[Muzyka] Gitary, klawisze, bębny, trąbki i fujarki...

Zaczęty przez Scroller, Sierpień 29, 2007, 02:20:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NetSuuN

No tak ale nawet nie mam keyboardu ani pianina xD

Tyr

Lineage 2 Classic EU

Bled

Siena

Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

NetSuuN

MonT

Ehh ten czas leci... od 3 lat gram na akustyku, od 2 lat na basie, a w obecne wakacje dokupiłem multiefektor i jestem z niego bardzo zadowolony. na razie rozszyfrowywanie utworów z nut idzie mi trochę mozolnie ale reszta jest ok =]

Soul

Elektryk od ponad połowy roku, a wcześniej flet i akustyczna gitara.

Sporadycznie bas elektryczny oraz skrzypce (dla beki) xD
Prepare for unforeseen consequences...

NetSuuN

Soul

Skrzypce wymiatają. Czasami siadamy z kolegami i wyrzywamy siękatując sąsiadów xD. Generalnie gra sięjak na gitarze, tylko progów nie widać i trzeba kijkiem równo jeździć po strunach xD

Sanguine

sunshine

Ja mam w domu XIX wieczny fortepian :)) Chcesz kupić ?
Pal Skuna!

Elfares

http://piczolandia.miniville.fr/

W każdej sekundzie,na każdym oddechu ktoś traci życie,
co mrugnięcie , kogoś marzenia odpływają,w rozczarowaniu otchłani znikają.
Czytając moje myśli przelane,słowa do śmierci dobrane,
ktoś w jakimś zakątku świata,gubi bezcenne życia światła.

Pieszczoszek

Gitara pudloakustyk po przejsciach ogniska imprezy spadajace meble itd dluga historia pekniete a gra czysto(albo ja gluchy juz)  ale brzdekam czasem a i bass kupiony za miesieczna mordege na budowie Priesto long niestety ideea grania na nim umarla wraz z pojsciem do wojska i wisi sobie nad lozkiem jak spadnie to bedzie w teleekspresie muzyk artysta o wielkim zacieciu do muzyki umarl na spiku przygnieciony gitara bassowa  :piwko:
W obliczu śmierci nie ma sprytnych nie ma odważnych, straszy brak uzyskania drugiej szansy...<br /><br /><br /><br /><br />

Đraven

Miałem Squiera Affinity Strata, ale sprzedałem kumplowi i kupiłem Epiphone Les Paul 100 :) Dałem za nią 800 zł. Chyba najlepsza gitara w tym przedziale cenowym jaką można u nas kupić (znajomy lutnik określił ją jako "najtańsza dostępna gitara sceniczna"). Daję głowę że brzmi lepiej niż te wszystkie B.C. Rich Bronze series za 1400 zł, i na pewno rzadziej się psuje :D Piec mam niestety do dupy - zjechany Peavey Blazer 158, który czasem trzeba lekko kopnąć żeby w miarę dobrze brzmiał.

Co do multiefektów - generalnie nie polecam, chyba że te dobre podłogi > 1000 zł... Jak komuś zależy na brzmieniu to zwykle lepiej kupić pojedyncze kostki, bo różnica jest gigantyczna. Niestety zwykle jest tak, że albo masz w efekcie jedną rzecz a dobrą, albo mnóstwo i wszystkie do niczego :(
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."

Tyr

Co do efektów true ;P Kolega miał multi to sie wkurzył i rozdeptał na śmierć :P

Tyruś obecnie powoli zabiera się za kupno LP Custom AW OFC :P
Lineage 2 Classic EU

Soul

Ja mam multiefekt KORGa i powiem Wam, że nie narzekam. Można z niego naprawde wiele wycisnąć, tylko trzeba usiąść.

Ale fakt. Kostki lepsze :)

Marc1n

HATE ME MOAR!

Zarean

A ja gram na skrzypcach, fortepianie, kiedyś próbowałem na trąbce, w muzyku czasami pogrywam na zestawie(perka). Chodzę do muzyka już 8 rok i nie narzekam(choć nie mam czasu na takie rzeczy jak właśnie forum bądź znajomi, tylko przez weekend). A dla ciekawskich to właśnie dzisiaj mam egzamin z fortepianu :P więc nie będę tracił czasu na pisanie na forum tylko jeszcze trochę poćwiczę. :D Później dam zdjęcia mojego cuda.

PlemnikPL

Skończyłem z Lineage II

Đraven

Cytat: PlemnikPL w Grudzień 06, 2007, 11:57:28 AM
kto zagra mi na flecie? :D
Mnie kiedyś uczyli w podstawówce ale teraz to już nawet gamy Ci nie zagram :D zresztą nigdy nie miałem smykałki do tego instrumentu

PlemnikPL

Skończyłem z Lineage II

Scroller

No ja teraz przymierzam sie do zakupu Epi LP Apline White i trochę mam zamiar zcustomizowac to cudo ;) Tak żeby była niepowtarzalna.
A co do multiefektow, sam mam zamiar sobie teraz cos kupic do 500zł żeby pobawić się choursami, delayami, flangerami i innym bajerami. Później jak będę wiedział czego szukać to sobie zrobię kolekcje kostek ;)

No i ostatnio kupiłem sobie DVD Lesickiego i jeszcze raz od początku biorę się za skale ;)

Cytatkupiłem Epiphone Les Paul 100 Smile Dałem za nią 800 zł. Chyba najlepsza gitara w tym przedziale cenowym jaką można u nas kupi
Ja bym wolal dozbierać trochę i mieć coś z pełnoprawnego drewna ;)

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Đraven

Cytat: Scroller w Grudzień 06, 2007, 06:12:57 PM
No ja teraz przymierzam sie do zakupu Epi LP Apline White i trochę mam zamiar zcustomizowac to cudo ;) Tak żeby była niepowtarzalna.
A co do multiefektow, sam mam zamiar sobie teraz cos kupic do 500zł żeby pobawić się choursami, delayami, flangerami i innym bajerami. Później jak będę wiedział czego szukać to sobie zrobię kolekcje kostek ;)

No i ostatnio kupiłem sobie DVD Lesickiego i jeszcze raz od początku biorę się za skale ;)

Cytatkupiłem Epiphone Les Paul 100 Smile Dałem za nią 800 zł. Chyba najlepsza gitara w tym przedziale cenowym jaką można u nas kupi
Ja bym wolal dozbierać trochę i mieć coś z pełnoprawnego drewna ;)
Właśnie drewno w tym jest całkiem dobre, tylko gorsza elektronika ale to mozna wymienić :)

A co do skal też się kiedyś próbowałem uczyć, ale w końcu stwierdziłem że wolę jechać na czuja, master jeszcze żaden nie jestem (gram dopiero piąty rok) ale uczę się twardo :P A tak a propos IMO jak chcesz grać dobre solówki to najlepsze ćwiczenie - rozgryzać już istniejące z tabów albo jeszcze lepiej próbować ze słuchu :)

Efektu obecnie nie mam (Exar metal mind się rozpieprzył :D ) i zbieram teraz na Digitecha DEATH METAL :] brzmienie ma świetne do ciężkich gatunków :_delf_3_1:

Soul

Gracie dłużej niż ja, to może mi powiecie, czy jakość przesteru zależy od tego jakiej wielkości jest piec, może od kabla, a może od gitary? ja mam gitarkę EMP MEG GUITARS. Przedział cenowy 1500zł. Piec Ibaneza 19Watów. Próbowałem przesteru z efektów, ale to ciągle nie jest to. Chciałbym móc uzyskać takie brzmienie jak np iron Maiden ma w piosenkach. Może dacie mi jakieś porady? Byłbym wdzięczny

Tyr

Cytat: Soul w Grudzień 06, 2007, 07:09:41 PM
Gracie dłużej niż ja, to może mi powiecie, czy jakość przesteru zależy od tego jakiej wielkości jest piec, może od kabla, a może od gitary? ja mam gitarkę EMP MEG GUITARS. Przedział cenowy 1500zł. Piec Ibaneza 19Watów. Próbowałem przesteru z efektów, ale to ciągle nie jest to. Chciałbym móc uzyskać takie brzmienie jak np iron Maiden ma w piosenkach. Może dacie mi jakieś porady? Byłbym wdzięczny
2xH powinna dawać czadu ;P
Ale wiesz studio muzyczne robi swoje ;]

Cytat: PlemnikPL w Grudzień 06, 2007, 05:55:28 PM
a na fujarce mi ktoś zagra ?? :D
Możesz juz skończyć? To nawet nie jest śmieszne...
Lineage 2 Classic EU