Sens powstrzymywania bledingu i trucizny..

Zaczęty przez Elfares, Wrzesień 03, 2007, 02:55:00 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Elfares

Te skile jak dla mnie wydają się bez użyteczne.. zrą manę nawet z bssx mają długi cast który łatwo przerwać.. po za tym przeważnie jak expie.. to mam skile do 3 ... a wystepuje o 1 większa ... nie ma sensu chyba tego używać g antidote i bandaż są lepsze.. i małe pytanko do ilu działa g antidote? a do ilu max ten skill..  ( effect ) bo jeśli kupie to za 10 k w skilepie kilka to nie opłaca się tych skili używać ... wiec? jakiś urkyty + w tym? a może g antidote do max 6 działa? nie wiem bo nie spr i chce wasza opinie usłyszeć..
http://piczolandia.miniville.fr/

W każdej sekundzie,na każdym oddechu ktoś traci życie,
co mrugnięcie , kogoś marzenia odpływają,w rozczarowaniu otchłani znikają.
Czytając moje myśli przelane,słowa do śmierci dobrane,
ktoś w jakimś zakątku świata,gubi bezcenne życia światła.

HAHAxD

gr antidote chyba do 7 albo 8 nei jestem pewien ale napewno 9 nie zdejmuje :>
Lin2Hobby: TH/Sorc/WL 75+ > R.I.P
L2P-Virtue: 78 WC/75 SPS  > R.I.P
SupremeL2: noblesse adventurer/mystic muse/saggi >R.I.P
La2Crazy Shappire 4x:  Saggi 77+

Cytat: Zarean w Wrzesień 15, 2007, 10:29:48 AM
Sal pało serwer stawiaj, ja chce GRAĆ!!!
polskie servy smierdzą.

Elfares

No ale jak by na to nie patrzeć to 8 9 się rzadko zdarza wiec nie ma sensu tego chyba używać no nie.. ?

Siena

9 nie da się zdjąć.
8 jest zawsze na walkach 70+, więc wtedy potiony nie pomogą.
Ja uważam, że mimo wszystko warto się wyleczyć, bo takie zatrucia/krwawienia mogą bardzo przeszkodzić w walce. Zawsze to kilkaset HP się zaoszczędzi. ;)
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Elfares

Nie no pytam się czyli na low lvl nie ma sensu używania tego no nie? bo też zawsze bssx + te skile.. ale robie nowa postać expie koło ct i tak mi wpadły w rece potki .. nie no a co z bleedem? 9 nie widziałem jeszcze ehehe ... czyli do ilu wreszcie G antidote działa...

eSkel

9lv bleed maja chyba daggerzy/dark elfy ze skila na high lv ?

co do samych skili, lepsze to niz nic, jakbys mial deskorolke to bys jej nie uzywal, bo nie mozesz sie rozpedzic do 120 kph ? : P

Siena

Elfares

No ale według mnie to nie ma sensu.. chyba ,że
- potki zwykłe leczą do 3, g leczą do 6 ? tak ?i to samo z blledem + 6+ tylko skile  wtedy to by miało sens i ja chce tylko pytanie czy g działa do 6 ? czy ale nie ze 6 7 albo 15 tylko chce dokładnej odpowidzi do ilu to działa.. bo tak się składa ,że nie jestem w stanie spr bo tą postacią na razie 40 dobiłem... no wiec?

Dev

to ma sens. Lepie jstarcic 6 s na leczenie sie niz stracic ze stinga i poisiona 3k hp ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Elfares

I jezu.. wy nie wiecie o co mi chodzi.. chodzi mi o to ,że można używać tych rzeczy z gorcery nie tracąc many.. ale nie wiem do jakiego effectu one działają.. te pierwsze do 3 a te 2? i chce dokładna odp a wy mi o tym ,że nie ma ensu leczenie stinga poisona itp.. omg

Dev

nie mozna leczyc stingow i posionow od DE lvl +70
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Siena

A co to za różnica. omg. Wejdź do gry i sprawdź, a nie bulwersujesz się. ^^
Proste: masz potki/ bandaże i działają na taki effekt skilla - używaj ich. Nie masz/ nie działają - używaj skilla. :o

Elfares

Cytat: Brodzisz w Wrzesień 03, 2007, 09:57:06 PM
nie mozna leczyc stingow i posionow od DE lvl +70

Znaczy nie można bandarzami i antidote? czy skilami bo tak to napisałem ^^

Siena super .. walczę w pvp i będę spr czy podziała czy nie no nie? i tracił sek..
A umiesz czytać ? kilka postów wyżej napisałem ,że nie mam jak spr.. bo aktualna postać ma 40 lvl.. i nie mam zamiaru szukać trocizn typu 7, 8     no ale nikt nie zna cyferki ... 6 ,7 ? nic to trudno jak wbije trochę lvla to sam spr..

Frohike

Powiem tak: jest sens powstrzymywania bledingu i trucizny o efekcie wyższym niż leczą antidote i bandaże ^^ Wszystko teraz jasne ?

MonT

Cytat: Frohike w Wrzesień 05, 2007, 11:01:37 PM
Powiem tak: jest sens powstrzymywania bledingu i trucizny o efekcie wyższym niż leczą antidote i bandaże ^^ Wszystko teraz jasne ?
Wydaje mi się, że temu panu trzeba napisać wyjątkowo prosto. Więc jeśli możesz się wyleczyć za pomocą antidote/bandaża to to robisz (chyba, że nie masz), a jeśli nie możesz to używasz umiejętności. Potki/bandaże używane są szybciej niż zaklęcia, więc nie wiem jaka w tym filozofia.

Elfares

Mont wydawało mi się ,że zrozumiałeś o co mi chodzi ale jednak nie.. to napisze może ktoś zrozumie ale tak bardziej hmm..     ja nie pytam się o to kuźwa czy jest sensu używania tylko o to do jakiego effectu działa G antidote i to na bleed... nie no prościej już nie mogłem..

Frohike

Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to antidote-listek leczy do 3 efektu, antidote-fiolka do 6.. 7 i 8 effect tylko skillem. Nie wiem jak z bleed bo nigdy nie używałem bandażu na to, ale sądze, że do 3 efektu działa ( strzelałem, ale lepsze to niż nic :P) A tak w ogóle, to z czego Ty robisz problemy ?

Ja:

<dostaje poison/bleed>
<używam antidote/bandage>
<1.pomogło - ciesze się>
<2.nie pomogło - używam skilla albo olewam i czekam aż zejdzie ( zależnie czy to pvp/pve) >
<mam problem z głowy>

Ty:

<dostajesz poison/bleed>
<wyłączasz gre, odpalasz forum, zakładasz temat i pytasz co masz zrobić>

Gdzie tu sens ? Przecież jak sobie spokojnie expisz i nagle dostajesz poison/bleed to chyba używasz itemów żeby się wyleczyć.. jak Ci pomogło to widzisz, że działa na taki lvl poison/bleed, nie pomogło to widzisz, że nie działa i używasz skilla... i masz odpowiedź na swoje pytanie. Sorry jeśli Cię uraziłem, ale naprawdę mogłeś sobie poradzić bez zakładania kolejnego topicu i zaśmiecania forum. No offence.

Edit:
Cytat: Elfares w Wrzesień 03, 2007, 10:10:30 PM
Siena super .. walczę w pvp i będę spr czy podziała czy nie no nie? i tracił sek..
A umiesz czytać ? kilka postów wyżej napisałem ,że nie mam jak spr.. bo aktualna postać ma 40 lvl.. i nie mam zamiaru szukać trocizn typu 7, 8     no ale nikt nie zna cyferki ... 6 ,7 ? nic to trudno jak wbije trochę lvla to sam spr..

Sytuacja 1:
Ekhm... ok masz lvl 40 i masz pvp... używasz oczu (patrzysz na monitor) i stwierdzasz ze Twój przeciwnik jest w Twoim przedziale lvl'owym, bierzesz sprawe na chłopski rozum i wysuwasz wniosek, że na takim lvlu gościu nie dysponuje poison/bleed o wysokich effect - używasz antidote/bandage.

Sytuacja 2:
Ok.. patrzysz na przeciwnika.. typ 70+.. rozum podpowiada Ci, że może on użyć przeciwko Tobie śmiercionośnej trutki lub spowodować krwawienie o efekcie 7/8.. co robisz ? Nieważne czy użyjesz skilla/itemu bo ten kolo ma 70+ i i tak padniesz. W czym więc problem ?

Poza tym.. jeśli szkoda Ci tej jednej/pół sekundy na użycie antidote/bandage to chyba tym bardziej będzie Ci szkoda tracenia sekund na patrzenie tam na buffy/debuffy i szukanie o jakim efekcie dostałeś poison/bleed ? Więc tym bardziej bierzesz sprawę na chłopski rozum i: patrz Syt1, Syt2 ^^

Poza tym2: Ach te pvp na 40+ ...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem :)

Finwe

jest sens powstrzymania bleedingu i trucizny. od gracii zmniejszyl sie czas rzucania tych skili i sa bardzo użyteczne w pvp z d. elfami.
Aktuaknie:
Core: Sigel Eva's Templar 96

Hermit

Cytat: Finwe w Październik 15, 2009, 09:12:14 PM
jest sens powstrzymania bleedingu i trucizny. od gracii zmniejszyl sie czas rzucania tych skili i sa bardzo użyteczne w pvp z d. elfami.

aha :P
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Madith

Cytat: Finwe w Październik 15, 2009, 09:12:14 PM

yhy...to sprawdz date ostatniego posta...

Mysle, ze autor zdarzyl wbic max lvl na mainie+3subach i zna juz odpowiedz na nurtujace go pytanie.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Itherus

w ostatniej kronice wzmocniono bleed oraz poison do tego efekt slow, teraz opłaca sie z tego leczyc.

Madith

Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Itherus