Czy można grać w L2 na bezprzewodówce??

Zaczęty przez Dravil, Styczeń 06, 2008, 03:47:47 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dravil

Tak jak w temacie! Mam łącze 1 MB, i routera, czy bedą lagi jeżeli tylko ja bede używał neta?

Edit:

Miałem modem i wsyzto chodziło gładko, a tearz gdy amm routera to nic sie nide da zrobi  przez 10 sekund moge chodzi i wszysko a potem jest taki jakby duży lag i musze wyłączać L2! Co sie dzieje??

Jedna WIARA, jeden KLUB Barcelona AŻ po GRÓB.
PR FAN..............5* lvl

Solar

Zile skonfigurowana siec albo to wina dostawcy :p

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Dravil

Dostawac jest dobry, bo na modemie działało wyśmienice!!

PS. Co znaczy żle skonfigurowana sieć?

Mati_888

Trzeba dobrze skonfigurować sieć - otworzyć odpowiednie porty popróbować działania z firewollem itp.
Abyss x3 :

Matiks - BH

Dravil

Wiece za bardo sie na tym nie znam :P

Czy mogłby mi ktoś zrobić konfiguracje: Mam router asmax'a i mój dostawca to NETIA, wcześniej miałem usługe u TPSA, ale uciekłem od nich (:P) ! Miałem modem Sagema F@ST 800-840!

PLZ

Mój antywirus to F-secure anti-virus client security!

DIO

sam sobie odpowiedziales.

Netia na laczach TP sa to jest najgorsze mozliwe wyjscie.

Netia kupuje internet od Tpsa (ale powiedzialem) i sprzedaje go dopiero uzytkownikom, jako ze kupuja ograniczona ilosc a sprzedaja naprawde duzo (bo ludzie debile mysla ze bedzie lepiej u konkurencji) wiec musza szukac gdziesz oszczednosci wiec obnizaja transfer. mi np przez peirwszy miesiac obnizali do 5% przeustowosci lacza (place za 2 megabity w godzinach 12-24 realnie mialem 128 kb/s). odpowiedz neti byla taka ze to wina oczywiscie TP bo sa lacza przeciazone i transfer niestety musi spadac a modernizacja bedzie dopiero w polowie przyszlego roku. Oczywiscie to sa brednie pijanego krasnoluda bo wszyscy w mojej okolicy majacy neostrade maja caly czas taki transfer za jaki placa. okolo 2 tygodni zawracania glowy na infolini ludziom tam, gadanie o niewywiazywaniu sie Neti z umowy (w sumie sporo punktow zawalali)  doprowadzilo ze w tej chwili da sie w miare korzystac z internetu ale i tak 2 megabity za ktore place miesiecznie cos okolo 8 zlotych taniej niz w TP mam tylko w godzinach 24-12, przez reszte czasu transfer nie wychodzi ponad 1 mb/s, ale przynajmniej lagi puscily i da sie grac (wczensiej nie dalo sie w zasadzie w ogóle korzystac z netu). na jesieni konczy mi sie umowa z netia i niestety wracam do TP, wole zaplacic pare zlotych wiecej ale przynajmniej bede wiedzial ze jak place za 2 megabity to te 2 megabity bede mial caly czas a nie w nocy ;>

Netia =  shit chyba ze podlaczeni sa do ciebie swoimi wlasnymi kablami :D

Mati_888

Ktoś miał nawet podpis o neti :P

PS: Musisz w instrukcji wejść na routera i pokombinować
Abyss x3 :

Matiks - BH

Dravil

DIO, ale mi nie chodzi o to, że netia jest do dupy (ja osobiście uważam, że netia jest lepsza od TPSA(no ale mozezez mic wlasne zdanie!)). :P Normalnie gdzie netie miałem na modemie wsztytsko ładnie chodziło( żadnych lagów, kicków itp. a transfer mialem około 140kb/s) a teraz gdy mam routera wszytsko sie pieprzy, lagi do dupy transfer itp. I właśnie się pytam (bo ja sie za bardzo na tym nie znam) Jak amm skonfigurować tego routera??

Mati_888

Cytat: Dravil w Styczeń 07, 2008, 05:14:47 PM
DIO, ale mi nie chodzi o to, że netia jest do dupy (ja osobiście uważam, że netia jest lepsza od TPSA(no ale mozezez mic wlasne zdanie!)). :P Normalnie gdzie netie miałem na modemie wsztytsko ładnie chodziło( żadnych lagów, kicków itp. a transfer mialem około 140kb/s) a teraz gdy mam routera wszytsko sie pieprzy, lagi do dupy transfer itp. I właśnie się pytam (bo ja sie za bardzo na tym nie znam) Jak amm skonfigurować tego routera??

Cytat: Mati_888 w Styczeń 07, 2008, 05:11:12 PM
PS: Musisz w instrukcji wejść na routera i pokombinować

Eh to moze inaczej w punktach

1. Wstajesz od biurka/stołu
2. Szukasz instrukcję do routera
3. Znajdujesz instrukcję do routera
4. Szukasz adresu swojego routera (ja mam np 128.35.51 itp)
5. Wpisujesz go w przeglądarce internetowej i klikasz enter - tak jakbyś chciał wejść na jakąś stronę
6. Kombinujesz ^^ --> zmieniasz porty, wyłączasz firewalla ustawiasz porty specjalne dla l2 itp.
Abyss x3 :

Matiks - BH

DIO

acha to sie nie zrozumielismy :D, napisales wczesniej ze wszystko ci dobrze dzialalo na modemie jak miales TP . jezeli netia dzialala dobrze na modemie to tak jak ci inni mowia, router jest zle skonfigurowany.

btw to ja mialem podpis z transferem z neti :D ja juz ich nie lubie i niestety przynajmniej na razie chyba z nimi nie przedluze umowy chyba ze cos sie zmieni do jesieni :D