Laptop do L2

Zaczęty przez NMS, Luty 26, 2008, 12:24:33 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mussaszi

Cytat: Marc1n w Luty 27, 2008, 09:46:29 PM
NCsoft nie ma czegoś takiego jak zalecane wymagania, bo oni sami tego co L2 wysysa od kompa nie ogarniają.
Powiem tak, jak z PCetami. Jak laptopa to z mobilnym Core2Duo i jakimś GeForcem, ale prawdę mówiąc zrezygnowałem z laptopa. Dlaczego? Dobre i wygodne laptopy, czyli z ciut większa matrycą są duże, czyli tracą mobilnośc, robią się wielkie i krowiaste. Do tego laptop pracujący cały czas na pełnych obrotach, a na takich laptopy pracują jeżeli pracujemy w 3D, czym jest Lineage2 szybko zaczynają się rozwalac. Chodzi tu głównie o chłodzenie, które zaczyna hałasowac, a potem przegrzewac elementy. Jest to wada laptopów od zawsze do prawdpodoobnie zawsze, dlatego chłodzące podkładki pod laptopy zaczyna robic coraz wiecej firm.
Dokładnie właśnie mam wyjazd na miecha i chciałem sobie załatwic laptopa i sobie odpuszcze.

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Tyr

Cytat: eSkel w Marzec 12, 2008, 02:43:38 PM
Na niektorych kompach, nawet calkiem niezlych maszynach L2 potrafi zamulac, nie wiem czym to moze byc spowodowane ale czytalem tu i tam wypowiedzi narzekajacych ludzikow

np tu http://supremel2.com/showthread.php?t=31966

To ich wina... Supreme zawsze mi się ścinał... Inne serwery bez porównania...
Lineage 2 Classic EU

eSkel

Supreme jako przyklad, to nie wina serwera imo. Po za tym nawet w tym temacie powyzej mozesz poczytac ze nawet osoby z podobnym sprzetem maja rozna ilosc fps

Tyr

Cytat: eSkel w Marzec 13, 2008, 06:17:18 PM
Supreme jako przyklad, to nie wina serwera imo. Po za tym nawet w tym temacie powyzej mozesz poczytac ze nawet osoby z podobnym sprzetem maja rozna ilosc fps
To wina programistów l2s... To przez ten ich system...
Lineage 2 Classic EU

meseron

Hmm ja mam taką świąteczną edycję Asusa 2gb ramu core2duo 1,9 ati x2300 i powiem szczerze ze jestem zadowolony:) na full detalach chodzi b. płynnie teleport nie trwa wiecej niz 10s. laptopa kupilem za 600 euro w dojczlandii.

NMS

Takiej odpowiedzi oczekiwałem :)

doman18

Ja proponuje
>Dell Inspiron 1520<
>Toshiba satellite A200 1S9 tylko tutaj ma mniej ramu (normalnie 2GB ram)
>ACER 5920<

oraz składaki czyli program VBI (Verified by intel)
>Compal FL90<
>Asus S96S<
oraz ich modyfikacje
Wszystkie z rozsądnymi kartami graficznymi i za cenę oscylującą wokół 2700zł
Ja dzisiaj zamówiłem w sklepie (wole mieć serwis blisko) FL90

a >TUTAJ< ranking kart graficznych. Lista od najlepszej do najgorszej z tym że oparte na 3dMarkach którym ja zabardzo nie wierzę ale przynajmniej może to być jakimś ogólnym wyznacznikiem wydajności.

Pozdro
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!