Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Cytatalezy od buildu: nukujesz czy walczysz meele?

Ofensywny jest tylko h2h :P

Cytatbron z empem albo magic powerem

Magic Power uzywa sie jako broni do wbijania debuffow i LS bo zre za duzo mp.

Cytat-con +str +dex i maj heavy i bron z health/focus

Dla SK akurat wystarczy MJ +str -con i bron z focus.

Cytatczym sie rozni life leech od tego drugiego draina? i ktory lepszy?

Od C5 zwiekszyli koszt LL ale zmniejszyli DH.

bula

CytatZwracaj uwage na posty ryla i deva bo oni glownie sie wypowiadaja konkretnie, testuja rozne buildy
foch ^^ chociaz z ta konkretnoscia moze masz racje(ale nie w kazdym przypadku !! :D )

CytatMagic Power uzywa sie jako broni do wbijania debuffow i LS bo zre za duzo mp.
na mniejsze walki magic power jest lepszy a na mass acumen(chociaz na mass nuker build to jest porazka bo dmg zaspamuja CP potami)

zreszta od C4 w gore(nawet w C4 ze skillami C5) imo nie oplaca sie nuker build, bo masz arrest, judgment ktore latwiej spozytkowac w h2h niz z nuker setupem ... po prostu robisz to machinalnie a nie arrest, judgment, odbiec, nuki, arrest itp ...

Ryltar

Jezeli masz mozliwosc spamowania Cp potami to lepszy jest chociazby i HP build :P Nuker byl dobry w C4 i tylko wtedy i to jeszcze na endgame.Teraz to to jest taka qpa i to wszystko.

Cytatna mniejsze walki magic power jest lepszy a na mass acumen(chociaz na mass nuker build to jest porazka bo dmg zaspamuja CP potami)

No MP uzywam zazwyczaj jako 2 broni i tak rozwalilem Tytana z twojego klanu na Solid ^^(LS FTW)

bylyforumowicz

Cytat: Ryltar w Październik 12, 2007, 11:00:20 PM
Jezeli masz mozliwosc spamowania Cp potami to lepszy jest chociazby i HP build :P Nuker byl dobry w C4 i tylko wtedy i to jeszcze na endgame.Teraz to to jest taka qpa i to wszystko.

Cytatna mniejsze walki magic power jest lepszy a na mass acumen(chociaz na mass nuker build to jest porazka bo dmg zaspamuja CP potami)

No MP uzywam zazwyczaj jako 2 broni i tak rozwalilem Tytana z twojego klanu na Solid ^^(LS FTW)

nuker build jest/byl dobry jedynie na niskich lvlach (c grade) kiedy nie uzywa sie masowo cp potow, nie nosi dobrej bizuterii i bez wszystkich buffow. W innych przypadkach mozemy sie modlic ze wpadniemy w walke i walniemy lsa oraz hexa, to juz bedzie wielki sukces dla takiego builda. 

Ryltar

Ta zwłaszcza ze na -10 str i bronią dla maga miało sie gigantyczny p.atk akuratny do koxu.W C4 był dobry bo nie można było tak sypać cp potami a potem to już zrobił się gówno warty(za niski DPS z nuków) jedyna zaleta to to że Danger Line jest wysoki.

Slomek

Hye moj kumpel gra SK. Chce byc dobry w 1vs1 ale bardziej chodzi mu o mass pvp. Zaproponowalem mu DD build:
Maj heavy Dye -4con/+4str -int/+wit Bron z Focus albo z Haste. Czy nie za malo Hp bedzie mial ?? I czy to dobry buuild
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

bula

to dobry build ... co do HP ... na mass zwykle masz cardinala w pt :D i bron raczej z focus niz haste :)

Rzezim

Witam, umówiłem się na PvP z kolegą z klanu, mam te same lvl (64), ja jestem SK a on Destro. Ja chodzę z Damascusem +3 bez SA i w set Doom, a on w BW i z Great Sword +2. Chciałbym się zapytać, jakie techniki stosować, co robić itp. Po prostu co zrobić żeby skopać orkowe dupsko xD Ja mam dyesy na +3 STR -3 CON +2 DEX -2 CON +3 WIT -3 INT a nie wiem jakie on ma.
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

Slomek

Wrzucic hex i PB wcisnac atak spamowac Cp poty i czekac :]

Rzezim

A to mi niespodzianka jak destro wrzuci frenzy, stun, crush armor, fatal strike, fatal strike i zakończy się walka xD

Slomek

Phaet

Cytat: Rzezim w Październik 14, 2007, 01:57:50 PM
Witam, umówiłem się na PvP z kolegą z klanu, mam te same lvl (64), ja jestem SK a on Destro. Ja chodzę z Damascusem +3 bez SA i w set Doom, a on w BW i z Great Sword +2. Chciałbym się zapytać, jakie techniki stosować, co robić itp. Po prostu co zrobić żeby skopać orkowe dupsko xD Ja mam dyesy na +3 STR -3 CON +2 DEX -2 CON +3 WIT -3 INT a nie wiem jakie on ma.

Eee... pięknie, pozbyłeś się jednego bonusu z seta. Gratki.

Ryltar

Cytat: Phaet w Październik 14, 2007, 02:44:56 PM
Cytat: Rzezim w Październik 14, 2007, 01:57:50 PM

Eee... pięknie, pozbyłeś się jednego bonusu z seta. Gratki.

Duzo SK tak robi do koxu.Sam mam zamiar wladowac +4 str ale chyba dam -4 dex zobacze jeszcze(w sumie zalezy jakie dye mi klan zalatwi) a jak dostane jakis Offensive armor to to wyjebie w-_-'u i dam +4 str -4 con :P

CytatWrzucic hex i PB wcisnac atak spamowac Cp poty i czekac :]

I szybko padniesz.

Trzymac go na dystans i jak walka jest na buffach(milo jakbys mial ressist shock) to jedynie czego musisz sie bac u destro to jak mu spadnie HP do 30%(czytaj frenzy) i crush of doom bo przebija tarcze.Staraj sie odbiec dac mu 2-3 nuki i do zwarcia i tak w kolko.Jak masz Arrest to go trzymaj na nim i wtedy nukuj.Jak wyciagnie luk na frenzy to ci moze naskoczyc(chyba ze masz C4 i frenzy tam zwieksza na nim p.atk o 300%) bo masz po cos tarcze.Pamietaj zeby regularnie rzucac hex i pb w zwarciu,stinga sobie daruj bo ma bandage.Milo by bylo gdyby wszedl LS,jezeli wejdzie to wrzuc mu hexa i atakuje go OD TYLU bo ci crit rate rosnie.

MakePeaceOrWar

Co do metody na c4 do łukow destro.
Ja opanowalem jedną.
Trzeba ich ogłupiać.
Odpala frenzy odbiegasz,wyjmuje łuk,podbiegasz i bijesz,wyjmuje miecz odbiegasz.
Jedyne co mozesz wtedy zrobić SK

(jest DA i jak Destro robil Frenzy i inne wdupil mu stuna i zabil zanim Zielony sie wyleczyl )
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

Ryltar

Najlatwiej to mu nogi polamac.

Rzezim

Eh, grałem już chyba wszystkimi tankami, ale, ale... nie grałem SK. Kompletnie nie wiem od czego zacząć. Otóż mam 40 lvl, i nie wiem jakie EQ kupić, co kupić, ile i po co kupić, jak kupione rzeczy zastosować, i jakie skille są naprawdę potrzebne. Mam nadzieję że pomożecie mi :)

Ryltar

Eq jakie ja mialem(na 40) to:
-compositive set(dobry,zwieksza cap i m.def)
-top luxy
-storm z focus

Z tym EQ latalem do...56 :P

Potem dostalem Kesha i na koncu dooma(+3/+4/+3/+0 mam zamiar doladowac do +6).Teraz STARAM sie skolowac sobie DLE ale mam szczescie w zyciu i spalilem 4 DLE jeee...Osobiscie pracuje nad Doom +6 i DLE z Health.

Co do skilli.Najwazniejsze wg. mnie to(i tak na razie koxasz):
-cuby,drogie i raczej do pvp ale na poczatku phantom sie przyda a pozniej bedziesz ich uzywac do pvp.
-DH,dobry i tani nuk ^^
-LL kolejny dobry nuk i daje nam HP =)
-Hex...do koxu jest genialny nie musze mowic ze -23% p.def to jak +23% p.atk dla nas.
-Guard Stance to kolejny fajny skill.Mimo ze zre duzo mp(to potem jak dasz enchant w +1 w cost zre mniej) przyda sie jak nas otocza mobki(+50% do bloku tarcza).
-Lightning Strike to kolejny krok,wejdzie to mamy 2 minuty na zabicie moba a jak nie to zadaje duzy dmg.
-Aegis blok z kazdej strony,cos genialnego ^^
-Shield Fortres,zwieksza def na tarczy.DMG spada drastycznie i koszt mp jest mniejszy ^^

Rzezim

Aha... A przy okazji zapytam, bo nie mam gdzie. Słyszałem że jeśli cały set zbroi zenchantuje się na +6 to są dodatkowe efekty.... ale czy te efekty są efektami świetlnymi czy po prostu bonus do zbroi?

Kamui

Bonus tylko w heavy jest to 2.0 mp regen i def .. a no i nie na wszystkich privach to działa..

Ryltar

Dokladnie.ALe taki Doom +6 bije kazdy armor A oprocz MJ :P

Rzezim

aha a jakie SA dla sls?

EDIT:I jeszcze jedno, jakie tatoo i dyesy aby był to ofensive warrior :)

Ryltar

Cytataha a jakie SA dla sls?

Focus najlepszy do PvE i PvP.

CytatEDIT:I jeszcze jedno, jakie tatoo i dyesy aby był to ofensive warrior

+ 4/5 STR i mozesz dac +4 DEX chyba ze boli ciebie strata HP.Dye w stylu WIT mozesz brac ale to juz twoj wybor.

120130

Witam

Mam ST 78  mj heavy + dl z health + 5/4 str/dex kosztem con i w związku z tym pare problemów.
1) Czy ToD jest użytecznym skillem w pvp ? Z opisu wnioskuję że to jest raczej pozdrowienie umierającego ;).
2) Po ile dostajecie blowy od daggerów ? Mnie z 4k hp i 1.5 cp wcinaja na śniadanie. 

bula

jaki chronicle?

ToD jest bardzo uzyteczny w pvp i wbrew pozorom mozna go uzyc zanim ktolowiek zbije ci CP ...

yy od AT ostatnio na abyssie dostawalem po 800-1k a crit z BS'a po 2.5k
Cytat
Mnie z 4k hp i 1.5 cp wcinaja na śniadanie.
dziwne bo z MJ hvy powinno z daggerami walczyc sie calkiem przyjemnie ... bez wzgledu na HP/CP

120130

W założeniu ma to być server interlude.

Właśnie stoję przed wyborem: ToD czy Magical Mirror i zastanawia mnie czy MM odbija debuffy zawarte w nukach np.wind vortex. Skilla ToD nie rozumiem zupełnie, bo można go użyć dopiero przy 75% hp. Czyli mam pozbyć się całego cp i 25% hp żeby obniżyć przeciwnikowi cp ??? Może jestem zbytnim optymistą ale liczę że przy 75% hp mój przeciwnik nie będzie już miał cp więc co mam mu obniżać ?.

Server ma raty 4 więc wbicie sp'ków na 2 skill trochę potrwa więc pytam doświadczonych który skill jest bardziej przydatny w pvp ( chodzi mi o olimpiade )