Hawkeye vs Spellhowler

Zaczęty przez Polgara, Maj 26, 2007, 03:02:55 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kll

A poza tym wezcie pod uwage, ze Fenrius juz na przykladzie ct1 sie wypowiada, gdzie np w pve taki sorc z fire attribute 150 i AM+3, na samym empie ma moby na 3 planety na Hot springs, dodaj nerf resistow, elemental stony i lucznik juz nie ma za rozowo przeciwko robe.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Fenomen

Cytat: Kll w Luty 19, 2008, 10:44:01 PM
A poza tym wezcie pod uwage, ze Fenrius juz na przykladzie ct1 sie wypowiada, gdzie np w pve taki sorc z fire attribute 150 i AM+3, na samym empie ma moby na 3 planety na Hot springs, dodaj nerf resistow, elemental stony i lucznik juz nie ma za rozowo przeciwko robe.

zrobilem sobie stuna +3 add defence, mialem dzis pvp he77/card78 (buff pp78 bez pofa) vs sps75/ee76, normalny ds w sps za 1.4k jak wszedl mi stun ds byl za 2.1k, zepsulem mu cancel stunem na poczatku. generalnie wszystko zalezy od wszystkiego, nie ma lepszych i gorszych, trzeba umiec grac i miec duzo farta na pvp, jak umjesz grac a nie masz farta to przegrywasz :> (np nie wchodzi zaden stun za to dostaje 2x cancel)

na przykladzie:
krytyk z ds+krytyk z lethala
http://files.filefront.com/bonesawavi/;8615547;/fileinfo.html

2 przyklad farta
2x silence w tym raz bez gloma i raz para bez gloma w se, za to we mnie nie wszedl 2x root pomimo ze zapomnialem rzucic sobie mental shield.
http://files.filefront.com/UseBrainavi/;7678800;/fileinfo.html
Nemo est casu bonus.

Dev

Cytathttp://files.filefront.com/UseBrainavi/;7678800;/fileinfo.html
omg mysyalem ze to bedzie zerg theme ze starcrafta :D Tak było słychać :D

Imo 1 movie zmiata ^^
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Fenrirus

Cytat: Fenomen w Luty 19, 2008, 11:26:07 PM
Cytat: Kll w Luty 19, 2008, 10:44:01 PM

zrobilem sobie stuna +3 add defence, mialem dzis pvp he77/card78 (buff pp78 bez pofa) vs sps75/ee76, normalny ds w sps za 1.4k jak wszedl mi stun ds byl za 2.1k, zepsulem mu cancel stunem na poczatku. generalnie wszystko zalezy od wszystkiego, nie ma lepszych i gorszych, trzeba umiec grac i miec duzo farta na pvp, jak umjesz grac a nie masz farta to przegrywasz :> (np nie wchodzi zaden stun za to dostaje 2x cancel)

na przykladzie:
krytyk z ds+krytyk z lethala
http://files.filefront.com/bonesawavi/;8615547;/fileinfo.html

2 przyklad farta
2x silence w tym raz bez gloma i raz para bez gloma w se, za to we mnie nie wszedl 2x root pomimo ze zapomnialem rzucic sobie mental shield.
http://files.filefront.com/UseBrainavi/;7678800;/fileinfo.html

Tak mozemy sie spierac, do konca swiata, szkoda ze gracie na hinde ;/

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

Thorin

witam mam pytanko zapomnijmy o 1v1
zapomnijmy o walkach bez buffuw

mam pytania o hawkeye i sh tej klasie obie klasy sa na full bufach I TU TRZEBA DODAC HAWKEYE MA 80LVL SH TEZ ALE BUFFY HAWKEYE MA BUFFY SWS PROPETA EE OGOLNEI ZECZ BIOROC BUFFY ELFUW I LUDZI A SH MA BUFFY DARK ELFUW I ORKUW WIECIE NAILEPSZE DLA SWOJEJ KLASY

sperzent powiedzmy za obaj maja b bizuterie robe armor weponsy oczywiscie all z sa bron powiedzmy +5 ogolnie teren bierzemy pod uwage kazdy locznie z pvp w miastach :P nie pytajcie po co mi to poropstu musze sie douczyc :P
ogolnie to mass pvp zwykle po obu stronach 30-40 ludzi i jak to w takiej zadymie bedzie wyglodalo czy he>sh czy tez sh>zmiecie he jak bedzie z dmg na takich buffach i pamietajmy ze zaden nie podejdzie blisko siebie bo tlum a wala w siebie
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

Asta Entreri

hmm...walka HE <->SH wygląda tak:
HE: wlazł stun? nie? to gf
SH: wlazł wind vortex+v.slug? nie? to gf

słowem - wszystko zależy od szczęścia ale imo 40HE<40SH, przykład: mass pvp na jednym HR po jednej stronie łuki po drugiej nuki...łucznicy zgodnie walą stuna, a magowie (wszyscy SH)wind vortexy...po chwili połowa magów jest zastunowana, wszyscy łucznicy mają vorty na sobie, a jako że slug jest obszarówką to nuki mówią łukom gf - reasumując magiczkowaci pankowie mają lepiej

thorinku, thorinku...cóś się opuściłeś, bo poprawną polszczyzną pisać zacząłeś :P
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

Thorin

widzisz zdisu ;p napislenm wyraznie tylk ow 1 wypadku bzebysta mnie zrozumieli nie?? :P jaki jest sens pisania jak mnie nie zrozumyta ??

czyli muwiaz ze taki mass sh wygra hmm a powiedz mi na tym smaym sprzyncie w pvp 1v1 i te same buffy ;P dosdma ze walka w miescie wicv masa przyszkud mozna sie schowac za budowla cy cus jak to wtedy by wyglodalo??
EDIT By Shaman: A Thorin to spamer i gada bez sensu... :) jak przeskrobie to lac mu ostrzezenia ile wlezie bo jest na warunkowym :P

Asta Entreri

bardzo podobnie: nie wejdzie stun? gf. nie wejdzie vort i slug? gf.

na fullbuffie nie ma gry :P

jednak jeśli obydwie postacie byłyby na buffkach np. na oli...wtedy sh jest zdziebko udupiony...ale nadal ma łucznika na 2 strzały :D

w mieście pewno mozna walić przez ściany więc walka jest taka sama jak na otwartej przestrzeni(no chuba że stun zdejmie magowi targeta...wtedy gf)

Thorin

wlasnie tu sie mylisz gdyby ci kolesie wzieli sie za normlany serwer byl by nailepszy priw ;p geodada dziala w 100% walling zostal ukrucony do 0,1% cud sie zdazy jak przejdzie gdzies wiec mioasto jak miasto za budynkami mozna sie chowac :P

na full buffie wlasnie jest gra i nie wiem czy wzieles pod uwage ze hawkeye nie ma cova i zadnego buffa dark elfuw czy orkuw za to ma all potrzebne od ludzi i elfuw sh na odwrut to moze miec znaczenie prawda??

Asta Entreri

thorin, nie bądź noobem...PP ma w końcu Prophecy of Fire, czyż nie?

a pvp na fullbufie trwa kilka sekund, więc liczy się to, czy to SH szybciej kliknął na vorta, czy HE na stuna...

DEfan

Thorin ty se jaja robisz czy ty taki popiepszony serio jestes?
WR 82/80/75/75 - Dex x4 (retired)

Thorin

zignoruje ostatnia wypowiedz bo jestnie na temat i huj wie co ma wnosic do temata its mystery

czy ja wiem czy trwa kilka sekund ;p czasami moze dluzej zreszta niewazne dowiedzialem sie miewiecej to czego chcialem i styknie po potrzebuje obrazania mnie

a btw wiecie hawk mimo wszystko bedzie miala duzooo wiecej hp i cp z bled the body song of vitality i propem sh nie ma takich opci do tego resisty na dark magic i debuffing oraz m def nikt nie beirze jak muwilem full buffa pod uwage bo mimo wszystko ludzie i elfy maja mase defesywnych buffuw przeciw takim sh ale dobra uslyszalem wasza opinie i dziekuje za nia
i teraz jak mysle to fakt faktem zapomnialme wspomniec o balansie ci kolesie sa mistrzami w balansowaniu postaci nie ma tak jak na innych serwach ze tank>archer xczy tez sh>he itp tam kazdy jest miewiecej na ruwni chociasz oczywiscie sa wyjotki ;p typu tyrant glass canon co robi po 20k z crytyka i ma 3k hp ale to juz inna bajka ;p

powiem jako ciekawostke ;p ze jak kiedys tam gralem moim tk mialem 13k kilsuw bylem na 4 pozyci w top killerach tam nawet tank moze smialo kosic daggeurw maguw lucznikuw tak samo jak i oni jego ;p

wiec ogiolnie odemnie dowiedzialme sie od was co chcialem i zostawiam to tak bo zara wyjdzie ze mnie zbluzgaja za moje wlasne prywatne pytania i opinie eh ludzie to sa parapety jednka

Laner

Thorin Twoje posty są żałosne więc nie dziw się że tak się do Ciebie ludzie odnoszą zawsze gdy je czytam wkurzają mnie.
A teraz odnośnie HE v SH
Hmm HE szanse na wygraną ma hmm okolo 6-7%
W mj robe z rez shock stuny w SH siadają słabiutko ponadto HE może przerwać tego stuna.
HE pada na vortex>vortex slug toteż HE raczej nie ma szans wygrać z SH.
Jeśli w grę wchodzi epicka biżu to przewaga SH wzrasta jeszcze bardziej.
Dlatego jeśli ktoś wygrywa HE z SH to albo : gra na zwichrowanym servie , albo walczy z noobami SH

Asta Entreri

aż się railgun w kieszeni otwiera...ja naprawdę podziwiam Thorina, że ma jeszcze cierpliwość dla takich...wybryków natury jak ty...

imho now pr0 pivipi:
     self/low/mid buffed:
        SH>>HE
     fullbafked:
        HE=(wszystko zależy od tego komu szybciej wejdzie kryt...)SH
     self/low/mid buffed party:
        SH party>>>HE party
     fullbafked party
        SH party>>>>>HE party

Laner

Hmm nie wiem do końca o co chodzi Ci z Thorinem  :o ale jego posty mnie po prostu wkurzają gdyż sposób w jaki pisze jest dziecinny

TruTherion

Cytat: Asta Entreri w Październik 10, 2008, 02:16:43 PM
aż się railgun w kieszeni otwiera...ja naprawdę podziwiam Thorina, że ma jeszcze cierpliwość dla takich...wybryków natury jak ty...

imho now pr0 pivipi:
     self/low/mid buffed:
        SH>>HE
     fullbafked:
        HE=(wszystko zależy od tego komu szybciej wejdzie kryt...)SH
     self/low/mid buffed party:
        SH party>>>HE party
     fullbafked party
        SH party>>>>>HE party

Imho bez sensu.
self - low raczej HE > SH
mid HE =< SH
Fullbuffed SH >> HE
selfbuffed pt (lol? ale widziałem coś takiego :P) HE > SH
mid, full buffed pt SH >>> HE

bula

150 fire/water DB + DS+1 fire/water > SH

a DS'a uzywa sie zazwyczaj na self/mid buffach

SknerusKK

tylko ze jak juz jest pt vs pt na end game to raczej jest fullbuffed xp

bula

Cytat: SknerusKK w Październik 10, 2008, 06:11:01 PM
no wtedy tak

TruTherion

Cytat: SknerusKK w Październik 10, 2008, 06:11:01 PM

Pytanie w Gracji czy to łuki jadą, magów, czy magowie łuczników. 

Asta Entreri

zdecydowanie magowie jadą łuki(zwłaszcza jak mają dance of bladestorm/song of windstorm - lepiej song imho)

bula

Cytat: Asta Entreri w Październik 13, 2008, 03:35:46 PM
zdecydowanie magowie jadą łuki(zwłaszcza jak mają dance of bladestorm/song of windstorm - lepiej song imho)
jak maja dance of bladestorm to magowie nic lucznikom nie zrobia :P

-90% m.atk QQ

TruTherion

Cytat: bula w Październik 13, 2008, 03:46:33 PM
Cytat: Asta Entreri w Październik 13, 2008, 03:35:46 PM
jak maja dance of bladestorm to magowie nic lucznikom nie zrobia :P

-90% m.atk QQ

No ten skill ma na celu pozwolic ci przebić się przez zasięg łuczników, lub uciec ewentualnie...