Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

Albo przypierdzieli magowi kryta za 1k i sie nie pozbiera ? :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Pokrecony

:D Ello w tym niezwykle rozleglym watku jakim jest BD.
1. Da sie solo grac bd :) mam juz 75 i 90% czasu spedzonego byla solo :F (meczarnia)
2. Co do gratow to BW i slsy +5, nie zamierzam na A bo (elfy to geje ^^)
3. Male pytanko na koniec na ile bym musial wciagnac slsy by podchodzily mniej wiecej czystym kesh i czy oplacalna bylaby wymiana tych co mam na subie czy lepiej probowac wciagnac je wyzej a do suby dokupic cos dla zarobku?
4. Po przeczytaniu all przedstawionych na forum opisow (meczarnia) co do mojej suby :F bede krecil sorca :P

pozdro dla wszystkich

/edit

Jeszcze maly dodatek:)
1. arrest- skill niesamowicie przydatny :F dzialajacy na zasadzie roota dzieki temu skillowi mozemy calkowicie sprawnie spelniac role mini tanka koksajac sobie w malym pt np. w katach DO  :P
2. demonic blade dance czy jakos tak :P skill o ile mi wiadomo z wlasnego doswiadczenia calkowicie nieprzydatny zadko wchodzi i tylko na moby typu demonic wiec w pvp chyba raczej nie przydatny

tyle co do skilli z c5 na Interlude BD zostal calkowicie pominiety  :D zadnych nowych skilli tak przynajmniej jest na EPI :P

Inidriel: Edytuj posty kolego :P

Garrett53

Więc tak:
plusy BD:
-Potrzebny w każdym party
-Łatwy do wykoxania
-Nawet nieźle zarabia(od 74 naprawdę nieźle, wampir + szarki na mobach 7x)
-Tani w utrzymaniu
-nie najmniejszy m.def

minusy:
-można powiedzieć że parodia PvP(co z tego że zasadzisz magowi kryta z uka za 1k skoro on Ci wali bez kryta za 2 razy tyle?)
-maaaaaało hp i cp
-con(stun prawie zawsze wchodzi nawet w hvy majestic i rezist stun)
-p.def nie za wysoki

jak ubrać BD?
-do 40 cokolwiek(duale to głupota przed 40, bo PK to tank i powinien biegać z tarczą)
-od 40 Full plate i duale raid*raid+4
-od 52 BW i duale tsurugi*sls+4 lub sls*sls+4(osobiście wole sls*tsurugi+4 z uwagi na SA które w połączeniu z dance of fire ma dość fajne efekty)
-od 61 Tallum(lub majestic, ale bardziej polecam Tallum) i duale kesh*damascus+4 inne duale odpadają z powodu SA(z kesh*kesh+4 i tallumem można zbankrutować) 
-od 76 duale DLE*tallum+4, set zostaje z 61

Są tacy BD co noszą lekki pancerz, osobiście sądzę że to jest głupota. BD ma dość duży spd atak i p.dmg i moby dość częst sie na niego przerzucają więc, a w takiej sytuacji BD szybko pada(czasem UD ratuje zadek, ale UD ma też swój regen). Na wojnie tym bardziej odpada, bo Uk łatwo zabije BD w lekkim pancerzu.

Co do dye... jedyne dziary jakie widze do -4dex+4str. Cona i tak ma mało, a -4 dex sprawi że biega równie szybko jak glad czyli nie tak tragicznie(mając BS lvl 2 i WW lvl2)

Co do subowania BD... mam suba na glada nie trzeba zmieniać sprzętu a to duży plus, a wC6 glad wymiata

coshoo

Cytat: Garrett53 w Grudzień 01, 2007, 01:40:49 PM
-od 76 duale DLE*tallum+4, set zostaje z 61

76 i set IC jesli cie stać.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Xyber

CytatCo do dye... jedyne dziary jakie widze do -4dex+4str. Cona i tak ma mało, a -4 dex sprawi że biega równie szybko jak glad czyli nie tak tragicznie(mając BS lvl 2 i WW lvl2)

Dex nie jest odpowiedzialny tylko za szybkość biegania, ale i za szybkość atakowania :/ Ja bym wolał zostać bez dye

Garrett53

Powiedziałem że jedyną opcją jaką widze są takie dziary a nie inne, ale nei poleciłem :P
Jeszcze co do PvP...
Zależy z kim sie walczy i na jakich warunkach. W Team od the dream(WarLock, SWS, PP i same uki) najlepszą opcją jest walczyć ukiem(BoP, CB ze względu na spd atak). W bezpośrednim starciu(biegając solo, na buffach) i walcząc z jakąś profką która musi do nas podejść(sztylety wojacy) odpalamy DoW WoFu DoW DoFi(walka dualem) i raczej wygramy(mamy jeszcze do dyspozycji UD i FSi drain jakby cel uciekał), a jak my musimy uciekać przed Graczem odpalamy PbD i DoM. Nie zapominajmy jakże przydatnym skillem jest Hex(na max lvlu zwiększa o ok 30% zadany dmg). W walce z magiem odpalamy DoFu DoW i DoFi i walczymy ukiem( nie ma sensu podbiegać do maga), a kryty ukiem w maga dość bolą, a nie ma sensu walczyć magią z magiem(za mały dmg, ze względu na m.defa maga).

Yezo

i tak BD jest jednym z ostatnich targetów w pvp, więc spokojnie można odjąć od Con i dodać do Str.
League of Legends

bula

CytatHex(na max lvlu zwiększa o ok 30% zadany dmg)
-23% p.def

Garrett53

Cytat: Yezo w Grudzień 01, 2007, 04:50:57 PM
i tak BD jest jednym z ostatnich targetów w pvp, więc spokojnie można odjąć od Con i dodać do Str.

W Party PvP może i tak, ale na koxie moby często przyczepiają sie do BD(chyba że są w nim jacyś DDcy). Cona można co najwyżej dodać, nie odjąć.

Geass

Ta proponuje zrobić z siebie jarzynę +5 con , +4 dex - 9 str.

bula

Cytat: Garrett53 w Grudzień 02, 2007, 12:51:24 PM
Cytat: Yezo w Grudzień 01, 2007, 04:50:57 PM

W Party PvP może i tak, ale na koxie moby często przyczepiają sie do BD(chyba że są w nim jacyś DDcy). Cona można co najwyżej dodać, nie odjąć.
lol dodac CON dla DE? imo idiotyzm ... zalety postaci nalezy zwiekszac a nie probowac zrobic z niej cos pol na pol ...

btw taki przyklad z Allka ... Phoenix Knight na 78 z Basalt Battlehammerem ma o ~100 wiecej p.atk niz SK na 6x z Keshanberkiem ... moze mi ktos wytlumaczyc jaki jest sens tak zje ... zepsuc p.atk tankowi?

Garrett53

Tank nie jest po to żeby mocno bić tylko po to żeby trzymać na sobie moby

Ryltar

Zrobie sube Se i jak bedziesz mial malo HP to ci powiem:"SE jest od buffowania a nie od leczenia lol".To takie same powiedzenie :P

Tanka nie robi HP tylko p.def i kilka dodatkowych skilli.

DIO

i co da HP tnakowi w tankowaniu? w zasadzie duza ilosc HP jest potrzebna tylko wtedy gdy healerowi skonczy sie mana zeby reszta ludzi miala szanse wcisnac bsoe zanim padnie tank :D.

prosty przyklad z zycia .... byla sobie akcja an RB i2 tanki, DA i SK. .... no oczywiscie lduzie stwierdziliz e DA lepiej potankuje bo ma HP wiecej, w sumie tnakowal jakis czas a z skonczyla sie mana healerowi i wszyscy padli ..... wrocili i za tankowanie wzial sie sk i co zrobil? jak padla obstawa i skonczylo sie ud zaczal biegac  w kolko ciagajac z soba bosa.... skonczylo sie an tym ze healer zuzyl tylko polowe many (przypominam ze leczac DA wywalil cala mane i jeszcze mu zabraklo :D) dlaczego? Aegis ftw :D. tank tankuje tarcza, zbroja,skilami a nie iloscia hp :p, z bd jest podobnie jezeli jzu musi robic za tnaka to BD z mala iloscia hp ale bijacy mocno i szybko  znacznie lepiej tnakuje dlaczego? rzucamy vampiric rage/chant of vampire i taniec wampira i BD im wiecej ma w str/dex wpakowane tym lepiej tnakuje :p a warzywo z +con po paru chwilach jak skonczy sie UD zaczyna uciekac :D

Ryltar

Cytatrosty przyklad z zycia .... byla sobie akcja an RB i2 tanki, DA i SK. .... no oczywiscie lduzie stwierdziliz e DA lepiej potankuje bo ma HP wiecej, w sumie tnakowal jakis czas a z skonczyla sie mana healerowi i wszyscy padli ..... wrocili i za tankowanie wzial sie sk i co zrobil? jak padla obstawa i skonczylo sie ud zaczal biegac  w kolko ciagajac z soba bosa.... skonczylo sie an tym ze healer zuzyl tylko polowe many (przypominam ze leczac DA wywalil cala mane i jeszcze mu zabraklo Very Happy) dlaczego? Aegis ftw Very Happy. tank tankuje tarcza, zbroja,skilami a nie iloscia hp :p, z bd jest podobnie jezeli jzu musi robic za tnaka to BD z mala iloscia hp ale bijacy mocno i szybko  znacznie lepiej tnakuje dlaczego? rzucamy vampiric rage/chant of vampire i taniec wampira i BD im wiecej ma w str/dex wpakowane tym lepiej tnakuje :p a warzywo z +con po paru chwilach jak skonczy sie UD zaczyna uciekac

Dokladnie.Ja tez jak tankowalem to biegalem i mnie leczyl SE(tak SE) i z many zostawalo mu okolo 1/2 do 1/3.RB potrafilismy ubic w 3 osoby(z czego ja sie leczylem HP potami lol xD) wiec mozesz miec 14k hp a tankowac jak pajac a miec 3k i tankowac genialnie(ja z 4k wyciagalem po 2 sale w kata).A wiekszy STR=lepsza efektywnosc z VR bo zadajesz wiecej dmg i szybciej sie leczysz.HP przestalo byc wazne dla wojow kiedy wprowadzili CP poty i ich spam.

DIO

nie no mozna zrobic +con ile wzlezie i byc wazywkiem ktore wytrzyma 1 nuka wiecej ale chyba lepiej moc tego 1 nuka mniej przyjac na klate ale za to podbiec i przywalic przeciwnikowi mocno

Ryltar

Cytat: DIO w Grudzień 02, 2007, 03:10:08 PM
nie no mozna zrobic +con ile wzlezie i byc wazywkiem ktore wytrzyma 1 nuka wiecej ale chyba lepiej moc tego 1 nuka mniej przyjac na klate ale za to podbiec i przywalic przeciwnikowi mocno

Bula swoim ST wali krytyki w magow za 1k a regulary ma o ile pamietam za 600.Ja mam krytyki za okolo 800-900 i regulary za ~500 i to bez dye na str(nie stac nas xD).

Kll

to magowie biegaja w avadonach bez buffkow? :P
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Ryltar

Nie na PP+Dance+songi(taki poryty serw) my na tym samym.Ale krytyki za 600 wchodza w magow na buffach pp.Zreszta dlatego nie lubie magow bo sa z papieru ;/

bula

CytatBula swoim ST wali krytyki w magow za 1k
z FB po 1k ... z luku dawno nie probowalem ^^

Ryltar

No ja mowie o FB :P Luk to jest N/C xD

Rzezim

Witam. Otóż zacząłem grę Bladedancerem, i mam kilka pytań. Mam dostęp do wszystkich buffów, a teraz jak on się spisuje w PvP? Jakieś techniki? I jeszcze jedno, na serwerze są Fused Subclass, czyli Łączone Subklasy, jaką subklasę (łączoną) z DE wybralibyście dla BD pod względem PvP?
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

bula

mhm co do subklasy, wzialbym PR'a ...

wbiegasz w srodek war tag party ... UD ... medusa ... wyciagasz luk ... odpalasz dead eye ... i cieszysz sie z critow 5-6k ...

Rzezim

Cytat: bula w Grudzień 03, 2007, 05:35:47 PM
mhm co do subklasy, wzialbym PR'a ...

wbiegasz w srodek war tag party ... UD ... medusa ... wyciagasz luk ... odpalasz dead eye ... i cieszysz sie z critow 5-6k ...

Ooo, podoba mi się :) I jeszcze jedno pytanie, ze względu na to, że rzadko grałem postaciami używającymi podwójnych mieczy, chciałbym się zapytać, jak się robi Special Ability do dual-swords weapon. Słyszałem, że broń musi być zenchantowana do +4, z tym raczej nie będzie wielkiego problemu, ale jak i gdzie można zrobić SA? U Blacksmitha?
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

bula

nigdzie ... po prostu jak wejdzie na +4 to automatycznie masz SA