego prawie neismiertelna maszynke, bo maja fake death? bo maja silent move i moga sobie wyciagnac mobka jakiego tylko chca? chyba dlatego :D

bez bufow th i pw przegonia sk na bank, na ful bufach to sytuacja sie calkowicie zmienia i praktycznie kazda postac jest do expienia dobra, taki tyrant zasuwa wtedy jak kosiarka, destro tez, glad,sztyleciaze, sk, nawet DA i paladyn sobie beda niezle radzic, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

p.s. a czy ta gra nie zaklada expienia w party? bufer healer jakis dd drugi itp? chyba tak :D

Ryltar

Cytatsk fajnie fajnie tylko dlaczego ciezko w katakumbach spotkac samotnego sk a th czy pw bijacego solo to nie problem?

Przeczytaj ten dlugi post co napisalem.Co z tego ze siedza w katakumbach? Moga siedziec a ja moge siedziec na FG i rypac tez moby.Dla mnie katakumby to nie problem ale chodze do nich tylko jak chce wyciagnac AA.

Cytatbo czeste krytyki  + atc speed

+genialny p.atk lol...

Cytatzniego prawie neismiertelna maszynke, bo maja fake death?

Wiesz co sie mowi o prawie.A FD jak mob sie nie nabierze to klikasz To Villige tymczasem ja sobie odpale UD i za pomoca potowz VR wylecze sie szybciej niz oni mi robia dmg.A tekst w stylu TH/PW ma UE mnie rozsmieszy chyba ze od dzisiaj Ue pozwala unikac nukow.

Cytatbo maja silent move i moga sobie wyciagnac mobka jakiego tylko chca?

Ta SM zejdzie ci 1/2 mp zanim dojdziesz do moba a jak mu zasadzisz blowa czy regulara to sie zleci pol pokoju bo sa zazwyczaj social.

Cytatbez bufow th i pw przegonia sk na bank

Ta w koncu maja genialne selfy...

Dev

Jezeli ktorykolwiek dagger expi bez blowow, to ja po prostu POGRATULUJE, bo wtedy na 100%expi wolniej od tanka ...

fracti

DD build dla SK na PvE ftw :)
Co do tego all in one to SK taki wlasnie jest: tank, dd, debuffer, buffy cienkie ale coz ;) sam sie wyleczy drainami.. Cos jeszcze?

RolRain

sliP

mój palek koxa sam szybciej w dino niż wasz SK z 1400 p.atk w FG... :bored:

bula

ta jasne tym palkiem w dino sam nie zabijesz moba >.< albo bijesz go godzine ...

sliP

Z Forgotten Blade Focus +25 z buffami: dance of warrior,dance of vampire,dance of fire,dance of fury,song of hunter,chant of victory,might,greater might,chant of vampire,focus,haste,death whisper,advanced block,chant of revenge itd. z pewnością szybciej niż wasz SK w FG  :bangin: :D :D :D

RolRain

My mówimy o normalnym serwerze aka retail :s

bula

Cytat: sliP w Sierpień 27, 2007, 04:23:35 PM
Z Forgotten Blade Focus +25 z buffami: dance of warrior,dance of vampire,dance of fire,dance of fury,song of hunter,chant of victory,might,greater might,chant of vampire,focus,haste,death whisper,advanced block,chant of revenge itd. z pewnością szybciej niż wasz SK w FG  :bangin: :D :D :D
daj naszemu SK taki sprzet/buffy i zobaczymy kto bedzie szybciej expil ... >.<

Yoker

a mój PP soluje Antharasa walcząc melee (zapomniałem napisac, że mam buffy o których twórcy Lineage nie słyszeli, nie mówiąc o tym, że eq jest +65k)

Solar

Ludzie dobijacie mnie jak mozna expic na "full buffie" solo songi i tance trwaja po 2 min ............ czyli co bizecie te buffy od bd/swsa wywalacie go z pt i  bijecie wszystko co popadnie XD po 2 min wracacie i buffujecie sie znowu..... Zalezy co biezemy pod uwage jezeli szybkosc expienia to ktorys z nozownikow jezeli wytrfalosc to tankowie......... A nie kurde wl na pro uber full buffie nim sie da expic gdzies do 55 lvlu potem bez pt to dno .............

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Bled

Cytat: bula w Sierpień 27, 2007, 05:32:20 PM
daj naszemu SK taki sprzet/buffy i zobaczymy kto bedzie szybciej expil ... >.<
raczej na UD to palek bedzie expil szybciej, czas rzucania hexa=zgon moba;]

DIO

biorac pod uwage czas rzucania hexa to chyba tylko nukerzy i lucznicy jak im kryty dobrze wejda sa w stanie zabic mobka(tyrant z huricane i glad z tss tez ma szanse jak mu kryt wejdzie)  , na bank nie paladyn, nawet DA nie :p