Warlord vs Destroyer

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 08:11:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Proszę o pisanie konkretnej porady/zestawienia statystyk/opisu stylu gry w pvp dotyczące klas w temacie w którym się wypowiadacie

zulek

warlord jest dla destra łatwym przciwnikiem zreguły robimy tak na początek lecimy z bluntem stun raczej wejdzie szybka zmiana broni na 2hsword kombo skili potem tłuczemy normalnie zmiana na blunt hamer crush itd (jak ja miałem walke z warlordem zbił mi tylko cp bo potem padł:P )ale jeśli warlord nie jest głupi w krytycznym momęcie może on sobie odnowić hp na full ale to i tak nie sprawi że warlord wygra z destrem także w 99,9% przypadków nie mamy szans włączyć frenzy itp wiadomo set a grade to maja polecam  :P i tylko destro stoi nad wrlordem i pisze gf :D
DN: NM(30x):
Tyr/ol sub: Bh/wc
Des/tyr
Ee/ol
Bh/pal
Zerk

Ryltar

WL jest do walk masowych a nie 1 vs 1 wiec raczej walka jest jasna :P Chyba ze sobie uzyje Trill fight i Focusa na bron ^^i Ale i tak ma male szanse bo skille sa AoE czyli maja polowe dmg.

Dev

oj uwazaj, bo ja ghost hunterem miałem dosc konkretne problemy z warlordem, do tego mial majestic ^^ wiec musiałem robic obejscia bo bluff nawet odwracac nie chcial -_-.

Ale warlord z destrem nie ma szans zadnych, destro przycisnie win button przy 30% i gf ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

gover

O ile warlord raczej nie pokona destroyera, to Dreadnought ma juz spore szanse przeciw Titanowi. Jesli titan lazi w zbroi innej niz maja, to jest duza szansa na wchodzenie shock blasta, ktorego mozna rzucac z duzej odleglosci i czesto wlazi nawet na destro. Innym skillem, ktory moze wkurzyć destroyera jest shock stomp :) moze takze howla uzyc ktory raczej wchodzi, aczkolwiek mialem problemy zeby go wrzucic na destro. Gorzej tylko jesli destro frenzy wrzuci ^^
Isuel - Plains Walker
Fryngiel - Warsmith
Ywald - Bounty Hunter

Reina

1vs1 raczej mamy male pole do popisu, ale na 9vs9 to jednak destra z racji braku dystansowych atakow musza trzymac sie w zasiegu wloczni warlordow, taka walka bylaby  niezla, zwlaszcza, gdyby  orki tez wyciagnely wlocznie xD
wtedy to az boje sie pomyslec jak  by przebiegala taka walka
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

TruTherion

Gover Tytan ma 2 tooglesy na stuna i LH...

bula

TruTherion

War Freenzy nie żre jej tak dużo... A walka strasznie długa też nie będzie... Prawie w ogóle biegania, więc i many starczy....

bula

no fajnie tylko ze dreadnought moze specjalnie biegac i "nukowac" shock blastem ...

TruTherion

Co kosztuje go mane i hp... Tyrant może łuk wyciągnąć i powoli ale sukcesywnie zmusić warlorda do podejścia... No i nie jestem pewien, czy warlord da radę odbiec, użyć skilla i znów zacząć uciekać.

gover

hmm trzeba przetestowac wlocznie z hp, doom set lub tallum set i dye +5 dex :p Moze uda sie w miare szybko walczyc na "maga w biegu" xD
Isuel - Plains Walker
Fryngiel - Warsmith
Ywald - Bounty Hunter

TruTherion

Z tymi DYE + DEX dostajesz bonus 5% do speeda...

Dev

Raz ze shockblast ma dlugie reuse dwa ze jak destro wlaczy frenzy tro juz z DN nic nie zostanie :D

myha

imo warlord nie ma zadnych szans na równych lvl, destro musiał by byc jakis nobkiem kompletnym zeby to przegrać, niby cos tam wl posmyra destra ale nawet jak stun bedzie wchodził to nic to nie da bo destro ma wiecej hp i mocniej wali i nawet jak dla wl zostało by całe hp to destro i tak rozwali go dosc szybko na frezy
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Ryltar

Dreadnought wygra ale chyba jak jest hero :P (zreszta widzialem co robi Hero Dreadnought -_- niepelne party poszlo sie...)

TruTherion

Cytat: Ryltar w Październik 14, 2007, 12:41:16 AM
Dreadnought wygra ale chyba jak jest hero :P (zreszta widzialem co robi Hero Dreadnought -_- niepelne party poszlo sie...)

Wszystko zależy od tego jak przeciwnik się ustawi :P. No i kto jest w tym party...

Dev

Ryltar chyba party prophetow ...

Ryltar

2x sorc,pp,se,sh i bd.Hi Cancel Stick  :_delf_4_1:

Scorpion

Na start powinien slowa dostac i posprzatane-ale, ze ludzie czasem sa dziwni, to takie rzeczy sie zdarzaja :P
...

bula

shock blast>earthquake>shock stomp>i ten pierwszy stun ktory dostaje WL i nie wiem czy bedzie szansa na slowa ...

Scorpion

Taa i wrzuci go 3 magom naraz :P Jakby sie ogarniali, to jeden dobry sh robi z wl miazge...
...

Ryltar

CytatNa start powinien slowa dostac i posprzatane

Ta wbij slowa w kogos kto ma hero UD.

TruTherion

No są jeszcze vortexy.
Ale czy oni na tych buffach nie powinni być o wiele szybsi od Warlorda?

Ryltar

Hero ud jeszcze zwieksza Speed.A zreszta moga i miec lepszy speed ale jak stoisz na stun to ci za duzo nie da :P