Spellhowler vs Spellhowler

Zaczęty przez Polgara, Maj 26, 2007, 04:53:04 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Proszę o pisanie konkretnej porady/zestawienia statystyk/opisu stylu gry w pvp dotyczące klas w temacie w którym się wypowiadacie

Đraven

Co tu dużo pisać - wygra ten kto ma szybszy cast.speed.

Podstawowa kombinacja: silence -> surrender -> seria nuków, i przeciwnik nie ma nawet jak oddać :D

A sprzęt wiadomo - wszystko na acumen i cast.speed bo to jest w PvP najważniejsze. Nieraz już przegrywałem z gośćmi którzy mieli o wiele niższy m.atk, ale czarowali szybciej i nic nie mogłem zrobić.
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."

Reina

taa, a w c4 dostaniesz surrenderem vortexem i moze nukiem zanim dobiegniesz na 600, a jak juz dobiegniesz, to przeciwnik rzuci sleep zanim ty silence (nawet z nieco nizszym castem) i jak juz usniesz zrobi ci z dupy jesien sredniowiecza ^^
w c5 o tyle masz lepiej, ze nie bedzie sleepa, i wtedy juz na spokojnie pojedynek cast spdu w zrzucaniu silence, chociaz jak ci nukiem wrog przerwie silence to juz padles, bo on cie 2 razy(vortex za darmo i hurricane, ktory byc moze przerwie ci tego silence), ty go wcale - nie nadrobisz
jest tez ryzyko ze silence poprostu nie wejdzie, wtedy tez masz gf, a w postac na buffkach na mdef i dobrej bizu naprawde ciezko go wsadzic

jak dla mnie, to raczej surrender -> wind vortex -> hurricane dopoki wrog nie zacznie cie bic w hp  ->  wtedy dark vortex, jesli hp masz znowu full to shadow flare, jak nie - vampiric claw -> i  bijesz death spike i vamp claw na przemian
taktyka dobra na c5 (bez sleepa) albo na buffkach (mental ftw)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

TruTherion

No jak przeciwnik tak bardzo chce silence nam wrzucić, to chyba lepiej najpierw mu sprzedać Wind Vortexa, bo po tym już tego raczej nie rzuci. Nie zdąży.

Đraven

Co się ogólnie bardziej opłaca? Wind vortex + hurricane, czy dark vortex + shadow flare? Pytam bo moja pierwsza w życiu postać ma dopiero 58 lvl i nie mam jeszcze vortexów ;)

A tak na marginesie wydaje mi się, że silence leci nieco szybciej niż sleep, nawet na c4 :) (na c6 na pewno bo tam się sleepa wrzuca w godzinę...)
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."

bula

wind + hurri a jeszcze lepiej surrender+wind vort+hurri

Reina

sleep szybszy niz cast, liczby nie klamia  ;)
w c4 ofc ^^

jak wybierasz pomiedzy dark czy wind, to tez kwestia przeciwnika, wind bije mocniej, z racji surrendera, no ale dark drainuje, sam vortex no i claw
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

bula

imo jednak lepiej najpierw wind vorta wrzucic bo debuff z vorta pomaga ;)

Reina

ja zwykle gram na zasadzie, ze poki drain mi nie potrzebny, to wind, a potem dark + vamp claw i moge lac dalej, chociaz juz nie hurricane, a death spike  czy shadow flare (no i drainiki)
- Homer

Retarded SuperModerator

Rass

Serwer high rate W][E:
bishop 85lvl/ SR 85lvl/ SH 85lvl
overlord 84lvl/ PP 84lvl/ EE 84lvl

borasmax

sh vs sh dużo zależny od ustawień serwa
na tym servie co ja grałem to było tak

sur>vortex>slug>huri
czasami
sleep>modlić się>silence do skutku> no a potem GF

MastJedi

Cytat: borasmax w Październik 02, 2009, 07:16:26 PM
(...)
sleep>modlić się>silence do skutku> no a potem GF
sleep przeca jest useless już od hohohoho - C4?

Pozdrawiam
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;