Build dla SK

Zaczęty przez PlemnikPL, Październik 11, 2007, 11:28:47 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jaki jest najlepszy build dla SK pod pvp:

Wojownik (ofensywny dd)
4 (80%)
Nuker (drainy debuffy itp)
0 (0%)
Polaczenie woja i maga
1 (20%)
defensywny tank
0 (0%)

Głosów w sumie: 5

PlemnikPL

Interesuje mnie najlpeszy build dla SK pod pvp, napiszcie co o tym sadzicie
Skończyłem z Lineage II

Ryltar

Nie ma najlepszego.Wejdz na HR i sobie sprawdz kazdy tylko pamietaj nie na arenie a na PvP normalnym bo tak to wiekszosc buildow jest z dupy(np.warrior).

BTW jak ty chcesz polaczyc wojownika i maga? -10 dex?

Reina

defensywny tank chyba tylko na innych tankow (dot ftw)
oddalem glos na polaczenie, wydaje sie byc najbardziej uniwersalne
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

Ryltar

Wiem ze jak mialem Defensywny(NM +5 con -5 str) to Dev sie ciagle wkurzal bo niby zrobilem build "anty tank" :P

Nie kumam jaki to polaczenie maga i woja dalej...Czysty to nie zadne takie polaczenie :P (zreszta nie wiem jak mozna by takiego zrobic...dasz mu MJ i SoM z acumen?).SK to jest normalnie polaczenie maga i woja wiec taki build to chyba czysty ^^

Ale gralem kazdym chyba buildem dla SK(nawet anty da :P) i moge powidziec cos:

Wojownik:
Ostatnio nim pogrywalem,jezeli chodzi o areny to jest strasznie dupny ale na mass pokazuje co moze bo zazwyczaj na arenie nie mozna uzywac CP pot.Duzy dmg z buffami i sprzetem jak archerzy(nie mowie tu o light) krytyk w SpS za 6k :P Jak mozna sie domyslic jego najwiekszy minus to chyba Mala ilosc HP i wieksza podatnosc na stun i doty.Dlatego jezeli walczymy z HP lub Nuker SK to mamy przesrane bo DoTy nas wykoncza.Bron to tylko z Focus  jak damach,FB i draconic a co do Armoru to najlepszy jest MJ(chyba ze masz nie wiem skad dynasty z shoulderami Shield Master) dodatkowo zwieksza nam dmg i accuary.Na S grade mozna latac w IC ale dobrze miec ciagle ressist shock i/lub zakena lub antka.

Nuker:
Jakos nie za bardzo przepadam za tym buildem ;/ Bron to SoM lub Valhala z Acumen(Magic power nie warto bo to nasza glowna bron wiec Mp potrzebujemy),debuffy wchodza genialnie a nuki zadaja duzy dmg.W mass pvp jakos ten build jest denny bo kazdy kto zadaje dmg w h2h zabija szybciej niz my.Armor to Doom,DC lub w S grade IC Arcany nie warto uzywac bo nie mozna walic stinga dlatego lepiej sobie dopalic SoMa.Jeden z kilku buildow na ktorych wyciagamy 100% bloku(wyjatek w IC) bez GS.

Polaczenie woja i maga:
Rozumiem ze tu chodzi o czysty? Jezeli tak to praktycznie kazdy set sie nada.Ja osobiscie uwazam ze OE Doom(+6) i DLE z Health to genialne polaczenie.Dobry blok,duzo HP i ciagle w miare dmg.Chyba najbardziej uniwersalny bo mozemy brac kazda bron i armor jaki nam sie podoba.

Defensywny tank:
Tutaj raczej chyba chodzi o -9 str +5 con +4 dex?Jakos nie przepadam za tego typu buildami(jak juz +5 con) ale armory to dajace bonusy defensywne(doom,dc,nm jest bardziej uniwersalny i IC).Z duzym blokiem i duza iloscia HP ciezko jest zabic takiego tanka(jak odpali jeszcze GS i SF to blokuje kazdy atak i nuk) dla ludzi raczej ktorzy chca tylko tankowac,laza w grupach i lubia padac ostatni.

Ostatni build nie wspomniany HP SK:
Najczesciej go uzywalem,build prosty bo dajes sie tylko +5 con -5 str i tyle.Najlepiej sie spisuje z NM bo nie tracimy 9% p.atk tylko 5%(NM daje nam +4% do p.atk) i nie odbiera nam STR.Set dobry na czystego lub DD sk bo nasze doty go wybija szybko a nam jest je ciezko wbic :P Dobry jest ze w miare majac duzo HP dobrze czujemy sie na kazdym dystansie(dobrze nukujemy bo mamy duzo HP i dobrze w zwarciu walczymy nawet).

Jakbym mial wybierac to bym bral HP lub DD.

PlemnikPL

co to dot?
nie gralem nigdy SK wiec mam prawo nie wiedziec
Skończyłem z Lineage II

Scroller

Damage Over Time
Taki rodzaj skillow, ktory nie zabiera zycia od razu tyko co pare sekund, ale mniejsza wartosc.

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Reina

czyli poisony, bleedy, flame od WC itp.
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

bula

hm ... warrior build imo ... albo health ale wtedy trzeba miec klan i ciagle party ... i sprzet najlepiej DLE+health(ewentualnie FB+health ale to marnotrawstwo jest) i doom set +6 i wyzej :D

CytatNie kumam jaki to polaczenie maga i woja dalej...
imo to jest cos w stylu jaki WF opisal dla paladin setup : -1str+1con/-2dex+2con i NM set :D

CytatWiem ze jak mialem Defensywny(NM +5 con -5 str) to Dev sie ciagle wkurzal bo niby zrobilem build "anty tank"
ta ... ja mialem +5dex-5con i tez mowil ze "anty-tank" :D

ASrock

Wydaje mi się, że lepiej warrior. Ubierasz w DLE +h i NM heavy i jazda :D

bula

warrior build +NM?  :o
jezeli zakladasz NM i DLE +Health to juz nie jest za bardzo warrior .... bo wtedy jak dasz dye +str-con to bedzie cos w stylu zaprzeczenia bonusow od seta ...

Ryltar

Cytathm ... warrior build imo ... albo health ale wtedy trzeba miec klan i ciagle party ... i sprzet najlepiej DLE+health(ewentualnie FB+health ale to marnotrawstwo jest) i doom set +6 i wyzej

W warrior masz zazwyczaj Bron + luk.Jezeli zmienisz bron z miecza na luk i spowrotem to tracisz 25% z Health wiec to jest glupie(jedna z wad w kilku buildach).Focus>Health i tyle ^^

A do warrior to doom sie nie nadaje tylko raczej MJ lub IC.

Cytatimo to jest cos w stylu jaki WF opisal dla paladin setup : -1str+1con/-2dex+2con i NM set

No to to jest paladin a nie mieszaniec :P

Cytatta ... ja mialem +5dex-5con i tez mowil ze "anty-tank"

Czyli dla niego "kazdy set z ktorym mam problemty jest anty tank "xD

Dev

lol myslalem ze wtedy miales +con +dex -str bula xDD
Nikt nie w spomnial o fast shield bulid a.k.a bash build ?
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

Bo SK nie spamuje skillami fizycznymi :P

bula

Cytat
W warrior masz zazwyczaj Bron + luk.Jezeli zmienisz bron z miecza na luk i spowrotem to tracisz 25% z Health wiec to jest glupie(jedna z wad w kilku buildach).Focus>Health i tyle ^^

A do warrior to doom sie nie nadaje tylko raczej MJ lub IC.
zle napisalem ... doom i bron z health odnosilo sie do health buildu ... o warriorze napisalem tylko ze ja bym taki wzial :D

Cytat: Dev w Październik 11, 2007, 08:52:59 PM
lol myslalem ze wtedy miales +con +dex -str bula xDD
Nikt nie w spomnial o fast shield bulid a.k.a bash build ?
mialem +5dex-5con/+2wit-2int MJ set DLE+CD :P i SoMa +MP

jak mialem +con/+dex - str to mnie rozwaliles :D

Siena

A ja to myślę, że nie po to są 62 strony tematu o SK... (+ 500 stron spamu w innych tematach^^) żeby zadawać jeszcze takie pytania w oddzielnym temacie.

Zamykam i zapraszam do przeczytania tematu o SK.

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...