CP Potions

Zaczęty przez Đraven, Styczeń 13, 2008, 01:37:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Đraven

Czy one są uważane za n00bstwo i tchórzowstwo w czasie PvP?
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."

PeBe

Zależy.
Wojna/gank = spam cp, hp ,qhp i w ogóle wszystkiego (w końcu chodzi o to aby wygrać)
pvp na arenie = nie powinno się  korzystać z potków, walka na umówionym buffie itd.
Jak ktoś do mnie zacznie a nie mam wojny to zwykle spamuje cp potkami - w końcu zaczął więc on powinien mieć -5% a nie ja :P

A ostatnio uznałem że te elixiry / cp poty etc. to jednak fajne sa - bez tego nie było by 1v6 xD

Tyr

Trzeba umieć je wykorzystać...

A używanie skilli to n00bstwo i tchórzostwo w czasie PvP?!
A leczenie CP przez OL to n00bstwo i tchórzostwo w czasie PvP?!
A leczenie przez bisha/ee/se to n00bstwo i tchórzostwo w czasie PvP?!

Głupi temat...

Lineage 2 Classic EU

Ryltar

Cytat: Tyr w Styczeń 13, 2008, 01:45:02 PM
Trzeba umieć je wykorzystać...

A używanie skilli to n00bstwo i tchórzostwo w czasie PvP?!
A leczenie CP przez OL to n00bstwo i tchórzostwo w czasie PvP?!
A leczenie przez bisha/ee/se to n00bstwo i tchórzostwo w czasie PvP?!

Głupi temat...

Dokladnie:
-Archer to tchorz bo walczy na dystans.
-Tank to tchorz bo zaslania sie tarcza i ciezko go zabic.
-Warrior to tchorz bo zadaje duzy dmg i ma duzo hp.
-Nuker to tchorz bo nukuje.
-Healer to tchorz bo sie leczy i innych.
-Summoner to juz lama bo sam nie umie walczyc tylko summona uzywa.
-Bardowie to tez tchorze bo uzywaja dance/song.
-support to tchorze bo tylko buffuja.
-Hero to tchorze bo maja unikalne skille.

Podsumowanie gry :P

Hermit

O i z podsumowania wyszło Tank > all
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Ryltar

Nie on tez jest tchorzem bo ma za duzy p.def...

Express

Z tego wychodzi, że tylko dagger jest kozak w L2, bo nosi tylko lekką zbroję, do tego ma najmniejszą broń i jeszcze za tarcze nie łapie. A że wali po plecach? No przecie ludzie to się sami odwracają. :D
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

adamex91

dagger to tchorz bo szybko ucieka i wali po plecach
z tego wyszlo ze all>dagger    :D

DIO

Tyr to wcale nie jest tkai glupi temat. moze ten czlowiek gral w zupelnie inna gre i przyszedl tutaj i sie dziwi ze ktos tkaich rzeczy uzywa? prosty przyklad z zycia :D gralem kiedys we freelancera no i tam byla taka niepisana zasada ze za regenerowanie sie w czasie walki (tarcze i pancerz podobnie jak cp poty tutaj) nie dosc ze caly serwer dowiadywal sie zaraz ze jestes "regener" co w zasadzie bylo uwazane za najgorsze lamerstwo i przez 3 dni dostawales "w pape" od kazdego gdziekolwiek sie pojawiles za to ze jestes "regener" :D pvp mialo byc totalnie uczciwe i takie w zasadzie bylo ;> i jak przeszedlem do l2 to po pierwszej walce w ktorej zoabczylem cp poty moja pierwsza mysla bylo "o jakie lamusy, frajerzy, nooby" :D jednak powszechnosc cp pot i qhp doprowadzila do tego ze sie czlowiek przyzwyczail chociaz ciagle uwazam ze wprowadzenie cp jest jednym z najglupszych pomyslow ncsoftu.

exoriou

zmniejszenie ich reuse i wagi jest glupie :P

walka polega na wez 300cp potow, ustaw na Fx, trzymaj Fx w trakcie walki, walcz :p

@draven - nie są

Ryltar

Waga jest ok ale reuse to jest omg...

DIO

prosty przyklad dlaczego cp poty sa glupie :D

40 lvl he vs paladyn ....... ja mu 100 on mi 50, ja mu 250 on mi 120 ....  po 5 minutach ganiania A:"duzo masz cp potek?" b:"ponad 200" A:"no ja tez cos kolo tego" ....... po 10 minutach A:"to sie robi nudne" .......... po 15 minutach: B:"dobra konczymy to bo taka walka jest po prostu chora" B:"cp poty sux".

Tyr

Bo na offie prawdziwie pvp się zaczyna trochę później?
Lineage 2 Classic EU

Express

Ja już sam nie rozumiem czego ludzie od tej gry oczekują.
Jedni narzekali, że L2 to była tragedia bo tutaj pvp się mogło skończyć po 2 skillach, wprowadzono CP to teraz ludzie narzekają bo są potki, które to odnawiają.

Dzięki cp i potom gra zrobiła się ciekawsza, nie padasz co pięć sekund bo przypadkiem wzięło Cię na cel kilku archerów albo nukerów (a to normalne w walkach gdzie szaleje jakieś 100 osób). Masz szansę uciec w trakcie spamując cp poty, a potem wrócić. To jest lepsze, trzeba wiedzieć kiedy się wycofać i tak dalej. Zupełnie nowe umiejętności trzeba u siebie dopracować. :wink:
Poza tym, gdyby nie CP to Overlord byłby już teraz zapomnianą przez wszystkich klasą, a to też nie byłoby fajne.

Gdybym ja był tym HE to już dawno walnąłbym dasha i sobie poszedł. Przecież pvp archer - tank, to tylko strata strzał i ssów dla tego pierwszego. No i nie przesadzajcie z tak skrajnymi przykładami, takie zawsze się trafią.

Poza tym, już nie przesadzajcie, CP poty nie sprawią, że nagle stajesz się nieśmiertelny, bo aż tak wiele tego cp nie odnawiają. No i każdy ma do nich dostęp.

DIO

jak cie wezmie na cel party lucznikow to ci zadne cp poty nie pomoga chyab ze jestes glad z+con ;> (tak wiem ze dw i dof sa oslabione ale co z tego jak teraz nuker nie pada na 2 krytyki tylko na 3? :D)

btw no fakt cp poty troche wydluzaja walke ale i tak daje sie zauwazyc troche nieprzemyslana polityka ncsoftu bo w jednej kronice komus daja ostrego kopa, zaczyna sie zal  i placz ze xxxx porefesja 0wnuje i w nastepnej albo najpozniej 2 kroniki dlaej zaczyna sie kombinowanie jak ja oslabic i jak dac bonusy innym , wypuszczaja poprawki w kronice i ciagle za kazdym razem sie okazuje ze z jakas prefesja,bufem itp przesadzili, cala polityka jest pelna sprzecznosci, z jednej strony ciagle komus zwiekszaja dmg z drugiej ciagle probuja dac szanse innym profesja na obrone przed tym zwiekszajacym sie dmg i wychodza rozne glupoty, za 2 kroniki cp poty beda odnawiac 600 cp i beda mialy reuse 0.1 sekundy :D bo do kogos dotrze ze np nuker jest w stanie walic prawie non stop magic crt wiec "jakos trzeba sie przed tym bronic" :p ale nie ma co plakac trzeba jakos grac

Ryltar

Cytatjak cie wezmie na cel party lucznikow to ci zadne cp poty nie pomoga chyab ze jestes HK/PK z+con ;>

/fixed

Cytatale nie ma co plakac trzeba jakos grac

Ta im dalesze czesci tym jest gorzej ale sobie obiecalem ze dalej niz IL nie bede gral.

Solar

Dziwna dyskusja przeciez kazdy wie  ze l2 to gra szczescia i udziwigu postaci xD. Taka jest prawda ze co z tego ze nuk moze uzywac cp potow jak nie uniesie ich zbyt wiele XD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Express

Dlatego EE to best buff ever bo ma Decrease Weight.
No i kto mu podskoczy? :D
Nawet Duelist dupa, kiedy w łapie potek kupa.

Ja tam jestem sprytniejszy i sobie cp omijam, jak to prawdziwy łotr. :hu_5_3:

Ryltar

CytatNawet Duelist dupa, kiedy w łapie potek kupa.

Ta tylko TSS za 3k i rage za 500 to jest malo :P

qback

Co do zdania ze cp poty sa noobowskim ulatwieniem itp. to ja tak myslalem jak zaczynalem gre w l2 o soulshotach. Bo sobie pomyslalem ze co to za jakies dziwnie zwiekszony dmg i do tego blyski i trzaski jak bije mieczem w moba  :P

Đraven

Spoko, po prostu te wszystkie "pwnz0ry" na moim serwerze zawsze wrzucają na to :D
"...Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is..."

Marc1n

Normalna sprawa i nic w tym n00bowskiego nie ma. A jak najwyżej coś takiego gośio poużywa na arenie, to z niego jest gnicie, bo marnuje sobie kase :P
CytatTa im dalesze czesci tym jest gorzej ale sobie obiecalem ze dalej niz IL nie bede gral.
...No tak, gra jest za bardzo zbalansowana, a tanki za mocne...
HATE ME MOAR!

DIO

Marc1n zadna kronika nie jest zbalansowana .. c3 bylo jakies nwet znosne, c4 to ja wole przemilczec, c5 troche nawet w dobra strone szlo bo zaczeli kombinowac jak tu zrobic zeby nie bylo takich sytuacji ze "1 postac zjada druga na 2 krytyki a inna postac sie bije z nia 30 minut i konca walki nie widac " ale juz od IL znowu czuc reke programisty ktory chce zeby pvp w l2 wygladala tak ze wygrywa ten ktory pierwszy wcisnie atak :D bo przeciwnik jest na 1 strzal  :oops:

myha

właśnie od tego sa cp poty żeby na 2 hity nikt nie padał, jedynie w 1vs1 cp poty są głupie bo tam ciężko kogoś zabić jak spamuje cp, choć tez sie da się wieloma klasami zabić zanim przeciwnikowi cp poty sie skończą, w wiekszym pvp niz 1vs1 potki na cp uatrakcyjniają walke bo bez tego to pvp by trwało 30 sekund max jak by postacie miały fullbufa
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Tyr

C1 było najlepsze i koniec...
Lineage 2 Classic EU