Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Tylko Stinga bo Judgment odpalasz z blunta i sworda.Tylko ze sting traci na wartosci pod koniec gry(boss jewlery).

bula

Mimo wszystko ze sworda czestsze krytyki sa ... mussaszi wez nagraj jakis filmik bo jestem ciekawy jak w walce wyglada dorf-SK :D

Ryltar

Albo daj nam replay to my juz z tego zrobimy filmik :P

MakePeaceOrWar

@mussaszi

blunt z focus to i tak bieda w porównaniu z mieczem z focus,bo blunty  z założenia kochają nie krycicic..
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

Ryltar

Z Meteorem masz z focus dajmy 107 crit a ze swordem 155 wiec roznica jest widoczna.ALe mozna sie domyslic ze blunt jest tez dla dorfa.

bylyforumowicz

glowna roznica miedzy swordem a bluntem jest taka, ze blunt ma 2x gorszy bazowy krytyk z ktorego jest pozniej liczony krytyk przy focusie, song of hunter, bless of queen czy covie. Bonus z SA i w interlude z augementacji (o ile sie nie myle z tym drugim) jest dodawany na koncu.

Ryltar

Ale blunty maja to do siebie ze maja wiekszy rozmach w dmg.

Dev

Musaszi metor to naprawde kupa dla SK, z miecza masz czestszy krytyk a taki sam p atk, do tego tracisz stinga, ktory z posionem jest poprostu dedem dla wroga. Ja bym ci radzil i tak nosic damacha a na andedy poprostu bic z blunta :) 
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Rzezim

Mam pytanie, jaką broń C Grade nosić? Bo waham się nad wyborem TOP Blunt C g. lub TOP Sword C g.
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

Dev

Ja aktualnie nosze homu (zrobilem sobie SK na x7, mam juz 42 lvl :D), chociaz wolalbym SLS z focusem ;)

Rzezim

Okay dzięki Dev niestety focus to jak na razie za dużo ale wezmę samego "czystego" SlS

Rzezim

Ehh... Ja byłbym bardzo wdzięczny jak wygląda gra SK jeśli walczymy z łucznikiem? I jak ogólnie się spisuje po 3 profce z innymi klasami po 3 profie? A i jakie powinny być paski w C4/ C5 Skills itp? Że jeden pasek ale skille i jakieś inne zmiany z c5. Bo grałem Dominatorem ale choć nie jest już tak trudno to i tak jest trudno, ale jakoś nie mam tego czegoś do klikania w czary i nukowania. Lubie czystą walkę :D

x3nomorph

Z lucznikiem? FS, Aggro - podbiegamy, Arrest, hex,pb,judgment, sting, poison i bijemy ;P
Jak robi sie ciezko uzywamy drainow, i przy okolo 40% hp (o ile do tego w ogóle zajdzie) odpalamy ud i dalej sie leczymy drainami. Oczywiscie nie zapomniec o wlaczeniu SF, GS przed walka
new future.

bula

ustawien paskow dla SK jest tyle ilu ludzi grajacych SK :) musisz ustawic sobie tak zeby tobie pasowalo

po 3 profie spisuje sie imo niezle ... vengeance i bash bardzo pomagaja w walce(nie mowiac o ToD, fortitude,MM) ...

w C5/IL imo lepiej dac sobie nuki na 2gi pasek ... moze tylko FS na pierwszy ... zreszta w C4 musialem miec 3 paski do pvp ... w C5/IL gdzie doszly nowe skille i mozliwosc rozwijania paskow to zostawaly mi puste miejsca :D

co do walki z lucznkiem ... arrest>bash>FS>sting>judgment>atk>bash>root>bash>atk>bash etc ...

edit:
o wlasnie zapomnialem o hex/pb pomiedzy bashami :D

Ryltar

CytatEhh... Ja byłbym bardzo wdzięczny jak wygląda gra SK jeśli walczymy z łucznikiem?

Wlanczasz SF,rzucasz PB na archera i nukujesz.Jezeli odbiegnie za daleko to rzucasz hate i musi ciebie zaatakowac(chyba ze ma cel na kim innym) wtedy zyskujesz kilka sekund.

CytatI jak ogólnie się spisuje po 3 profce z innymi klasami po 3 profie?

Ciezko powiedziec bo to zalezy od skilli graczy.

CytatA i jakie powinny być paski w C4/ C5 Skills itp?

To zalezy jak tobie wygodniej.

CytatŻe jeden pasek ale skille i jakieś inne zmiany z c5.

Ja zawsze mam to ustawione logicznie w taki sposob ze mam pierw atak,skill do walki w zwarciu,hp i cp poty,nuki,sting/arrest,hate,hate aura i na koniec UD.Ale jak mam 3 paski to to inaczej wyglada.

Gdzies jest temat kto jakie ma skille na pasku.

Rzezim

Ehh... A mam pytanie, bo nie mam A grada ale mam S grada... opłaca się? Bo często, choć na moim serverze mało SK, nie widzę ich w S gradach.

bula

oczywiscie ze sie oplaca ... duzo wiekszy p.def niz w A grade ... a poza tym juz gdzies napisales ze ludzie grajacy SK na twoim serwie to dzieci bawiace sie w L2 na podworku :D

Rzezim

No tak :D Bo na Genesis x1000 oni traktują to jako server... normalny do grania :D Dla mnie to jest tylko test-server ^_>^ Dla mnie to allseron x2 to jest server, tyle że mi ciągle coś nie wychodzi... niby jest wszystko dobrze ale jest zawsze te "ale" :D Gram OL , niby wszystko ładnie pięknie, podchodzi HE, pare krytyków nawet nie dobiegne :D A mnie wciąż interesuje SK, ponieważ oglądałem tyle o nim na youtube że po prostu... ah... tyle że wszyscy mają coś z acu, łuk i miecz, a na jednym pasku troche trudno to zmieścić razem z taką ilością skilli

Ryltar

Ja mam zaplanowane co i jak bede mial na kazdym lvl.Miejsca juz gotowe na taki i taki skill :P Jak bede mial 3 paski naraz to bede mial komplatnie inny pasek ^^

MakePeaceOrWar

Co do pasków:
Drain
Drain
FS.
Hex
Sting Poison
Poty
Zdjęcie mamy.
LS
UD
SH-80 lvl.
I wali mnie,że tanki ownują,lubię swoją profę.

Rzezim

Eh ah... A jakie dyesy? Bo nie umiem dobrać, jakoś tych dyes nie mogę dobrać, bo dodaje to co jest dobre, a odejmuje to co jest jeszcze lepsze help! I tatoo jakie? Bo też nie wiem, chociaż na szczęście w wypadku tatoo nic nie odejmuje :D

mussaszi

Ja dałem -3str +3con i na 71lv mam więcej HP niż SK na 74lv.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Ryltar

A ja biore MJ +5 str i sie ciesze :P

Dev

Ja mam ciekawy pasek bula :D 1 i 2 po staremu i pomiedzy nimi przechodze z altem a 9 mam wyciagniętą i tam mam nowe skille (hate, judgement, arrest, hate aura) =)

bula

ja mam 1/2/3 na pvp, 9 na toggle, noblesse, macro i 4ty na btb/mental staff/cuby/def aura/atk aura i spsb