Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bled

Cytat: Dev w Luty 28, 2008, 04:23:16 PM
aha bo BD nikogo nie zabije lukiem ? Po coś rozwija hex i po coś ma dance, a jego krytyki wcale takie smieszne nie sa ...
rozwija hexa zeby hexowac w party;p
rozwija dance zeby dancowac w party;p
jego krytyki sa smieszne bo ii tak jak zdancuje i porownac czyjs cryt(arch) do jego to jest smieszne. Bd zabije kogos ale jak bedzie miec znaczna przewage w ekwipunku , buffach . inaczej nie ma rady zeby kogos zabil chyba ze jakiegos lamera

Dev

To ja polecam jakis czas pograc bd ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Marc1n

Powiem wam tak. Zadaniem BD w party jest imo nie licząc tych Danców i Hexa/Pb jest rozpraszanie i męczenie robe class u przeciwnika. Z takich często powód BD do party ma Dyesy -9DEX/+5STR/+4CON i jako, że mając CoV jest dośc wolny, to zarazem mając fullbuff i czasami epic i strzelając z Draconica w healerów zmusza ich do leczenia siebie samych a nie chorych pacjentów z ich party. A w takiego robe usera fullbuffed BD robi nie najgorszy dmg z kryta :)
HATE ME MOAR!

Orochimaru6

-9 do DEX to chyba lekkie przegiecie...
Jeśli nie masz po co żyć‡...to żyj na złość‡ innym

Marc1n

Nie wiem, nie mam wysokolevelowego BD którym robie PvP. Ale na takich Dyesach u nas na franzy BD wygrywają oli i robią ładne scory w PvP. No bo czy nie ładny score to 1000+ PvP na non-epic BD :) ?
HATE ME MOAR!

bylyforumowicz

osobiscie nie schodzilbym -dex ponizej -4, ale fakt faktem dex jest wciaz jakas dziwna statystyka ktora jest przeceniana.

Marc1n

Wiesz, nie przeceniana, a raczej niedoceniana. Z drugiej strony, jak zadaniem jest strzelanie w Robeuserów. To jak już taki BD ma 78 i epici(4accuracy z Baiuma i AQ) to i tak ich trafi, nawet z -9DEX
HATE ME MOAR!

Orochimaru6

ja juz bym wolal dodac do tego DEXa troche....

Hermit

Nie no nie powiem -9 DEX + COV = ...
Destro to tutaj struś pędziwiatr.

No, ale crit też jest mniejszy, atk speed żałosny,
U wszystkich postaci DEX zostawiam taki jak jest lub do niego dodaje. Dye -Dex to porażka do gry ogólnie. No, ale na mass może sprawdza się dobrze.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Dev

-dex jest dobre, bo:

1.) Str nam szkoda, bo jakby nie bylo BD moze robe ubić, a tak to tylko stoi i jajo (czyli od str nie ma sensu odejmowac).
2.) Con tez jest wazny bo im wiecej hp tym lepiej (od con nie ma sensu odejmowac.
3.) Czysty BD ma posrane staty, ani duzo str ani duzo con ...

~d3cz3k`

Widzę, że każdy ma inne zdanie co do dye dla bd. Więc pewnie zależy to od stylu gry jaki preferujecie. Też mam problem jakie tatuaże dla mojego bd... Raczej nie expie solo, zazwyczaj w meele party głównie z deskami. Mimo, że nie moją rolą w tym pt ma być zadawanie obrażeń przeciwnikowi, to nie chciałbym stać się warzywem. Arrest + Hex na light/robe armor userze najcześciej kończy się +1 :) Jakie dye możecie zaproponować?

Yoker

Ja tam zawsze biorę +4str/-4con.
Z dualem S wyciągamy i tak całkiem niemało HP a dzięki MJowi stun aż tak łatwo nie wchodzi. Ew. zostawilbym czystego (tutaj się akurat z Devem nie zgadzam, jego czyste staty są IMO spoko)

Orochimaru6

ja swojego BD robie pod kontem szybkosci jak wiekszosc wojakow moich, dlatego ja dye mam +4 DEX -4CON

Mati_888

bd to tank >.<

omfg to się nadaje do LOLa tygodnia :P Sry mój błąd, myślałem że bd ma rozwinięcie aggresion :P
Abyss x3 :

Matiks - BH

Orochimaru6

Do tanka mu daleko, chociazby z masterka na Heavy armor

Ryltar

Armor Mastery maja takie same dlatego SWS/BD maja crit.dmg reduce(niski ale jest) w przeciwnosci do innych postaci w heavy.

Dev

CytatArmor Mastery maja takie same dlatego SWS/BD maja crit.dmg reduce(niski ale jest) w przeciwnosci do innych postaci w heavy.

BD i SWS nie rozwijają żadnego mastery na armory po 40 lvlu ...

Orochimaru6

To prawda ich "rozwoj" Hvy zatrzymuje sie na 15 lvlu Masterki

Ryltar

Wy czytac umiecie?

To ze napisalem ze MA TAKIE SAME nie znaczy ze do tego samego lvl go rozwija...

Orochimaru6

A to spoko, bo poprzednio napisales tak ze wiele osob odczytalo to tak jak my

Hermit

Ja przeczytałem normalnie i zrozumiałem o co mu chodziło, wy czytać nie umiecie.
=

Orochimaru6

Bo ty jestes mega pro normalnie

Hermit

To też, ale tam normalnie pisało.

=

Orochimaru6

Dev tez inaczej przeczytal niz ty. Złote dziecko normalnie jestes

TruTherion

Jaki jest zasięg Danców BD?