Krasnolud - glowna postac?

Zaczęty przez Doomhammer, Styczeń 26, 2008, 12:48:43 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zarean

Gdyby nie procek, to raczej by pociągnął :P.
Choć do takich rzeczy lepszy dual core (mam na lapku i lepsze efekty pomimo karty graficznej ledwo spełniającej wymagania.

primabolan

Sporo tu offtopu...

Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 30, 2008, 09:42:24 AM
To nie dual to quadral ;) - miszczowie ... slowo daje
Koszalek to obczaj to :
http://dl.eve-files.com/media/0801/MY_fleet.JPG

Na kazdym koncie MS czyli rownowartosc konta ok 2-3tys $ x4.....witamy w EVE Online...
Znam kolesia co stan jego konta w EVE jest rownowarty z zakupem najnowszego Aston Martina i jest on bacznie obserwowany przez ccp :)

Koniec offtopu :)
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

jahred86

No ja mam:
Athlon 2GHz
1GB DDR <planuje jeszcze 1 GB - dual ^^ >
GF 6600 GT

i jak gram to stawiam 2-3 sklepiki i loguje postac + buffera

gra sie krzaczy raczej tylko w giran <zazwyczaj on line 1-1,4k osob>
na sklepach ustawiam low detale
a na postaciach grajacych full detale i jakos idzie...
zobaczymy jak pojdzie na 2GB Ramu :D

wczoraj sie spilem z kumplami z kalnu na skype <sic!> i mnie naszlo:
Jak sam temat brzmi - kraś main...
Chcialem na maina wziac Orka <ma juz 30 lvl> a kraś mial tylko go finansowac.
Ale powoli mnie przeraza granie Orkiem ktory prawdopodobnie bedzie wiecej konsumowal niz zarabial.
Jak poradze sobie bez spoila? Rynek jest u nas wysoko rozwiniety, ale czy na samym handlu dam rade dalej wyposazac swojego orka <B,A..... ... ... S>
Chcialem Tyrantem robic sube SH <genialnie wyglada w Demonie ^^> , ,myslalem tez o kraśce - subka jakiegos maga <ale beznadziejnie wygladaja w robes>
i juz nie wiem...
Zadecydujcie!
Zasłyszane: There's no real life, there's only AFK XD

Koszałek Opałek

Cytat: primabolan w Luty 01, 2008, 06:44:25 PM
Sporo tu offtopu...

Cytat: Koszałek Opałek w Styczeń 30, 2008, 09:42:24 AM
To nie dual to quadral ;) - miszczowie ... slowo daje
Koszalek to obczaj to :
http://dl.eve-files.com/media/0801/MY_fleet.JPG

Na kazdym koncie MS czyli rownowartosc konta ok 2-3tys $ x4.....witamy w EVE Online...
Znam kolesia co stan jego konta w EVE jest rownowarty z zakupem najnowszego Aston Martina i jest on bacznie obserwowany przez ccp :)

Koniec offtopu :)

kurcze nie wolno nam offtopic -> tylko jako komment - widzialem nawet na forum eve - przegiecia ;).
Ostatnio dostalem oferte od "zainteresowanego" moi Acc. na Guild Wars - proponowal 950€ ... przegiecie ...

Cytat: jahred86 w Luty 02, 2008, 02:08:01 PM
No ja mam:
Athlon 2GHz
1GB DDR <planuje jeszcze 1 GB - daul ^^ >
GF 6600 GT

moze byc - powinno wystarczyc.

O swoim sprzecie nie bede pisal - bo sie jeszcze wkurzycie ;)

zobaczymy jak pojdzie na 2GB Ramu :D

- pojdzie lepiej - gwarantuje - po tym, jak rozbudowalem RAM u siebie mam zupelnie inny komfort gry

i juz nie wiem...
Zadecydujcie!

Tylko spokojnie ;)

Przepis jest prosty - jezeli chcesz miec absolutny sokoj finansowy:

Spoil - ciagniesz tak daleko, jak dasz rade
Crafter - pociagnij najpierw do B recek

Spoiluj czesci matsy i Craftuj + Handel (taniej kupic - drozej sprzedac) + chodz na Enchanty + Craft ozdob z polowu ryb.

A jezeli nie masz ochoty na Krasia, albo przekonania, bac granie "Ekonomiczne" kojarzy ci sie z praca, a nie przyjemnoscia,
to ZOSTAW W SPOKOJU te wszystkie zastanowienia - i GRAJ po prostu JAK LUBISZ ;)

L2 ma przede wszystkim sprawiac przyjemnosc ...

primabolan

Koszałek  YYY niby gdzie ja to napisalem ??  :o
CytatCytat: primabolan  Luty 01, 2008, 11:44:25

zobaczymy jak pojdzie na 2GB Ramu Very Happy

Ok widze,zacytowales jahreda...ale skad ja sie tam wzialem...black magic  :shock:

Koszałek Opałek

Sorki ... wielkie - wiesz jak jest Copy & Paste ;)

- juz poprawione

Bittersweet

Krasnal byłby swietną główną postacią, gdyby  inne chary miały mozliwość zarobić na swoj sprzęt expiąc i wykonując questy.
Np Krasnal - Wielki Bogacz, Inne postacie- Na kase nie narzekają, spokojnie kupuja sprzet do a grade. Tak nie jest i każdy w krasnalu widzi jedyna mozliwość zarobku.

primabolan

Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 01:50:57 PM
Krasnal byłby swietną główną postacią, gdyby  inne chary miały mozliwość zarobić na swoj sprzęt expiąc i wykonując questy.
Np Krasnal - Wielki Bogacz, Inne postacie- Na kase nie narzekają, spokojnie kupuja sprzet do a grade. Tak nie jest i każdy w krasnalu widzi jedyna mozliwość zarobku.
nie do konca tak...Taka jest i ma być mechanika gry w L2 - zreszta zgadza sie to z fabuła gry L2...ze dwarfy zawsze byli dostawcami i wytworcami sprzetu...

DIO

ale i tka troche sie z tym zgadzam, inne profesje maja ograniczone mozliwosci zarabiania pieniedzy. ktos powie "na manorze to sie robi kosmiczne pieniadze" , no racja ale trzeba zdazyc przed kilkuset innymi osobami ktore tez chca te kosmiczne pieniadze zrobic ;>. calos calosc powoduje wlasnie taka sytuacje ze 3/4 krasi to jakis alt do spoilu/handlu/produkcji zeby jakies pieniadze wplywaly, ale to nie zmienia faktu ze kras jako glowna postac i tak kase bedize robil lepsza bo wtedy sie w ta postac duzo inwestuje a kazdy 1k adeny zainwestowany w krasia procentuje i to bardzo szybko :D

doman18

Inni narzekają, bo nie umieją grać a różnorodność w zarabianiu jest jednym z atutów L2.
Cytat: KoszałekOpałekMetod jest od groma - boxy, enchanty, handel, craft, recki, duale, crysy, mammon, manor, ryby - do wyboru, do koloru.

I najwazniejsze - kazda metoda, ktora sprawia Ci radoche i przynosi satysfakcje jest dobra, wszystkie inne - do kitu Wink.

Dodatkowo jeszcze Ancient Adena, smoki (robienie/expienie za adenkę) sprzedawanie buffów w miastach i na expowiskach (choć trzeba mieć już odpowiedni lvl żeby zarobić porządne pieniądze) i questy o których sporo osób zapomina. Co do questów to dziwi mnie np gdy ktoś wbija się na serwer na którym nie ma znajomków i jęczy ze nie ma na teleport albo na uzbrojenie. Ostatnio na Abbysie x3 zacząłem grać i dostałem uzbrojenie dopiero gdy już miałem 19 lvl (WIELKIE dzieki Koszałek :) ). Wcześniej od razu po stworzeniu postaci włączyłem "world info" żeby się rozeznać które questy na jakim lvlu mogę wziąć. Nie powiem że zbijałem kokosy ale z questów zdobyłem broń, ssy i kasę na poty i teleport. Nigdy nikogo nie prosiłem o kasę na Gatekeepera a wielu o nią woła. Co do tego uzbrojenia które dostałem to owszem jest BARDZO pomocne ale nie było mi niezbędne.

Więc i owszem to krasie są najszybciej zarabiającą rasą ale jeszcze raz podkreślę że nie jedyną. I to jest najlepsze że możesz sobie zarabiać na sprzęt innymi charami ale nigdy nie zrobisz tego tak szybko i dużo jak kraś :).

PS. Dodam tylko że gdy grałem na GoFie i mój spoil miał 20lvl to ja już miałem 2 chary w c gratach dzięki sprzedaży smoków i enchantów. Owszem miałem wcześniej jescze necro na którym c graty były od klanu ale jak tylko wbiłem nim 44 lvl zrobiłem AW i już na niego nie wracałem
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Koszałek Opałek

Wszystko sie zgadza, mysle jednak, ze zapominamy o jednym, moim zdaniem najwazniejszym aspekcie calej legendy o bogactwach Krasi w L2.
- kto gra Krasiem??

Samo "posiadanie" Spoila, czy Crafta nic nikomu jeszcze nie dalo ;).
Mysle, ze Krasiem na Mainie graja ludzie, ktorzy czerpia przyjemnosc z Craftu, Handlu, kombinacji - po prostu z zarabiania.
Nie lubie generalizowania, ale typowy SH, czy Pal nie mysli o Handlu - wbija zeby poexpic - powalczyc, a Handel spychany jest na miejsce X w priorytetach.
Czasami siadam przed monitorem - mom godzinke czy 1,5 wygospodarowana na L2 i po zalogowaniu sie pedze do Giran, sprawdzam rynek - szukam taniego kraftu, brakujacych matsow - jednym slowem kombinuje - mieszam, ryzykuje itp.
Wylogowuje sie i smieje sie - hahahah - "gralem" wiecej niz godzine i nie zdobylem nawet 0,001% expa, ale w sakiewce mam 2kk wiecej ;) - dla jednego bez sensu, a dla innego TOP D dla nowej postaci ...
Wielu narzeka i marudzi - nie mam kasy na to, nie mam kasy na tamto - ale jak zapytasz to nawet nie znaja aktualnej ceny na SOP, czy CBP ... po prostu nie interesuje to ich - wychodza z zalozenia, ze jak uzbieraja juz 50 SOPkow, czy innego to przeleca sie po rynku i beda wiedzieli za ile sprzedac ... racja, racja, tylko takie podejscie do sprawy mowi nam wszystko o "zdolnosciach zarobkowych" takiej postaci.

Coz - mysle, ze w tej "Famie" o bogactwach krasi jest bardzo duzo legend, ktore sa chetnie podsycane przez takich "zawodowych" Krasi jak ja ;).

jahred86

Nie chce zakladac nowego tematu cony nie smiecic, ale ...

Zenchantowany spoil/spoil festival: oprócz małej szansy na zadanie dodatkowgo stałego na tick dmg działa dodatkowo jako debuff obniżający atk.speed, szansa na wejście spoila jest identyczna jak przed enchantem

Zenchantowany sweep: oprócz zebrania itemów/matsów ze zwłok moba uzyskujemy dodatkowe hp. W tym przypadku również nie podnosi się % szansy na uzyskanie itemów/matsów.

True or False?

DIO

true

sweep dodatkowo nie tylko hp moze wyssac ale takze mp (przynajmniej enchantowany sweep u crafta a u spoila nie zagladalem :D )

jahred86

nie moge sie powstrzymac :D :D :D

Dio can you hear me?
I am lost and so alone.
I'm askin' for your guidance.
Won't you come down from your throne?

kojarzysz???

DIO

nie nie kojarze :p omfg wszyscy sie mnie o to pytaja

offtop off

Bled

czy zeby wyciagac z ryb recepty/key maty na ozdoby trzeba stosowac konkretny rodzaj przynety? - moim kraskiem juz sie dosyc duzo nalowilem i nic ;/ czy moze te rzeczy(ozdoby,rece) lecątylko z wysoko lvlowego fishingu?